Stockholm School of Economics

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Perniagaan yang Unik

Sekolah Ekonomi Stockholm (SSE) adalah sekolah perniagaan terkemuka di Nordik dengan rangkaian komuniti perniagaan yang unik, pembiayaan swasta dan sedikit pergantungan terhadap sokongan kerajaan. Selama lebih dari satu abad, SSE telah mendidik para wanita dan lelaki berbakat untuk memimpin jawatan dalam masyarakat perniagaan dan sektor awam.
SSE menawarkan program sarjana dan sarjana bersama dengan program Ph.D., MBA, dan Pendidikan Eksekutif yang sangat dihormati. Sekitar 2,000 pelajar didaftarkan dalam pelbagai program.

Kerjasama dengan Masyarakat Perniagaan

SSE ditubuhkan pada tahun 1909 melalui inisiatif dunia korporat dan telah berkembang dalam dialog rapat dengan industri dan masyarakat pada umumnya. Apabila globalisasi mempercepat dan cabaran baru timbul, hubungan rapat dengan pemimpin perniagaan, penggubal dasar, ahli politik, dan pakar, membuka jalan untuk penyelidikan yang sangat baik. Masyarakat perniagaan Sweden dan Sekolah telah mengekalkan hubungan rapat. Hari ini SSE mempunyai lebih daripada 100 Rakan Kongsi Korporat.

Rangkaian Antarabangsa

SSE telah memperoleh reputasi untuk kecemerlangan, baik di Sweden dan di seluruh dunia. Sekolah ini bekerjasama dengan beberapa institusi pengajian tinggi terkemuka di seluruh dunia. Pada tahun 1999, SSE menjadi sekolah perniagaan pertama di Sweden untuk menerima akreditasi antarabangsa terkemuka untuk sekolah perniagaan, EQUIS dan telah mengekalkan akreditasi sejak itu. Ini mengesahkan bahawa semua aktiviti utama SSE, pengajaran serta penyelidikan, adalah piawaian antarabangsa yang tertinggi. Seterusnya, SSE adalah satu-satunya institusi ahli CEMS (Global Alliance in Management Education) dan PIM (Perkongsian dalam Pengurusan Antarabangsa).
SSE juga merupakan satu-satunya wakil Nordic dalam ICEDR (Konsortium Antarabangsa untuk Penyelidikan Pembangunan Eksekutif), sebuah masyarakat yang terdiri daripada 25 sekolah perniagaan utama (Harvard University, MIT, Wharton, antara lain) perniagaan dan 40 syarikat terkemuka (ABB, Deutsche Bank , Unilever, Ericsson menyebut beberapa) di dunia.

Pendidikan Eksekutif di SSE

IFL Executive Education di SSE adalah anak syarikat SSE yang menawarkan pendaftaran terbuka dan program tersuai untuk kakitangan utama di perusahaan swasta dan pentadbiran awam. IFL Executive Education di SSE menawarkan program pembangunan yang berkualiti tinggi bertujuan untuk meningkatkan kekuatan persaingan firma, organisasi, dan individu.

Lokasi

Stockholm

Alamat
Stockholm School of Economics
Sveavägen 65

Stockholm, Stockholm County, Sweden
Telefon
+46-8-736 90 00

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

EFMD Equis Accredited