Umeå University - Faculty of Science and Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Umeå University diasaskan pada tahun 1965 dan merupakan universiti tertua kelima di Sweden. Hari ini, kami mempunyai kehadiran antarabangsa dan pelbagai budaya yang kuat dengan pelajar, guru dan penyelidik dari seluruh dunia. Sebagai salah satu universiti terkemuka di negara ini, kita hidup dengan semangat, kreativiti dan idea-idea segar.

Kami sentiasa berusaha untuk menjadi salah satu persekitaran terbaik Scandinavia dan Eropah untuk pendidikan , penyelidikan dan penglibatan komuniti yang memenuhi cabaran masyarakat global yang semakin meningkat.

Kampus kami

Kampus Umeå University Umeå adalah kampus utama dan dipetakan selepas model Campus Amerika. Akibatnya, hampir semua kursus dan program yang diajar dalam bahasa Inggeris berlaku di Kampus Umeå atau di Hospital Universiti bersebelahan.

Kampus Umeå

Sebenarnya ada dua kampus di Umeå, kota terbesar di Sweden utara. Kampus Umeå adalah kampus utama dan pusat tumpuan Universiti Umeå, dan sebahagian besar kursus dan program diadakan di banyak bangunan dan kemudahannya. Perpustakaan Universiti dengan 1.2 juta jilid dan Universum, hab kampus, dengan pub, kafe, restoran, kedai buku, bilik belajar pelajar dan sebagainya juga terletak di Kampus Umeå

Kampus Kesenian Umeå

Umeå Arts Campus (kampus konstnärligt) - yang kini dalam pembangunan - terletak di sebelah timur bandar di tepi tebing Sungai Umeå yang indah dan berada dalam jarak berjalan kaki dari Kampus Umeå. Ia menjadi tuan rumah kepada Umeå Institute of Design, Umeå Academy of Fine Arts dan Umeå School of Architecture. HUMlab-X juga telah mendapat tempat di kampus Seni ini bersama dengan Bildmuseet, muzium seni kontemporari dan budaya visual Universiti Umeå.

Pendidikan dalam talian

Sebagai tambahan kepada pendidikan kampus, ribuan orang yang terdaftar dalam pilihan kursus dan program pendidikan jarak jauh kami mempunyai fleksibiliti untuk belajar terutamanya di persekitaran rumah mereka.

Lokasi

Umeå

Alamat
Campus Umeå
Petrus Laestadius väg

SE-901 87 Umeå, Västerbotten County, Sweden

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami