Stockholm University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Fakulti Sains di Stockholm University adalah fakulti sains terbesar di Sweden dan merupakan antara fakulti sains terulung dunia di peringkat Shanghai. Fakulti menawarkan pendidikan kelas atas dalam beberapa program dan kursus, di peringkat Master lebih daripada 30 program pengajian diberikan dalam bahasa Inggeris.

Mengapa belajar di fakulti sains terbesar di Sweden?

Penyelidikan saintifik merangkumi segala-galanya dari kajian komponen terkecil bahan untuk penemuan dan analisis fenomena antarbintang. Tetapi ada lebih daripada itu daripada penyelidikan.

Menggabungkan pengajian dalam sains dengan kajian dalam bahasa, ekonomi atau komunikasi, boleh menjadikan kompetensi dan profil anda lebih menarik untuk pasaran buruh. Stockholm University menawarkan pelajar kemungkinan ini dengan pelbagai kursus dalam Sains Sosial dan Kemanusiaan. Para saintis dan ahli matematik ditemui dalam kedudukan pekerjaan yang paling bervariasi daripada penganalisis kewangan, penyiasat, penulis, perunding, jurujual atau pengurus projek dalam pelbagai bidang. Pelbagai kursus yang ditawarkan, baik dalam bidang sains dan lain-lain serta peluang untuk memilih arah yang paling sesuai untuk anda - dengan kemungkinan tambahan trek yang kemudian berubah, atau menambah kajian anda dengan topik baru - meningkatkan peluang anda untuk berjaya di pasaran kerja.

Para saintis dan ahli matematik di seluruh dunia bekerja dengan masa depan. Ia boleh membuat ramalan cuaca yang lebih dipercayai, membangunkan ubat baru dan lebih baik, meningkatkan perlindungan terhadap alam sekitar atau mencipta produk makanan yang lebih sihat. Dalam sebuah kaji selidik antarabangsa tentang kebolehpasaran graduan universiti, Stockholm University menduduki tempat tertinggi di Sweden, kedua di Scandinavia dan 62 di seluruh dunia.

Fakulti menawarkan kedua-dua program dan kursus di peringkat sarjana dan lepasan dalam Bahasa Inggeris. Tahap umum penguasaan Bahasa Inggeris di Sweden sangat tinggi menurut Indeks Kemahiran Bahasa Inggeris. Sweden telah menduduki tempat teratas dalam 5 teratas sejak indeks bermula enam tahun lalu dan telah disenaraikan sebagai nombor satu tiga kali. Sebagai tambahan kepada tahap penguasaan Bahasa Inggeris umum, Stockholm University mempunyai staf pengajaran dan penyelidikan antarabangsa dan pengalaman panjang memberi kursus dalam bahasa Inggeris.

Kursus kami berkait rapat dengan penyelidikan semasa yang dijalankan di fakulti sains dan sebahagian besar staf pengajar kami adalah penyelidik aktif. Lihat maklumat lanjut mengenai program Sarjana Antarabangsa kami.

Kehidupan sebagai pelajar di Stockholm

Stockholm adalah ibu kota Sweden dan salah satu pusat akademik yang paling menonjol di utara Eropah. Bandar ini terdiri daripada beberapa pulau dan dikelilingi oleh air. Airnya sangat bersih sehingga anda sebenarnya boleh berenang di tengah-tengah kota. Pada musim panas matahari tidak pernah ditetapkan sepenuhnya dan orang berkumpul di bar terbuka, restoran, dan taman untuk menikmati cahaya dan iklim yang sederhana. Pada musim sejuk, sering kali mungkin untuk skate ais di tengah-tengah bandar.

Stockholm menawarkan pendidikan tinggi standard antarabangsa tertinggi di universiti terkenal dan kolej universiti, termasuk institusi terkemuka seperti Karolinska Institutet, Institut Teknologi KTH Royal, Sekolah Ekonomi Stockholm University dan Stockholm University .

Selama bertahun-tahun, tidak kurang daripada dua belas penerima Hadiah Nobel telah aktif di universiti-universiti dan kolej universiti ini, dalam bidang fisiologi dan perubatan, fizik, ekonomi, dan kimia.

Lokasi

Östermalm

Alamat
Universitetsvägen,10 A
106 91 Östermalm, Stockholm County, Sweden

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: