Lucerne University of Applied Sciences and Arts

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti untuk Profesional

The Lucerne University of Applied Sciences and Arts adalah universiti sains gunaan yang disokong oleh enam kanton Switzerland Tengah. Dengan seramai 6,500 pelajar menghadiri program ijazah Sarjana dan Sarjana, hampir 4,400 pelajar menghadiri program pendidikan berterusan dan eksekutif, dan 459 projek baru dalam penyelidikan dan pembangunan, ia adalah institusi pendidikan terbesar di rantau ini, jantung Switzerland. Liam Anderson / Peksel

Misi, Visi, Kerangka Nilai

Misi, visi, dan rangka nilai universiti menggambarkan tujuan pentingnya sebagai institusi pendidikan, nilai dan prinsip yang mengatur kelakuannya, dan tujuannya.

Misi

Melalui Sekolahnya - Kejuruteraan dan Senibina, Perniagaan, Teknologi Maklumat, Kerja Sosial, Seni dan Reka Bentuk, dan Muzik - Lucerne University of Applied Sciences and Arts menyediakan pendidikan dan penyelidikan khusus subjek bunyi di Switzerland Tengah. Ia menyediakan pelajarnya untuk kerjaya profesional dalam bidang pilihan mereka dan memudahkan pemerolehan mereka terhadap kemahiran yang diperlukan untuk pemikiran dan tindakan kreatif dan kreatif yang inovatif, kreatif dan keusahawanan. Dengan pendekatan yang kuat dan praktikal dan kecemerlangan interdisipliner, Universiti menghasilkan pakar-pakar yang mampu menguasai cabaran abad ke-21.

Visi

Kualiti tinggi dan kedalaman ilmiah pengajaran dan penyelidikan kami menjadikan Universiti kami pilihan yang menarik dan membolehkannya berkembang. Kekuatan pengkhususan kami dan kumpulan topik interdisiplin kami diiktiraf di Switzerland Tengah dan seterusnya, baik di peringkat kebangsaan dan antarabangsa. Kami mengamalkan pendekatan yang berlainan dan saling berkaitan dengan pemikiran dan tindakan. Ini dicerminkan dalam pelbagai bidang ijazah yang berorientasikan praktikal dan program pendidikan berterusan dan dalam aktiviti penyelidikan dan pembangunannya. Kami menyokong budaya komitmen, keterbukaan dan ketelusan di kalangan kakitangan dan pelajar kami, dan ke arah rakan kongsi kami.

Nilai

  • Staf Lucerne University of Applied Sciences and Arts bersatu dalam semangat mereka untuk pendidikan, penyelidikan dan budaya.
  • Universiti menjangkakan kakitangan dan pelajarnya untuk menunjukkan rasa ingin tahu, autonomi dan kesediaan untuk membangun dan melaksanakan. Ia menguatkan kemahiran sedia ada dan menyokong pantulan dalam pemikiran dan tindakan.
  • Tanggungjawab peribadi, kebolehpercayaan, dan ketelusan merupakan asas untuk kepercayaan, penghormatan dan saling menghormati.
  • Universiti ini menggunakan kemahiran pengkhususan dan tradisi kebolehaksesan dan keupayaannya untuk menyampaikan penyelesaian bersepadu dan interdisipliner.
  • Universiti ini komited untuk pembangunan mampan. Aktivitinya dicirikan oleh inovasi, kualiti ilmiah dan artistik, dan tahap kebolehgunaan praktikal yang tinggi.

Moto

Mendidik - penyelidikan - memberi inspirasi

Lokasi

Lucerne

Alamat
Zentralstrasse 9
6003 Lucerne, Lucerne, Switzerland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami