USI Università della Svizzera italiana

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

USI adalah sebuah universiti yang muda dan lincah yang menawarkan pelajarnya pendidikan yang berkualiti dan peningkatan pengalaman belajar . Fakulti antarabangsa mengajar pelajar dengan pendekatan interdisipliner, menarik dan interaktif, meninggalkan ruang untuk aplikasi praktikal.

Kualiti kurikulum kajian ini dilengkapi dengan saiz kecil USI , oleh persekitaran kosmopolitan dan budaya tidak formal dan dinamiknya.

Unsur-unsur ini menjadikan USI sebagai pusat peluang terbuka untuk dunia, di mana para pelajar dapat terlibat dalam dialog langsung dengan profesor mereka dan menentukan jalan pendidikan mereka, menemui cakrawala yang tak terduga, dan merangkul karier antarabangsa .

118778_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Mengapa USI

Tujuh sebab untuk memilih USI :

 1. Kualiti sistem universiti Switzerland
 2. Fakulti antarabangsa
 3. Pendidikan interdisipliner yang utama
 4. Nisbah guru / pelajar 1 hingga 8
 5. Hubungan yang kuat dengan dunia perniagaan
 6. Struktur fleksibel, terbuka kepada pertukaran idea
 7. Persekitaran antarabangsa, dinamik dan mesra

Misi

Berdasarkan Undang-Undang yang mengawal Università della Svizzera Italiana, misi USI terdiri daripada:

 • Menyediakan pendidikan yang berkualiti.
 • Mengendalikan penyelidikan saintifik yang relevan di peringkat antarabangsa.
 • Menyumbang kepada pembangunan rantau ini dengan membolehkan pemindahan pengetahuan, inovasi, keusahawanan dan perdebatan budaya dan saintifik dalam bidang kecekapan mereka.

Dalam usaha misi, USI mendapat inspirasi daripada tiga nilai utama: kualiti, keterbukaan, dan tanggungjawab .

Dies Academicus

The academicus Dies adalah perayaan tahunan Universiti , masa yang cukup untuk berkongsi dan belajar tentang USI dan perkembangannya.

The Dies termasuk alamat rasmi oleh Rektor dan ucapan oleh penceramah tetamu, baik dari dalam dan luar USI . Ia juga merupakan peluang untuk mengalu-alukan ke USI Rectors dari universiti lain, untuk menganugerahkan Doktor Kehormat, untuk melantik Ahli Kehormat Universiti, dan untuk memberikan Anugerah Kredit Suisse untuk Pengajaran Terbaik, yang memberi ganjaran kepada guru terbaik salah satu USI Fakulti (seterusnya).

Dies berikut academicus (ke-24): 9 Mei 2020.

Perkongsian

USI bekerja dengan beberapa entiti antarabangsa, nasional dan serantau dalam aktiviti penyebaran pendidikan, penyelidikan dan pengetahuan.

Projek penyelidikan, program pengajian, program doktoral, dan program pergerakan, dengan kerjasama universiti dan pusat penyelidikan di Switzerland dan di tempat lain, ditambah pula dengan pengajian yang dilaksanakan, projek lapangan yang dijalankan oleh pelajar, inisiatif pendidikan lain (seperti magang) dan acara dengan institusi dan perniagaan di Switzerland dan di luar negara.

Dalam persekitaran akademik, rangkaian USI adalah berdasarkan:

 • satu siri perjanjian rangka kerja (terutamanya mengenai pendidikan dan mobiliti);
 • penyelarasan, atau penyertaan dalam, platform penyelidikan , seperti PASC, Pusat Kompetensi Pusat Penyelidikan (NCCR) dan Pusat Kecekapan Swiss untuk Penyelidikan Tenaga;
 • dan di atas semua rangkaian saintifik penyelidik individu , yang berkomunikasi dan bekerjasama dengan rakan-rakan dari seluruh dunia mengenai projek dan penerbitan, dan sebagai sebahagian daripada persatuan dan simposium saintifik.

Lokasi

Lugano

Università della Svizzera italiana - Campus Lugano

Alamat
Università della Svizzera italiana

via Buffi 13

CH-6900 Lugano, Ticino, Switzerland
Telefon
+41 58 666 40 00

Mendrisio

Academy of Architecture – Mendrisio Campus

Alamat
Università della Svizzera italiana
Academy of Architecture, Largo Bernasconi 2
CH-6850

Mendrisio, Ticino, Switzerland
Telefon
+41 58 666 50 00

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program