CIES - International Centre for Sports Studies

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

CIES - International Centre for Sports Studies , adalah pusat pengajian bebas yang terletak di Neuchâtel, Switzerland. Ia telah diwujudkan pada tahun 1995 sebagai asas antara Fédération Internationale de Football Association (FIFA), University of Neuchâtel, City dan State of Neuchatel.

75794_DSC_1907.jpg

Gambar: FIFA Master Edisi ke-18 di Rumah FIFA yang disambut baik oleh Presiden FIFA Gianni Infantino dan Setiausaha Agung Fatma Samoura.

Menggunakan pendekatan pelbagai disiplin CIES menyediakan penyelidikan, pendidikan peringkat tinggi dan perkhidmatan perundingan kepada dunia sukan dengan tujuan untuk mengatasi kerumitan sukan dalam masyarakat hari ini dan meningkatkan bagaimana ia ditadbir dan diuruskan di semua sukan.

Sebagai pusat antarabangsa, CIES mengekalkan kakitangan yang berkelayakan dan pelbagai dan terus memperluaskan perkongsiannya dengan individu, universiti dan organisasi sukan di seluruh dunia.

Misi kita

CIES mendorong kemajuan berterusan dan pembangunan lestari dalam pengurusan sukan di seluruh dunia dengan memanfaatkan sepenuhnya rangkaian rakan kongsi antarabangsa. Kami secara aktif mempromosikan pertukaran pengetahuan dan pengalaman berterusan dari semua rakan penyelidikan dan pendidikan kami. adalah tempat penyelidikan akademik memenuhi pengurusan praktikal, menghasilkan penyelesaian berasaskan penyelidikan yang dapat disesuaikan dengan keperluan dan keperluan tempatan.

Lokasi

Neuchâtel

CIES International Centre for Sports Studies

Alamat
International Centre for Sports Studies
c/o Hôtel DuPeyrou
Avenue DuPeyrou 1

2000 Neuchâtel, Neuchâtel, Switzerland
Telefon
+41 32 718 39 09

Leicester

Alamat
Leicester, England, United Kingdom

Milan

Alamat
Milan, Lombardy, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami