Geneva Finance Research Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Siapa kita?

Geneva Finance Research Institute (GFRI) adalah sebuah institut multidisiplin yang berpusat di University of Geneva yang memberi tumpuan kepada dua topik penyelidikan utama dalam bidang kewangan: " Pengurusan Portfolio " dan " Kewangan dan Masyarakat ".

Tema penyelidikannya menegaskan, dalam satu tangan, peranan yang Geneva, sebagai pusat kewangan, bermain dalam Pengurusan Portfolio dan yang lain, manfaat dan eksternal yang membiayai memaparkan kepada masyarakat secara keseluruhan. Penyelidikan GFRI adalah pelbagai disiplin dan membina sinergi antara University of Geneva Fakulti Ekonomi dan Pengurusan, Undang-Undang dan Psikologi dan Sains Pendidikan. Kerjasama ini telah membolehkan GFRI baru-baru ini berkembang dalam dua bidang penyelidikan baru: kewangan neuro dan kewangan mampan.

Fakulti GFRI adalah kumpulan profesor antarabangsa yang sangat pelbagai yang ditugaskan untuk menerbitkan penyelidikan canggih dalam jurnal kewangan teratas, tetapi mereka juga terlibat dalam pendidikan peringkat tinggi dalam bidang kewangan serta dalam aktiviti pemindahan pengetahuan seperti persidangan, seminar dan perdebatan umum mengenai topik kewangan yang luas.129264_pexels-photo-70292.jpeg Tim Gouw / Peksel

Lokasi

Geneva

Alamat
Bd du Pont d'Arve 40
1211 Geneva, Geneva, Switzerland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami