Stockholm University - Stockholm Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Perniagaan Stockholm adalah milik Stockholm University.

Universiti, yang bermula pada tahun 1878, adalah pusat penyelidikan dan pendidikan serantau, yang terletak di persekitaran budaya dan alam semula jadi yang indah di taman negara kebangsaan yang pertama di dunia.

SBS - Sekolah Perniagaan Stockholm bertanggungjawab untuk mendidik para pemimpin perniagaan dan pengurus masa depan dalam sektor swasta dan awam. Sekolah ini bertujuan untuk membangunkan proses pembelajaran sedemikian rupa sehingga pemikiran kreatif dan pemikiran kritikal adalah prinsip panduan untuk keseluruhan program pengajian. Kursus kami berdasarkan penyelidikan terkini. Hubungan rapat dengan dunia perniagaan dan penyelidikan, baik di peringkat kebangsaan dan antarabangsa, membolehkan kami menawarkan pendidikan transnasional. Kami mempunyai lebih daripada 3,500 pelajar, sekitar tujuh puluh pensyarah / penyelidik, kira-kira empat puluh pelajar doktor dan kira-kira tiga puluh kakitangan pentadbiran. Kami bekerjasama rapat dengan universiti di Sweden dan di luar negara.

SBS terletak di bangunan yang dipulihkan sejak tahun 1912 di kawasan kampus tradisional Kräftriket, yang terletak berhampiran dengan tasik Brunnsviken yang indah. Kawasan ini terletak dalam jarak berjalan kaki dari pusat bandar Stockholm, mudah diakses oleh pengangkutan awam.

Ketahui lebih lanjut di www.sbs.su.se/en

Lokasi

Stockholm

Stockholm University

Alamat
Roslagsvägen 101, Kräftriket

Stockholm, Stockholm County, Sweden
Telefon
+46 8 16 20 00

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: