Schaffhausen Institute of Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mendorong kemajuan transformatif dalam sains, penyelidikan, dan teknologi

Kenapa universiti lain

 • Penyakit dan Penuaan
 • Persekitaran dan pemanasan global
 • Keadilan Sosial dan Kemiskinan
 • Perang dan Keganasan
 • Cabaran Ruang dan Alam Semesta

Terdapat banyak masalah global di dunia kita, tetapi komputer dapat membantu meramalkannya; sebab itulah fizik moden dan banyak sains moden yang lain membawa kita ke dunia komputer.

Sayangnya, potensi komputer digital moden terhad - masalah di dunia nyata memerlukan komputer yang lebih baik, kita memerlukan komputer baru yang menggunakan prinsip fizikal baru. Tetapi penciptaan komputer baru memerlukan kemajuan dalam banyak bidang: untuk komputer baru kita memerlukan bahan canggih, membina banyak perkakasan baru, membuat perisian baru untuk merancang komputer tersebut, mengembangkan sistem operasi baru untuk menjalankannya, dan juga kita perlu membangun baru algoritma dan aplikasi. Ini adalah cabaran besar, dan ia harus diselesaikan kerana jika anda menyelesaikannya, anda dapat menyelesaikan banyak masalah manusia.

Oleh kerana itu, kami menubuhkan universiti baru - Schaffhausen Institute of Technology , yang memfokuskan pada sains, teknologi dan pendidikan - pasaran besar (sekitar $ 10 juta) untuk komputer, fizik dan perniagaan yang menghasilkan aliran pendapatan tanpa had melalui harta tanah, pendidikan, transformasi sains perkhidmatan, putaran dan permulaan, pembiayaan usaha, pembelajaran, dan sistem pengurusan universiti.

137097_pexels-photo-1438072.jpeg

Schaffhausen Institute of Technology menjelang 2030 tahun

Universiti SIT

 • 50 teratas di bawah 50 tahun
 • 100 Teratas Global dalam CS, Fizik, Perniagaan
 • 2,500+ pelajar ijazah di kampus utama
 • 25,000+ darjah campuran
 • pelajar luar kampus
 • 250,000+ pelajar bukan ijazah dalam talian

Pusat Penyelidikan SIT

25 + kerusi di: Keselamatan Siber dan Integriti Maklumat, AI / ML, Kejuruteraan Perisian, Mesin Robotik & Autonomi, Teknologi Kuantum, Bahan Lanjutan, Kesihatan Digital, Sukan Digital, Pengurusan Perniagaan Generasi Baru, AI dalam Seni & Reka Bentuk Komputer, Undang-undang Digital

Taman Teknologi SIT

 • 250+ pusat permulaan dan R&D SIT dari
 • 100+ rakan industri — dalam jarak berjalan kaki dari Universiti

Fakta SIT

 • $ 100 juta + pelaburan selama 8 tahun
 • $ 500 juta + pendapatan tahunan dalam 15 tahun
 • Had pasaran 2.5B + dalam 15 tahun (40% + IRR)
 • 5+ kampus di seluruh dunia
 • 500,000+ m2 harta tanah di seluruh dunia

5 kampus kami akan menumpukan usaha mereka pada bidang-bidang khusus ini, dan kami merancang untuk mencapai skala kira-kira 2,000 pelajar di kampus utama, sekitar 25,000 pelajar luar kampus campuran, dan sebilangan besar pelajar bukan ijazah dalam talian. Kami bertaruh pada ketiga bidang ini kerana kami percaya bahawa masa depan terletak pada keselamatan siber dan integriti maklumat, kecerdasan buatan dan pembelajaran mesin, kejuruteraan perisian, robotik dan mesin autonomi, teknologi kuantum, dan bahan canggih, serta di sejumlah bidang sains perniagaan.

137099_pexels-photo-1595391.jpeg

Bagaimana SIT akan mencapai kejayaan

Kami membina universiti dengan kerjasama Carnegie Mellon, yang merupakan nombor tiga di 5 teratas dalam setiap tahun sekolah sains komputer di dunia, dan Universiti Nasional Singapura (NUS). Kami membinanya dengan lembaga kami: ketua di lembaga penasihat strategik kami adalah pemenang Hadiah Nobel dalam Fizik Konstantin Novoselov, anggotanya adalah Nicolas Gisin — salah satu usahawan paling terkenal dalam teknologi kuantum dan yang juga merupakan salah satu ahli fizik hidup yang paling terkenal dari Switzerland di universiti Geneva, Artur Ekert di NUS, Mikhail Lukin di Harvard, Mark Kamlet yang merupakan seorang provost di Carnegie Mellon.

Visi dan nilai kami

Misi SIT adalah untuk mendorong kemajuan transformatif dalam sains, penyelidikan, dan teknologi. SIT memberi tumpuan kepada Domain Penyelidikan Strategik teknologi kuantum, bahan canggih, AI, pembelajaran mendalam, dan keselamatan siber.

Ini melibatkan penyelidikan dasar dan terapan dalam perisian, perkakasan, sistem, jaringan, web, pangkalan data, IoT, dan keselamatan maklumat, serta aspek manusia, undang-undang, dan privasi. Dalam semua bidang ini, SIT mensasarkan sains asas dan mengembangkannya melalui aplikasi dan penciptaan syarikat.

SIT bersifat interdisipliner dengan reka bentuk, dan menggabungkan pendekatan pengajaran tradisional dan progresif dengan elemen maya dan tambahan yang kuat.

Mengapa Schaffhausen

Rumah SIT di Schaffhausen, Switzerland, hanya 45 km dari Zürich, dengan akses ke pangkalan industri dan teknologi terbesar di Eropah, merangkumi Switzerland, Jerman Selatan, dan Itali Utara.

Ekonomi Schaffhausen dicirikan oleh gabungan penyedia perkhidmatan perniagaan antarabangsa dan perniagaan inovatif yang menarik dengan kemampuan teknologi yang sangat maju. Pemerintah Kanton dalam 20 tahun terakhir secara konsisten menjalankan strategi yang disasarkan yang telah menarik sekitar 600 perniagaan untuk menubuhkan operasi di Schaffhausen. Ini kini menjadi sebahagian daripada landskap perniagaan tempatan di samping perniagaan yang sangat inovatif yang mengkhususkan diri dalam pembuatan dan R&D yang maju.

Lokasi

Schaffhausen

Alamat
Schaffhausen Institute of Technology,
Vordergasse 59

8200 Schaffhausen, Schaffhausen, Switzerland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami