Umeå University - Faculty of Science and Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Umeå University diasaskan pada tahun 1965 dan merupakan universiti tertua kelima di Sweden. Hari ini, kami mempunyai kehadiran antarabangsa dan pelbagai budaya yang kuat dengan pelajar, guru dan penyelidik dari seluruh dunia. Sebagai salah satu universiti terkemuka di negara ini, kita hidup dengan semangat, kreativiti dan idea-idea segar.

Kami sentiasa berusaha untuk menjadi salah satu persekitaran terbaik Scandinavia dan Eropah untuk pendidikan , penyelidikan dan penglibatan komuniti yang memenuhi cabaran masyarakat global yang semakin meningkat.

Kampus kami

Kampus Umeå University Umeå adalah kampus utama dan dipetakan selepas model Campus Amerika. Akibatnya, hampir semua kursus dan program yang diajar dalam bahasa Inggeris berlaku di Kampus Umeå atau di Hospital Universiti bersebelahan.

Kampus Umeå

Sebenarnya ada dua kampus di Umeå, kota terbesar di Sweden utara. Kampus Umeå adalah kampus utama dan pusat tumpuan Universiti Umeå, dan sebahagian besar kursus dan program diadakan di banyak bangunan dan kemudahannya. Perpustakaan Universiti dengan 1.2 juta jilid dan Universum, hab kampus, dengan pub, kafe, restoran, kedai buku, bilik belajar pelajar dan sebagainya juga terletak di Kampus Umeå

Kampus Kesenian Umeå

Kampus Seni Umeå (kampus konstnärligt) - kini sedang dalam pembangunan - terletak di sebelah timur bandar oleh tebing Sungai Umeå yang indah dan terletak dalam jarak berjalan kaki yang singkat dari Campus Umeå. Ia menganjurkan Institut Reka Bentuk Umeå, Akademi Seni Halus Umeå dan Sekolah Seni Bina Umeå yang baru. HUMlab-X juga telah diberikan tempat di "kampus artistik" baru ini, bersama dengan Bildmuseet, muzium seni kontemporari dan budaya visual Umeå University.

Kampus Skellefteå dan Kampus Örnskoldvik

Kampus-kampus kami di Skellefteå dan Örnsköldvik terutamanya menawarkan program dan kursus dengan hubungan serantau, kedua-dua kursus sepenuh masa dan paruh waktu pada tempo kajian yang lebih perlahan. Program pendidikan dibangunkan dan direka mengikut keperluan keperluan dengan sambungan tempatan atau serantau.

Lokasi Kajian Lain

Universiti Umeå juga mempunyai kehadiran di banyak bandar dan majlis perbandaran di utara Sweden, termasuk Lyksele dan Kiruna. Di samping itu, beribu-ribu orang yang mendaftar dalam pelbagai pilihan kursus dan program pendidikan jarak jauh mempunyai kefleksibelan terutamanya belajar di persekitaran rumah mereka.

Lokasi

Umeå

Alamat
Campus Umeå
Petrus Laestadius väg

SE-901 87 Umeå, Västerbotten County, Sweden

Skellefteå

Alamat
Campus Skellefteå
Building C on campus,
Bockholmsvägen 23

SE-931 87 Skellefteå, Västerbotten County, Sweden