Mälardalen University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mälardalen University ( MDH ) terletak di rantau padat dan luas di sekitar Lake Mälaren, kira-kira satu jam dengan kereta dari Stockholm dan Arlanda Airport. Kebanyakan pelajar Universiti mengambil kursus di salah satu daripada dua kampus yang terletak di pusat di Eskilstuna dan Västerås.

MDH melakukan penyelidikan yang sangat baik dalam pengkhususan Tenaga Masa Depan dan Sistem Tertanam dan penyelidikan terkemuka dalam Kesihatan dan Kesejahteraan serta pengkhususan teknologi dan kejuruteraan dalam Inovasi dan Realisasi Produk.

Tugas utama bidang penyelidikan yang telah ditetapkan dari Ilmu Pendidikan dan Matematik, Ekonomi Industri dan Pengurusan bersama dengan Kajian Kehidupan Kerja adalah untuk menyediakan asas penyelidikan untuk setiap subjek kajian pada tahap kitaran pertama dan kitaran kedua.

MDH dicirikan oleh kerjasama erat dengan perniagaan dan sektor awam di rantau ini, menjadikan Universiti kami menarik bagi pelajar - dan pelajar kami menarik di pasaran buruh. Kira-kira 85% pelajar kita mempunyai pekerjaan dalam satu tahun setelah tamat pengajian.

MDH diperakui oleh alam sekitar dan mengutamakan pembangunan masyarakat yang lestari dalam semua aktivitinya.

Mengapa belajar di sini?

 • Kerjasama yang akan anda perolehi
  Pendidikan kami dicirikan oleh kualiti tinggi dan hubungan rapat dengan penyelidikan, antara pelajar, dan juga antara pelajar dan guru. Mälardalen University terkenal dengan kerjasama kami dengan masyarakat sekitar dan kami tahu bahawa pelajar kami menarik dalam pasaran buruh. Lebih daripada 86% pelajar kita mempunyai pekerjaan dalam bidang pengajian mereka pada tahun pertama setelah tamat pengajian. Melalui pendidikan dan kerjasama berkualiti tinggi dengan sektor awam, syarikat dan industri, kami menyediakan anda untuk kehidupan kerja. Program pengajian kami dirancang bekerjasama dengan majikan dan selalu dinilai oleh mereka - yang membantu menyesuaikan program dan kursus kami dengan tuntutan dunia profesional. Banyak syarikat multinasional seperti ABB dan Volvo terletak berhampiran dengan Eskilstuna dan Västerås dan pelajar kami mendapat manfaat daripada ini.


 • Suasana antarabangsa
  Anda akan berasa seperti di Mälardalen University , dan berada di sini lebih seperti menjadi sebahagian daripada komuniti antarabangsa daripada di negara tertentu. Mälardalen University mempunyai suasana antarabangsa, dengan pelajar dan kakitangan dari seluruh dunia. Kami juga mempunyai universiti rakan kongsi di sekitar empat puluh negara di seluruh dunia, dan kedua-dua pelajar dan kakitangan mempunyai peluang yang sangat baik untuk meluangkan masa di salah satu tempat belajar ini.


 • Sokongan dan aktiviti yang berharga
  Universiti menawarkan banyak bantuan belajar kepada pelajar kami, antara lain dalam bentuk kursus teknik belajar dan komunikasi. Menjelang akhir program pengajian, kami juga menawarkan kaunseling kerjaya. Persatuan Pelajar mengatur banyak aktiviti sosial dan menawarkan sokongan yang berharga, terutama kepada pelajar antarabangsa kami.


 • Tempat penginapan yang baik
  Kami membantu pelajar kami untuk mencari tempat tinggal, sama ada di Eskilstuna atau di Västerås. Semasa semester, Isnin - Jumaat, kami juga menawarkan perjalanan bas percuma antara bandar, untuk pelajar dan kakitangan.


 • Kemudahan yang sangat baik untuk anda
  Kemudahannya moden dan mempunyai bangunan terang yang dibina khas untuk Universiti. Terdapat banyak dewan kuliah dan tempat pertemuan untuk pelajar, tetapi juga halaman yang bagus dan bilik belajar yang tenang. Terdapat banyak stesen kerja komputer yang dapat digunakan oleh pelajar kami, ditambah akses ke rangkaian tanpa wayar untuk komputer riba.


 • Pengajaran berkualiti tinggi berdasarkan penyelidikan
  Bahawa ada kaitan kuat antara pendidikan kita dan penyelidikan kita tentu saja menjadi masalah bagi kita. Pelajar kami mendapat pandangan yang baik mengenai dunia penyelidikan dan penemuan terkini.


 • Pendidikan dengan tumpuan terhadap kebolehkerjaan
  Sebagai pelajar dari Mälardalen University , anda akan menarik di pasaran buruh. Melalui pendidikan berkualiti tinggi dan kerjasama dengan masyarakat sekitar, kami mempersiapkan anda untuk menjalani kehidupan. Program pengajian kami dirancang bekerjasama dengan majikan dan selalu dinilai oleh mereka - yang membantu menyesuaikan program dan kursus kami dengan tuntutan pasaran buruh. Pelajar kami sentiasa berhubung rapat dengan rakan sebaya, guru, penyelidik, dan majikan masa depan, dan banyak pendidikan kami mempunyai elemen praktikal. Ini boleh berbentuk, misalnya, pelajar yang menulis projek ijazah mereka bersama dengan syarikat, atau universiti yang mengundang wakil perniagaan sebagai pensyarah tetamu.


 • Kedekatan dalam Universiti
  Pelajar antarabangsa sering menghargai kenyataan bahawa mudah berhubung dengan guru besar dan terdapat suasana tidak formal di MDH . Pelajar sarjana, pelajar kedoktoran, dan profesor sering bertemu dalam konteks projek yang berbeza. Kami sangat menghargainya apabila para pelajar mengambil bahagian secara aktif dalam pendidikan mereka dan oleh itu mendorong anda memanfaatkan sepenuhnya masa pengajian anda.

Lokasi

Västerås

Alamat
Högskoleplan 1
722 20 Västerås Västerås, Västmanland County, Sweden

Eskilstuna

Mälardalens högskola

Alamat
Mälardalen University
Västerås, Högskoleplan 1
Eskilstuna, Drottninggatan 12

Eskilstuna, Södermanland County, Sweden
Telefon
+46 21 10 13 00

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami