Baca keterangan rasmi

Yang Institut Perakaunan Arusha menawarkan beberapa ijazah lanjutan di Arusha dan Dar es Salaam, Tanzania, melalui rakan kongsi strategik Coventry University, UK.

Pendidikan yang disediakan oleh Coventry University bersama Institut Perakaunan Arusha pergi jauh ke arah memastikan bahawa graduan kita mempunyai kemahiran dan pengetahuan yang mereka perlukan untuk mencapai cita-cita mereka. Pelajar mempunyai pengalaman yang terbaik, dan pelajar di Institut Perakaunan mendapat pendidikan berkualiti tinggi yang sama yang memberi manfaat kepada semua graduan Universiti Coventry.

Institut Perakaunan Arusha (IAA) mempunyai tiga kampus: kampus utama terletak di Arusha, satu lagi adalah dalam Dar es Salaam dan kami juga mempunyai kampus di Babati. program Sarjana ditawarkan di Arusha dan Dar es Salaam kampus: ini ditawarkan pada waktu malam untuk memudahkan mereka yang bekerja di siang hari.

IAA Arusha kampus terletak di Njiro Hill, hanya beberapa kilometer dari pusat bandar Arusha, dan menjadi tuan rumah kepada ibu pejabat dan bangunan perpustakaan ultra-moden, bersama-sama dengan beberapa dewan kuliah, dewan kelas, bilik darjah dan makmal komputer, semuanya direka bentuk untuk meningkatkan dan menyokong pembelajaran anda. Terdapat bilangan yang terhad asrama untuk pelajar sarjana muda dan pasca siswazah mereka harus ingin memohon.

Coventry University mempunyai tradisi yang panjang sebagai pembekal pendidikan tinggi. Ia boleh mengesan akar seawal Coventry College of Design pada tahun 1843. Hari ini Coventry University ialah yang berpandangan ke hadapan, Universiti moden dengan warisan bangga sebagai penyedia pendidikan berkualiti tinggi dan petanda penyelidikan pelbagai disiplin.

Universiti telah menubuhkan kehadiran akademik serantau, kebangsaan dan antarabangsa dan mengambil perhatian besar dalam menyediakan persekitaran yang menyokong kepada semua pelajarnya.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

Institute of Accountancy Arusha

Tujuan program ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk membantu mereka membuat persediaan untuk kerjaya dalam sektor k ... [+]

MSc dalam Kewangan dan Pelaburan bertujuan untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan dan pemahaman dalam bidang kewangan dan bidang berkaitan pelaburan. Penekanan program ini adalah pada mentafsir, menilai dan menyampaikan maklumat kewangan dalam pelbagai bentuk, termasuk bentuk dan persembahan bertulis (individu dan kumpulan). Selain itu, pelajar juga akan mempunyai peluang untuk meneroka bidang pengurusan risiko pelaburan dan teknik dalam pasaran kewangan.

Tujuan program ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk membantu mereka membuat persediaan untuk kerjaya dalam sektor kewangan dan pelaburan, atau untuk membantu memajukan dan mempercepatkan kerjaya mereka yang sudah bekerja dalam industri.... [-]

Tanzania Arusha Dar es Salaam Tanzania Online
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu