Zurich University of the Arts

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Dengan kira-kira 2,800 pelajar dan 650 orang pensyarah, Zürcher Hochschule der Künste salah satu akademi seni terbesar di Eropah. Program kajian dan penyelidikan merangkumi bidang reka bentuk, filem, seni rupa, muzik, tarian, teater, transdisciplinarity dan pengajaran seni dan reka bentuk. Universiti ini juga mempunyai banyak pameran dan tempat persembahan di mana hasil latihan dapat diumumkan kepada umum.

Zürcher Hochschule der Künste Zurich tergolong dalam ZFH Universiti Sains Gunaan ZFH dan universiti negeri dengan personaliti undang-undangnya sendiri.

Pendidikan Sarjana dan Sarjana

Program ijazah Sarjana Muda Sastera (BA) berlangsung selama tiga tahun dan boleh diselesaikan di ZHdK dalam disiplin berikut: Pendidikan Seni, Tarian Kontemporari, Reka Bentuk, Filem, Seni

Program Sarjana (MA) biasanya mengambil masa tiga hingga empat semester sepenuh masa. ZHdK menawarkan Master of Arts berikut: Pendidikan Seni, Komposisi dan Teori, Reka Bentuk, Filem, Seni Halus, Persembahan Muzik, Persembahan Muzik Khusus, Pendidikan Muzik, Teater, Transdisipliner.

Di samping itu, terdapat pelbagai kursus pendidikan berterusan termasuk Master of Advanced Studies (MAS), Diploma Pengajian Lanjutan (DAS) dan Sijil Pengajian Lanjutan (CAS).

Lokasi

Zürich

Alamat
Zurich University of the Arts
Pfingstweidstrasse 96
8005 Zürich
Switzerland

Zürich, Zurich, Switzerland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami