Geneva School of Diplomacy and International Relations

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Untuk membangunkan kepimpinan dunia yang lebih baik dan dunia yang lebih penyayang, untuk memahami dunia di sekeliling kita - masa lalu, sekarang, dan masa depan - dan untuk mempengaruhi dunia yang ke arah kemanusiaan, adalah apa yang Geneva Sekolah Diplomasi adalah semua tentang.

Geneva Sekolah Diplomasi dan Hubungan Antarabangsa (GSD) berbangga dengan pengajaran yang ketat dan pada fakulti yang terkenal dengan keprihatinan mereka terhadap keperluan individu pelajar kita. Tradisi ini dipertingkatkan dengan sifat khusus dan antara disiplin kurikulum. Budaya kami penglibatan pelajar menetapkan asas semangat dan suasana kosmopolitan yang menggalakkan pertukaran idea, penyelidikan, pengajaran, dan integrasi pelajar ke dalam masyarakat di dunia yang paling diplomatik.

Kualiti pendidikan yang tinggi dikemukakan oleh fakulti yang dihormati - profesor terkenal, duta, negarawan dan stateswomen - dipilih untuk kecemerlangan profesional dan akademik dan komitmen kemanusiaan sama. Mereka mengarahkan, penyelidikan, dan menyiarkan dalam kedua-dua kawasan pinggir klasik dan memotong dalam bidang Hubungan Antarabangsa. Kaedah pengajaran mereka adalah berorientasikan amalan, akhirnya menyediakan pelajar untuk kerjaya yang sangat bermanfaat dalam hal ehwal antarabangsa.

GSD menawarkan program-program yang amat kompetitif yang pakar dalam Perhubungan Antarabangsa di Ijazah Sarjana Muda, Sarjana dan Kedoktoran. Sebagai sebahagian daripada kurikulum kami membantu menyediakan pelajar dengan peluang latihan yang unik dalam Organisasi Antarabangsa sekitar dan NGO. Geneva Sekolah Diplomasi secara tradisinya memberi tumpuan kepada latihan bertaraf dunia pemimpin sektor awam dan swasta antarabangsa yang akan mempengaruhi dunia ke arah yang kemanusiaan. Terletak di tengah-tengah masyarakat antarabangsa, GSD mewujudkan satu peluang yang unik untuk berinteraksi dengan pelakon tadbir urus global melalui beberapa seminar khusus (yang disampaikan oleh pakar-pakar utama dan sarjana dari universiti-universiti terkemuka dan organisasi antarabangsa).

Tujuan kami adalah untuk menyediakan pemimpin masa depan untuk peranan mereka di pentas dunia untuk memajukan keamanan dan hak asasi manusia. Berdasarkan nilai-nilai teras, GSD menyediakan berkualiti tinggi, pendidikan berorientasikan-praksis, dengan komitmen untuk sokongan pelajar, dan menggalakkan falsafah berakar umbi dalam moto sekolah 'Serviendo Guberno' - iaitu untuk mentadbir adalah untuk berkhidmat.

Semua program ijazah yang sama sekali diadakan dalam bahasa Inggeris.

Kami berharap dapat berkongsi Sekolah Geneva Diplomasi pengalaman dengan anda.

Lokasi

Geneva

Geneva School Of Diplomacy & Intl Relations

Alamat
Château de Penthes
18, chemin de L'Impératrice

1292 Geneva, Geneva, Switzerland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami