Yuan Ze University & College of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengapa YZU

Universiti Yuan Ze mempunyai lima kolej termasuk

 • Pengurusan
 • Kemanusiaan dan Sains Sosial
 • Informatik
 • Kejuruteraan Elektrik dan Komunikasi
 • Kejuruteraan

Bertujuan di pusat-pusat penyelidikan utama di Taiwan, Pusat Penyelidikan dan Pusat Penyelidikan Komunikasi Fuel Cell kami telah mengintegrasikan semua sumber dan bakat yang diambil dalam semua jabatan berkaitan kejuruteraan di YZU melalui sokongan dari Projek Universiti Teratas.

Times Higher Education - Kedudukan Universiti Dunia

 • Kedudukan Universiti Dunia 2019: 1001
 • Kedudukan Universiti Young 2018: 201-250th
 • Kedudukan Universiti Asia 2019: 251-300
 • Ekonomi yang Muncul 2019: 251-300

QS World University Rankings

 • Kedudukan Universiti 2019 di Asia: 199

Peluang Kerjaya

Sebagai sebahagian daripada program Philanthropic Far Eastern Group, kami telah menjalinkan hubungan erat dengan semua anak syarikatnya untuk membentuk perikatan industri dan akademik.

Pelan internship untuk pelajar domestik dan antarabangsa boleh direalisasikan melalui rangkaian sedemikian. Berdasarkan niche yang unik YZU telah diwujudkan, kami memberikan nilai tambah kepada para pelajar dan ahli fakulti dan mengharapkan diri kami menjadi universiti penanda aras dalam kerjasama akademik industri.

Anugerah Pelajar

 • 2019 Challenge Design Challenge Third Place "Fight Bantal" dari pasukan YZU, CKfablab
 • Peraduan 2018 CAD di Tempat Kedua ICCAD Dep. Sains Komputer dan Kejuruteraan
 • 2018 ASIAGRAPH Anugerah Pemenang Hadiah Terbaik Pengarah Dep. Komunikasi Maklumat
 • 2018 Salon Antarabangsa Perindustrian Emas Pingat Emas Antarabangsa Dep. Sains Komputer

Asrama

Pelajar antarabangsa (ijazah dan pelajar pertukaran) diberi keutamaan untuk Asrama YZU. YZU mempunyai dua asrama di kampus iaitu Asrama 1 dan 2, masing-masing dengan Asrama Lelaki dan Perempuan. Semua pelajar antarabangsa akan diatur ke Asrama 1.

Kawasan perumahan

Discovery Plaza adalah kawasan di sebelah YZU Fitness Centre yang terletak di asrama. Ia menempatkan pelbagai pilihan kafetaria, kedai serba boleh Keluarga Mart (15% pada semua pembelian), pusat fotokopi dan ATM 24 jam (FarEastern International Bank dan Chunghwa Post). Kawasan ini mewujudkan hab hidup yang kecil namun mudah.

Selain memastikan kejayaan pelajar dalam bidang akademik mereka, kami juga mengadakan pelbagai aktiviti dan perayaan untuk kediaman seperti "Festival Bread", Parti Tarian Luar, Solstis Musim Sejuk, Sambutan Krismas, perayaan larut malam percuma semasa tempoh pertengahan minggu, dan banyak lagi. Acara-acara sosial dan persaudaraan / saudara perempuan pasti akan membulatkan pengalaman uni anda.

Residential Area

Perpustakaan

Sebagai anugerah "Anugerah Majalah Arkitek" dan "Anugerah Rekaan Seni Bina Luar Negeri Luar Biasa", pustaka YZU sangat disukai oleh pelajar kerana reka bentuk persekitaran yang mesra pembaca. Ia adalah tarikan terkenal di kampus dan juga tempat menembak popular untuk banyak drama, iklan, dan video muzik. Perpustakaan ini mempunyai lebih daripada 300,000 koleksi dan kawasan pembelajaran yang mencukupi yang mengintegrasikan fungsi audio-visual multimedia. Perpustakaan juga menyediakan perkhidmatan kerjasama antar perpustakaan, membolehkan ahli fakulti dan pelajar memasuki dan meminjam buku dari unit dan institusi operasi luar kampus.

Library

Sudut Cina Mandarin dan Kelas Persediaan TOCFL

Pelajar antarabangsa dialu-alukan untuk berjalan-jalan dan berbual dengan guru dan pelajar tempatan. Dengan topik yang berbeza untuk setiap sesi, pelajar antarabangsa mendapat lebih banyak maklumat mengenai Taiwan dan budaya Cina yang tidak diajar dalam kelas sambil meningkatkan kemahiran mendengar dan berbahasa Mandarin Mandarin. YZU juga mempunyai kelas persediaan Bahasa Asing Bahasa Asing (TOCFL) untuk pelajar antarabangsa, yang boleh membiasakan mereka dengan struktur ujian, memberi mereka tip untuk mendapat skor dalam TOCFL, dan mengukuhkan keupayaan Cina Mandarin keseluruhan mereka.

MOHON SEKARANG --

Tempoh Permohonan: 1 Mac hingga 15 April, 2020

Lokasi

Taoyuan

Alamat
YZU, Building 7
Taoyuan, Bandar Taoyuan, Taiwan

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: