Baca keterangan rasmi

Lund University - Lund University Teratas Sweden

Lund University ditubuhkan pada tahun 1666 dan secara konsisten berada di antara 100 universiti teratas dunia (92 di dunia dan universiti ranking tertinggi Sweden, QS World University Rankings 2019).

Universiti ini mempunyai 40,000 pelajar dan 7,400 pekerja dan menawarkan lebih 100 program Sarjana dan 8 program Sarjana Muda yang diajar dalam bahasa Inggeris .

Lund adalah destinasi pengajian Sweden yang paling menarik. Universiti menawarkan salah satu rangkaian program dan kursus yang paling luas di Scandinavia, berdasarkan kajian disiplin dan canggih. Satu ijazah dari Lund University adalah kualiti yang tinggi di Sweden dan di luar negara.

Bidang subjek

Lapan fakulti kami dan banyak pusat penyelidikan khusus menawarkan pendidikan dalam bidang subjek berikut:

 • Seni bina
 • Perniagaan, Ekonomi
 • Komunikasi
 • Kejuruteraan
 • Alam Sekitar
 • Baiklah
 • Kemanusiaan, Bahasa
 • Pengajian Antarabangsa
 • Undang-undang
 • Ubat
 • Sains

Peluang Pelajar Pelajar Antarabangsa

Lund University menawarkan lebih daripada 100 program Sarjana dan 8 program Sarjana Muda dalam Bahasa Inggeris , serta lebih daripada 1,000 kursus yang dikuasai dalam bahasa Inggeris.

Cari program ijazah: www.lunduniversity.lu.se/programmes

Tempoh Permohonan

Tempoh permohonan utamanya untuk pelajar antarabangsa adalah pertengahan Oktober hingga 15 Januari untuk semua program bermula pada semester musim gugur (Ogos) setiap tahun. Pemilihan program kecil juga menerima permohonan pada bulan Jun-Ogos untuk tarikh permulaan semester musim bunga (Januari).

Cara memohon kajian: www.lunduniversity.lu.se/apply

Yuran tuisyen

Pelajar yang warga negara di luar EU / EEA dan Switzerland pada umumnya dikehendaki membayar yuran pengajian. Yuran pengajian tidak dikenakan kepada warganegara EU / EEA. Untuk maklumat mengenai yuran tuisyen program individu, sila lihat www.lunduniversity.lu.se/programmes

Peluang biasiswa

Pelajar yang warga negara di luar EU / EEA boleh memohon biasiswa selepas mereka memohon kajian dengan kami. Beasiswa diberikan berdasarkan merit akademik, bukan keadaan kewangan.

Ketahui lebih lanjut mengenai peluang biasiswa: www.lunduniversity.lu.se/scholarships

Penyelidikan

Lund menempatkan lebih dari 30 persekitaran penyelidikan yang terkemuka di dunia dan merupakan rumah kepada dua bahan penyelidikan bahan terbesar di Eropah: MAX IV (dirasmikan pada tahun 2016) dan ESS (dibuka pada tahun 2023). Lund University juga merupakan ahli universiti berskala berintensif berprestij Universiti 21 dan Liga Universiti Penyelidikan Eropah (LERU) .

Gaya mengajar

Pemikiran kritikal dan kebebasan fikiran adalah tonggak kehidupan akademik di Lund University . Tumpuan kepada kerja kumpulan dalam persekitaran kelas yang lebih tidak formal dan terbuka memudahkan pembelajaran, mewujudkan dialog dan membantu menghasilkan idea baru.

Lund adalah tempat pertemuan antarabangsa untuk pelajar dan penyelidik. Ini mewujudkan persekitaran kelas global di mana pelajar mendapat perspektif budaya baru dan boleh membangunkan rangkaian antarabangsa mereka, yang sangat dihargai oleh majikan di seluruh dunia.

Pelajar di Lund diberi peluang yang sangat baik untuk interaksi perniagaan . Bandar Lund mempunyai persekitaran bertaraf dunia yang unik untuk teknologi, pengetahuan, inovasi dan keusahawanan dan menjadi tuan rumah bagi syarikat-syarikat antarabangsa yang mengagumkan.

Kehidupan seorang pelajar

Lund adalah pilihan # 1 untuk pelajar antarabangsa yang datang ke Sweden dan dianggap sebagai bandar pelajar terbaik di Sweden, dengan gabungan unik kelab-kelab sosial yang besar ("negara-negara bersejarah"), kesatuan pelajar dan Persatuan Akademik yang mencipta pelajar yang aktif dan aktif kehidupan.

Bandar Lund

Terletak di selatan Sweden, bandar Lund hanya 10 minit dengan kereta api ke bandar ketiga terbesar di Sweden, Malmö, dan hanya 35 minit dengan kereta api ke Lapangan Terbang Copenhagen di Denmark.

Sebagai salah satu bandar tertua di Sweden, sejak tahun 990, Lund adalah bandar yang kontras di mana lebih daripada 1000 tahun sejarah bersatu dengan pengetahuan dan idea moden. Di Lund, anda dapat melihat keindahan kota kecil yang indah, indah dan dibungkus batu, bersebelahan dengan tarikan bandar besar seperti perkhidmatan, membeli-belah, restoran dan acara kebudayaan. Lund juga merupakan syarikat utama antarabangsa seperti Sony Mobile, Tetra Pak, Ericsson, Alfal Laval dan Gambro.

Bahasa Inggeris digunakan secara meluas di Sweden dan Lund (90% dari Sweden adalah fasih), yang bermaksud bahawa anda boleh mengalami budaya Eropah yang unik tanpa mengalami halangan bahasa.

Ketahui lebih lanjut mengenai Lund University

Untuk maklumat lanjut, sila lawati www.lunduniversity.lu.se

Anda juga boleh bertanya soalan di halaman Facebook kami www.facebook.com/lunduniversity

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:


Lund University

MSc dalam Perakaunan dan Kewangan adalah sesuai untuk pelajar yang berminat dalam karier merentasi pelbagai organisasi dan sektor dalam bidang perniagaan, perundingan dan ... [+]

MSc dalam Perakaunan dan Kewangan adalah sesuai untuk pelajar yang berminat dalam karier merentasi pelbagai organisasi dan sektor dalam bidang perniagaan, perundingan dan kewangan.

Kerjaya dalam kewangan korporat, perakaunan kewangan, analisis kewangan, pengauditan dan kawalan dalaman, kawalan pengurusan, pengurusan perbendaharaan dan profesi yang berkaitan memerlukan tahap pemahaman yang lebih maju mengenai teori dan amalan perakaunan dan kewangan. Program ini memenuhi keperluan ini dan didasarkan pada idea bahawa pembelajaran berbuah apabila diterapkan dalam konteks keputusan praktikal. Penekanan yang kuat diberikan kepada kemampuan para peserta pelatihan untuk secara bijak dan mengaplikasikan pengetahuan mereka dalam situasi keputusan, dan program ini menggunakan penggunaan pedagogi yang berorientasi aplikasi, serta proyek-proyek, kes dan eksperimen yang berasaskan pasukan.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Gelagat Ganda ini dalam Pembangunan Ekonomi dan Pertumbuhan menggabungkan kepakaran tiga universiti tinggi di peringkat Eropah ke dalam platform bersama dengan ul ... [+]

Master dalam Pembangunan Ekonomi dan Pertumbuhan melatih para penganalisis, penyelidik dan profesional generasi akan datang dalam bidang pembangunan dan pertumbuhan dengan keupayaan kemerdekaan yang tinggi. Program ini menggabungkan kepakaran tiga universiti Eropah yang paling tinggi ke dalam platform bersama dengan ulama terkemuka dalam bidang ekonomi, sejarah ekonomi dan demografi.

Dalam program gelar berganda ini, anda menghabiskan tahun pertama mengkaji pembangunan dan ekonomi antarabangsa, statistik dan pembangunan jangka panjang di Universidad Carlos III de Madrid atau di University of Groningen. Tahun kedua anda pakar dalam pembangunan dan pertumbuhan, yang berkaitan dengan isu-isu seperti komprehensif dan kesamaan, kemampanan dan tenaga, inovasi dan modal insan, di Lund University .... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Sarjana disiplin ini mempunyai skop yang luas dan memberikan anda akses kepada penyelidikan terkini. Kami menawarkan pengajaran berkualiti dalam tiga kepakaran ya ... [+]

Apabila memohon kepada program ini, anda memilih salah satu daripada tiga trek: trek Sejarah Ekonomi , trek Demografi Ekonomi atau trek Pembangunan Ekonomi .

Sejarah Ekonomi (120 ECTS)

Pengetahuan tentang masa lalu adalah penting untuk memahami dunia hari ini dan membentuk masa depan. Di landasan ini, anda akan mengembangkan pemahaman yang lebih maju ke dalam perkembangan jangka panjang masyarakat. Dengan menggabungkan alat analisis dari ekonomi dan sains sosial dengan pemahaman kontekstual mengenai keadaan di masa lalu, anda akan dapat menggunakan pengalaman manusia terkumpul untuk menyelesaikan masalah semasa.

Lund University terkenal dengan penyelidikannya dalam sejarah ekonomi. Sebagai pelajar, anda memanfaatkan sepenuhnya persekitaran yang berkembang maju ini, mendapat akses kepada penyelidikan terkini dalam pendidikan anda. Kursus teras meliputi bidang tematik seperti ekonomi global, penduduk dan taraf hidup, perubahan institusi serta reka bentuk penyelidikan dan penerapan kaedah saintifik. Di samping itu, anda boleh menyesuaikan ijazah anda dari pelbagai topik kami yang meliputi kursus elektif dan tutorial.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master dalam Ekonomi memberikan anda pengetahuan yang menyeluruh mengenai teori, konsep dan teknik ekonomi moden dan aplikasi mereka. Ia membuka pintu kepada pelb ... [+]

Master in Economics membuka pintu kepada pelbagai kerjaya sebagai ahli ekonomi, perunding, penganalisis dan penasihat dan graduan yang dapat meneruskan kerjaya di sektor awam dan swasta. Program ini memberikan anda pengetahuan mendalam dan menyeluruh mengenai teori, konsep dan teknik ekonomi moden serta aplikasi mereka. Anda akan memperoleh alat yang diperlukan untuk menjalankan analisis ekonomi lanjutan dan mendapatkan pengetahuan khusus dalam bidang minat khusus anda. Anda juga akan terbiasa dengan penyelidikan terkini dalam setiap bidang pengkhususan dan mempelajari teknik penyelidikan yang penting.

Tahun pertama dirancang untuk memberi anda pengetahuan yang kukuh tentang kaedah asas ekonomi maju dan membolehkan anda untuk mengkhususkan diri dalam bidang kepentingan tertentu, serta membolehkan anda menerapkan pengetahuan anda untuk menganalisis masalah dunia sebenar. Tahun kedua selanjutnya mendalamkan pengetahuan ini, meluaskan bidang minat dan memperkenalkan anda kepada kaedah penyelidikan.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master yang didorong oleh tindakan ini memberi anda asas-asas praktikal dan teori yang diperlukan untuk bekerja dengan pembangunan dan inovasi dalam perniagaan ya ... [+]

Individu yang mempunyai kemahiran keusahawanan adalah sangat penting dalam masyarakat yang dicirikan oleh peningkatan ketidakpastian dan perubahan pesat. Kemahiran keusahawanan membolehkan penemuan dan eksploitasi peluang yang berjaya di pasaran serta memacu inovasi dan projek pembangunan perniagaan dalam syarikat yang sedia ada.

Apabila memohon kepada program ini, anda memilih sama ada Landasan Keusahawanan dan Inovasi korporat atau Keusahawanan: Trek Penciptaan Usaha Baru. Kedua-dua trek membawa kepada MSc dalam Keusahawanan dan Inovasi.

Landasan Keusahawanan dan Inovasi Korporat

Lagu ini direka untuk mereka yang ingin bekerja dengan pembangunan perniagaan dan inovasi dalam perniagaan yang mantap. Anda akan belajar bagaimana peluang untuk pembaharuan dan inovasi dikenal pasti, dibangunkan, dianjurkan dan dilaksanakan dalam organisasi. Semasa program ini, anda akan mendapat pengalaman praktikal sebagai pelatih di sebuah syarikat progresif. Di syarikat, anda akan terlibat dalam projek pembangunan perniagaan bersama dengan mentor dan kakitangan semasa.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master ini menawarkan gabungan unik kursus kursus dalam kedua-dua cukai langsung dan tidak langsung dengan tumpuan khusus pada undang-undang EU. Kursus ini direka ... [+]

Cukai adalah di tengah-tengah banyak keputusan dalam perniagaan dan kerajaan. Dalam dunia di mana perdagangan adalah global, pengetahuan tentang peraturan tempatan sahaja tidak mencukupi. Dengan Undang-undang Cukai Dalam Negeri dan Undang-undang Antarabangsa kami, anda akan dapat membantu perniagaan dan institusi beroperasi dalam konteks seluruh dunia dengan rangka kerja undang-undang Kesatuan Eropah.

Kesatuan Eropah adalah salah satu ekonomi terbesar dan paling penting di dunia. Mereka yang berminat dalam menjalankan perniagaan di negara anggota EU mesti tahu peraturan cukai dan amalan undang-undang yang berkaitan. Dalam program ini, anda akan mendapat pemahaman yang lebih mendalam mengenai sistem undang-undang Kesatuan Eropah dan bagaimana undang-undang cukai pasaran dalaman EU beroperasi dalam konteks rentas sempadan. Tambahan pula, anda akan belajar bagaimana untuk mencari dan menggunakan EU dan bahan undang-undang antarabangsa.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master dalam Kewangan memperluaskan pengetahuan anda tentang semua bidang utama pengambilan keputusan kewangan. Anda akan mendapat pemahaman yang mendalam mengena ... [+]

Program Master dalam Kewangan mempersiapkan anda untuk kerjaya antarabangsa dalam sektor perkhidmatan kewangan, contohnya dalam perbankan komersial dan perbankan, firma insurans dan pihak berkuasa penyeliaan, dan dalam fungsi kewangan dalam sektor swasta dan awam. Graduan dari program ini telah menemui kerja dalam syarikat kewangan dan bukan kewangan di seluruh dunia.

Program ini memperluaskan pengetahuan anda tentang semua bidang utama pengambilan keputusan kewangan. Anda akan mendapat pemahaman yang mendalam mengenai, dan melatih, mengenalpasti, analisis dan menyelesaikan masalah kewangan yang kompleks. Program ini didorong oleh penyelidikan dan berdasarkan prinsip kekakuan akademik dalam aplikasi praktikal. Anda akan mempelajari konsep teoritis dan empirikal yang maju dalam kedua-dua ekonomi kewangan dan kewangan korporat.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master dalam Sistem Maklumat adalah program bertaraf dunia yang memberikan anda alat dan kemahiran untuk merancang, membangun dan melaksanakan sistem yang dapat m ... [+]

Dalam Sistem Maklumat Master memberikan anda peluang kerjaya yang luar biasa. Selepas tamat pengajian, anda boleh mengejar kerjaya di seluruh dunia dalam jawatan seperti arkitek sistem, perunding IS / IT, pereka IS, pengurus projek IS / IT, pereka UX, penganalisis perniagaan dan sistem, jurutera proses perniagaan, penganalisis sistem, atau jurutera perisian .

Kami menawarkan kepada anda program bertaraf dunia yang menyediakan anda alat dan kemahiran untuk merekabentuk, membangun dan melaksanakan sistem yang dapat menyelesaikan masalah penting organisasi dan masyarakat. Anda akan belajar bagaimana teknologi maklumat dan komunikasi dapat digunakan untuk mencapai matlamat strategik. Penekanan diberikan kepada bagaimana untuk merekabentuk dan membangunkan sistem maklumat moden yang mudah alih dan fleksibel kepada matlamat dan keperluan organisasi. Anda akan mendapat pemahaman yang lebih mendalam mengenai konteks perniagaan yang lebih luas mengenai sistem maklumat dan bagaimana mereka harus direka untuk mencapai prestasi teknikal yang baik dan kualiti interaksi, seperti kebolehgunaan.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Tumpuan unik program ini terhadap dinamik spatial membolehkan anda memperoleh pandangan tentang bagaimana bidang pembangunan dan interaksi inovasi, berkembang dan membent ... [+]

Dalam program ini, anda akan diberikan teori, konsep dan kaedah untuk menganalisis dan lebih memahami ekonomi, akar dan pemacu pertumbuhan dan inovasi. Tumpuan unik pada dinamik spatial membolehkan anda memperoleh pandangan mengenai bagaimana bidang pembangunan dan interaksi inovasi, berkembang dan membentuk ekonomi di rantau dan tempoh yang berlainan.

Inovasi adalah asas dalam proses pembangunan mampan ekonomi, sosial dan alam sekitar. Cabaran besar seperti yang kita hadapi sekarang; perubahan iklim, keselamatan makanan dan pembasmian kemiskinan, memerlukan penyelesaian teknikal baru, konfigurasi sosial baru, model ekonomi baru dan akhirnya transformasi sosio-ekonomi dan teknikal baru. Inovasi juga mengenai perubahan penyebaran dan peningkatan yang menghasilkan manfaat ekonomi, sosial dan alam sekitar untuk masyarakat. Dalam program ini, anda akan mempelajari dinamik kedua makro dan mikroekonomi inovasi.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master ini adalah program MSc perniagaan paling popular di Sweden, dengan bilangan pemohon terbesar dari seluruh dunia. Ia menyediakan anda kerjaya dalam pemasara ... [+]

Program ini menyediakan anda kerjaya dalam pemasaran, strategi, pengurusan jenama dan produk, penyelidikan jualan dan pemasaran. Program Master dalam Pemasaran Antarabangsa dan Pengurusan Jenama adalah program MSc perniagaan paling populer di Sweden, dengan jumlah pemohon terbesar dari seluruh dunia.

Apabila memohon kepada program ini, anda memilih sama ada trek Strategi untuk Jenama dan Pasaran Antarabangsa atau trek Trend Pengguna Antarabangsa, Jenama dan Inovasi .

Apabila program selesai, anda akan lulus dengan MSc dalam Pentadbiran Perniagaan dengan pengkhususan dalam Pemasaran Antarabangsa dan Pengurusan Jenama.

Trek pengkhususan

Strategi untuk Jenama dan Pasaran Antarabangsa (trek 1)... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master dalam Pengurusan Strategik Antarabangsa menggabungkan penyelidikan terkini dengan hubungan yang kuat untuk mengamalkan melalui projek-projek industri di ma ... [+]

Program MSc satu tahun ini adalah untuk pelajar-pelajar yang mempunyai pentadbiran perniagaan Bacelor, berminat untuk menganalisis, merangka dan melaksanakan strategi dan menjadi pemimpin organisasi kanan.

Perniagaan semakin berhadapan dengan cabaran yang mengancam model perniagaan semasa, tetapi juga merupakan peluang besar. Program ini memberikan anda pengetahuan dan kemahiran tentang bagaimana mengenali cabaran-cabaran ini dan bertindak terhadap mereka untuk memastikan kejayaan jangka panjang. Anda akan belajar bagaimana membuat keputusan yang boleh membuat atau memecahkan syarikat anda, tetapi juga bagaimana untuk melaksanakannya.

Kami menawarkan pandangan terbaru dalam strategi pengurusan melalui pelbagai kaedah pengajaran berskala kecil, memastikan pengalaman pembelajaran yang menarik dan mencabar. Kami menegaskan kedua-dua pandangan saintifik dan hubungan saintifik dengan amalan perniagaan. MSc dalam Pengurusan Strategik Antarabangsa menggabungkan penyelidikan terkini dengan pautan yang kuat untuk mengamalkan melalui projek industri di mana alat saintifik digunakan untuk menyelesaikan isu-isu sebenar syarikat. Program ini juga menawarkan peluang untuk menggabungkan tesis Master dengan tugasan syarikat.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master dalam Pengurusan akan menyediakan anda kepimpinan dalam dunia perniagaan yang bergerak cepat. Ia didorong oleh falsafah pengajaran praktikal dan diterapkan ... [+]

Program intensif, satu tahun, sepenuh masa ini menyediakan lulusan bukan perniagaan baru-baru ini untuk pelbagai kerjaya dalam pengurusan. Anda akan belajar menerapkan kemahiran yang anda perolehi dalam pelbagai bidang termasuk pemasaran, pengurusan strategik, perundingan perniagaan dan pembangunan organisasi. Anda akan memperbaiki dan membina komunikasi anda, kemahiran kerja dan pembentangan pasukan melalui kerja individu dan kumpulan, dan mengembangkan kemahiran profesional anda dalam membuat keputusan, penyelesaian masalah, analisis, dan refleksi kritikal.

Anda mungkin sudah mempunyai matlamat kerjaya dalam minda atau mungkin anda masih mempertimbangkan jalan, peranan dan persekitaran yang paling sesuai dengan anda dalam dunia perniagaan. Sama ada cara, program ijazah ini akan menyediakan anda kepimpinan dalam dunia perniagaan yang bergerak pantas. Ia didorong oleh falsafah pengajaran yang praktikal dan diterapkan yang memberi tumpuan kepada pembelajaran dan pembangunan pengalaman, dan anda akan belajar dari kajian kes kehidupan sebenar bagaimana untuk meletakkan pemikiran akademik dan strategi perniagaan terkini menjadi amalan.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program ini akan memberi anda pemahaman yang lebih baik mengenai pelbagai cabaran yang dihadapi oleh pengurus dan perunding pengamal. Ia mempunyai gabungan pepejal penget ... [+]

Untuk membuat perubahan memerlukan kepimpinan yang baik. Program ini akan memberi anda pemahaman yang lebih baik mengenai pelbagai cabaran yang dihadapi oleh pengurus dan perunding pengamal. Ia mempunyai gabungan pepejal pengetahuan dan pengetahuan perniagaan yang mendalam tentang sumber manusia.

Program ini mendapat inspirasi daripada bidang penyelidikan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dalam program pensyarah. Ini termasuk bidang pengurusan pengetahuan, identiti dalam organisasi, budaya organisasi, dan kepimpinan dan perubahan. Khususnya, program ini menekankan sifat strategik cabaran kontemporari yang berkaitan dengan organisasi pengurusan dan kerja. Anda akan belajar cara menerapkan konsep, model dan alat teori untuk menyelesaikan masalah sebenar seperti yang mungkin muncul dalam organisasi.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Sarjana dalam Senibina menggabungkan amalan terbaik dengan penyelidikan lanjutan, dengan itu mendidik pelajar untuk menjadi profesional yang berkemahiran tinggi y ... [+]

Dunia hari ini semakin banyak dikaitkan dan dihubungkan secara global, dengan itu menawarkan cabaran baru untuk seni bina. Cabaran-cabaran ini merangkumi segala-galanya dari penumpukan bandar dan kesinambungan kepada ancaman yang berkaitan dengan peristiwa-peristiwa yang melampau dan alam sekitar. Lund University , yang terletak di rantau Copenhagen-Malmö dinamik, terkenal dengan kecekapan dan pengetahuannya dan menawarkan sumber yang luar biasa untuk mengkaji perkara-perkara ini dalam konteks yang lebih luas. Program ini menggabungkan amalan terbaik dengan penyelidikan lanjutan, dengan itu mendidik pelajar untuk menjadi profesional yang berkemahiran tinggi yang kompetitif di peringkat antarabangsa.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Sarjana dalam Reka Bentuk Bandar Berkelanjutan di Sekolah Seni Bina memiliki reputasi yang mantap untuk membangunkan reka bentuk moden humanistik yang menggalakka ... [+]

Mewujudkan bandar-bandar di dunia yang sihat, menarik dan mampan adalah cabaran luar biasa. Lund University , yang terletak di rantau Copenhagen-Malmö yang dinamik, adalah pemimpin global dalam mengimbangi pertumbuhan ekonomi bandar dan pembangunan alam sekitar dan menawarkan sumber-sumber yang luar biasa untuk mengkaji pelbagai aspek kemampanan dan reka bentuk. Program Sarjana dalam Reka Bentuk Bandar Berkelanjutan di Sekolah Seni Bina memiliki reputasi yang mantap untuk membangunkan reka bentuk moden humanistik yang menggalakkan kesesuaian hidup, pembangunan komuniti dan kemampanan sosial. Melalui amalan terbaik dan penyelidikan lanjutan ke dalam bentuk bandar, kualiti bandar dan kemampanan, program Sarjana menghasilkan profesional yang berkemahiran tinggi, mampu memenuhi cabaran reka bentuk bandar lestari sebagai individu yang produktif, berjaya yang kreatif, berwawasan dan mahir secara intelek dalam pendekatan mereka untuk profesion dan amalan mereka.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Sekolah Reka Bentuk Perindustrian menawarkan anda persekitaran yang kreatif dengan kemudahan bengkel yang sangat baik. Program ini terdiri daripada projek reka bentuk per ... [+]

Program Master dalam Reka Bentuk Perindustrian memberi tumpuan kepada tiga tema: Hidup dan Perilaku, Bentuk dan Teknologi, atau Manusia dan Alam. Program ini terdiri daripada projek reka bentuk perindustrian individu, bengkel dan kursus teoretikal tambahan.

Anda akan mengambil bahagian dan menyumbang kepada penciptaan pengetahuan dalam bidang reka bentuk. Dengan menganjurkan pameran, seminar dan bengkel, anda akan menyampaikan karya anda dan mengambil bahagian dalam perdebatan awam. Sekolah Reka Bentuk Perindustrian menawarkan anda persekitaran yang kreatif dengan kemudahan bengkel yang sangat baik. Sebagai sebahagian daripada universiti berskala besar, kami dapat menawarkan peluang yang besar untuk pendekatan pelbagai disiplin melalui kerjasama dengan fakulti lain. Pelajar akan menjadi pihak berkuasa dalam subjek pilihan mereka, sama ada dalam kapasiti kreatif, strategik atau teknikal mereka secara konseptual. Di atas semua, program Master dalam Reka Bentuk Perindustrian menggalakkan perdebatan mendalam dan pertimbangan disiplin.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Lund University adalah antara universiti terkemuka di dunia yang berkaitan dengan penyelidikan dan pendidikan dalam bidang bioteknologi. Ia adalah rumah kepada beberapa s ... [+]

Bioteknologi merupakan teknologi utama yang membolehkan potensi inovasi yang kuat untuk pembangunan masyarakat yang mampan. Penyelidikan dan pembangunan bioteknologi terus memperbaiki proses dan membangunkan produk yang mempunyai kesan yang mendalam terhadap pelbagai sektor, seperti penjagaan kesihatan dan farmaseutikal, pertanian, makanan dan makanan, pemulihan alam sekitar, serta pengeluaran bahan kimia dan biofuel.

Lund University adalah antara universiti terkemuka di dunia untuk penyelidikan dan pendidikan dalam bidang bioteknologi. Ia adalah rumah kepada beberapa ahli sains yang terkenal di dunia yang mempunyai hubungan yang kuat dengan industri - dari syarikat multinasional besar hingga perusahaan kecil berdasarkan penyelidikan yang dibangunkan dalam jabatan kami.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Sarjana ini menawarkan gabungan pembelajaran praktikal dan teori dengan tumpuan yang kuat terhadap kerja kumpulan dan interaksi antara pelajar dan staf pengajar, ... [+]

Trend peningkatan bencana dan kerugian yang berkaitan adalah satu cabaran yang benar-benar global. Perubahan landskap risiko global akibat proses seperti perubahan iklim, urbanisasi, dan peningkatan kerumitan masyarakat moden menimbulkan cabaran utama untuk pembangunan yang mampan dan mesti ditangani dengan pendekatan interdisipliner. Semakin banyak kerajaan dan organisasi antarabangsa mengakui perlunya meningkatkan usaha mereka dalam pengurusan risiko bencana dan adaptasi perubahan iklim untuk berjaya menyesuaikan diri dengan perubahan lingkungan dan membangun masyarakat yang selamat dan mampan.

Program Master dalam Pengurusan Risiko Bencana dan Adaptasi Perubahan Iklim mempunyai sokongan dari institusi nasional dan antarabangsa yang penting, misalnya lembaga PBB, gerakan Palang Merah / Bulan Sabit Merah, NGO, dan pemerintah negara.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Kejuruteraan Elektronik Terbenam menawarkan perspektif yang luas, di mana reka bentuk digital dan analog dianggap sebagai satu unit di mana domain yang berbeza berinterak ... [+]

Kejuruteraan Elektronik Terbenam menawarkan perspektif yang luas, di mana reka bentuk digital dan analog dianggap sebagai satu unit di mana domain yang berbeza berinteraksi. Fokusnya adalah pada CMOS, di mana berbilion-bilion peranti digunakan untuk membina sistem pada satu mati silikon.

Kedudukan Shanghai (ARWU) menduduki peringkat Lund University di antara 20 universiti teratas di dunia dalam bidang Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik untuk tahun 2017. Program ini menuntut dan unik dalam penawarannya, persiapan sempurna untuk kerjaya masa depan anda. Program ini merangkumi kawasan dari rangkaian frekuensi radio (RF) melalui penukaran data dan litar digital. Ciri lain yang membezakan ialah reka bentuk litar dikaitkan dengan kawasan komunikasi tanpa wayar, di mana ujung depan RF direka bersama dengan baseband digital, yang menyediakan peluang untuk membina transceiver lengkap.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Penyelidikan lanjutan Universiti yang berkaitan dengan bangunan tenaga yang cekap, serta hubungan rapatnya dengan industri bangunan, mewujudkan asas yang sangat baik untu ... [+]

Bangunan bertanggungjawab untuk sebahagian besar penggunaan tenaga global kami. Penggunaan tenaga sebenarnya adalah penentu utama jejak alam sekitar global bangunan, mengingat jangka hayatnya.

Lund University terkenal di peringkat antarabangsa untuk penyelidikan berkualiti tinggi berhubung dengan bangunan yang cekap tenaga. Kepakaran kami berpusat pada perspektif keseluruhan bangunan, yang menyumbang kepada keperluan penduduk, serta keselesaan dan kesihatan mereka. Penyelidikan lanjutan Universiti dan hubungan eratnya dengan industri pembinaan mewujudkan landasan yang sangat baik untuk program Sarjana yang kuat dengan tumpuan yang sangat unik pada bangunan.

Pelajar kami akan lulus dengan pengetahuan, kemahiran dan kecekapan yang maju dalam bidang reka bentuk bangunan yang cekap tenaga dan alam sekitar di dalam iklim sejuk. Matlamat kami adalah untuk melatih para profesional yang mahir, yang akan menyumbang dan mempengaruhi reka bentuk, bangunan atau pengubahsuaian bangunan yang cekap tenaga, dengan mengambil kira seni bina dan alam sekitar, tingkah laku dan keperluan penduduk, kesihatan dan keselesaan mereka serta ekonomi keseluruhannya.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Tujuan Erasmus Mundus Joint Master ini bertujuan untuk menyediakan dimensi Eropah dalam bidang penyelidikan dan pembangunan makanan yang intensif pengetahuan dan sangat r ... [+]

Ijazah Sarjana Bersama Erasmus Mundus dalam Inovasi Makanan dan Reka Bentuk Produk (FIPDes) adalah program akademik dua tahun dalam bidang sains makanan dan pembangunan produk, yang dikendalikan oleh Université Paris Saclay dan AgroParisTech (Perancis), bersama-sama dengan DIT (Ireland) UNINA (Itali), dan Lund University . FIPDes Master bertujuan untuk menyediakan dimensi Eropah dalam bidang penyelidikan dan pembangunan makanan yang intensif pengetahuan dan sangat relevan untuk kedua-dua pelajar EU dan ketiga negara yang ingin bekerja dalam sektor pertanian dan minuman. Program ini telah diluluskan oleh Suruhanjaya EU pada tahun 2010 dan bermula pada tahun 2011.Modul / kursus program

Semester 1: Sains dan Teknologi Makanan, Kemampanan, R... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program ini merangkumi reka bentuk dan pengeluaran makanan dengan manfaat kesihatan. Anda akan belajar tentang subjek seperti kimia makanan, pemprosesan makanan, permukaa ... [+]

Program ini bertujuan untuk pelajar yang ingin mempelajari lebih lanjut mengenai makanan dan yang ingin bekerja dengan makanan masa depan yang inovatif, sebagai contoh sebagai penyelesaian kepada masalah kesihatan utama seperti kekurangan zat makanan dan obesiti. Program ini merangkumi reka bentuk dan pengeluaran makanan dengan manfaat kesihatan. Anda akan belajar tentang subjek seperti kimia makanan, pemprosesan makanan, permukaan dan kimia koloid, mikrobiologi, pemakanan dan analisis makanan.

Program ini sejajar dengan keperluan pasaran dan terdapat penekanan kuat terhadap sains kejuruteraan. Semasa pengajian, anda akan bertemu bukan sahaja penyelidik terkemuka di dunia dalam jabatan tetapi juga pensyarah tetamu dari pelbagai syarikat makanan yang bekerja dengan, sebagai contoh, pembangunan produk dan pemasaran. Hubungan kami dengan industri tempatan adalah kukuh, dan fokus kami terhadap inovasi adalah tinggi; ramai penyelidik kami telah menukar hasil penyelidikan ke dalam perniagaan keusahawanan yang berjaya, seperti Oatly, Optifreeze, Probi dan Solve.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Kejuruteraan Keselamatan Kebakaran Erasmus Mundus dalam Kejuruteraan Keselamatan Kebakaran (IMFSE) dianjurkan oleh tiga institusi terkemuka dalam bidang keselamatan kebak ... [+]

Tiga universiti penyelidikan Eropah yang terkemuka dengan kepakaran pelengkap dalam bidang Kejuruteraan Keselamatan Kebakaran (FSE) bergabung bersama dengan objektif utama untuk mewujudkan program pendidikan yang mendefinisikan pengetahuan yang diperlukan untuk seorang jurutera keselamatan kebakaran profesional, yang mampu membangun Reka Bentuk Berbasis Prestasi (PBD). Tiga universiti IMFSE memimpin institusi Eropah dalam bidang keselamatan kebakaran, menyediakan kedua-dua program pendidikan dan penyelidikan peringkat tinggi. Ghent bertujuan untuk FSE umum, Lund diiktiraf dalam dinamika kebakaran kandang, pemodelan CFD, tingkah laku manusia semasa kebakaran dan pemindahan dan ke arah kaedah penilaian risiko, dan Edinburgh adalah pemaju kurikulum pertama dalam kejuruteraan keselamatan kebakaran struktur.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master ini memberikan anda sumber, pemikiran dan kemahiran yang diperlukan untuk kerjaya yang berjaya dalam pengurusan logistik dan pengurusan rantaian global. An ... [+]

Program ini bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan sumber, minda dan kemahiran yang diperlukan untuk membina kerjaya yang berjaya dalam pengurusan logistik dan pengurusan rantaian global. Kursus-kursus kami direka untuk memberikan pelajar pengalaman pengetahuan pepejal dan pengalaman praktikal "hands-on". Mereka juga menawarkan banyak pensyarah tetamu ciri dari industri serta peluang untuk pelajar melawat dan bekerja dengan syarikat-syarikat dalam tugasan. Program ini mengambil pendekatan pelbagai disiplin dalam reka bentuk, perancangan dan pengurusan rantaian bekalan dan strategi logistik, rangkaian, proses dan sistem. Pelajar mempelajari teknik penyelesaian masalah yang boleh digunakan untuk kedua-dua model kuantitatif dan kualitatif seperti kajian kes, kerja projek, permainan perniagaan dan simulasi.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master ini merangkumi aspek utama kejuruteraan sumber air, termasuk pengurusan sumber air bersepadu, rawatan air buangan, pengurusan air ribut, hidraulik pantai d ... [+]

Mempunyai akses kepada air bersih adalah asas untuk meningkatkan penjagaan kesihatan, meningkatkan bekalan makanan, mengurangkan kadar kematian kanak-kanak, dan meningkatkan kualiti hidup keseluruhan rakyat. Ia menjadi penting untuk membangunkan teknologi yang dapat menangani cabaran keselamatan air dan memenuhi permintaan yang semakin meningkat. Dengan menggunakan pengurusan sumber air bersepadu, air permukaan dan air bawah tanah boleh digunakan untuk menampung permintaan ini dengan cara yang mampan dan mesra alam. Ini adalah isu yang kita pelajari dengan pelajar kami, serta banyak cabaran lain seperti rawatan air kumbahan, pengurusan air ribut, hidraulik pantai, dan pemodelan proses hidrologi. Program ini luas dan merangkumi aspek yang paling penting dalam bidang kejuruteraan sumber air.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Komunikasi Tanpa Wayar memberi tumpuan kepada lapisan komunikasi tanpa wayar fizikal dan rendah. Matlamatnya adalah untuk memberi pengetahuan kepada pelajar tenta ... [+]

Program Master dalam Komunikasi Tanpa Wayar menyediakan pelajar untuk kerjaya yang menarik dalam industri yang berkembang pesat. Kedudukan Shanghai (ARWU) menduduki peringkat Lund University di antara 20 universiti teratas di dunia dalam bidang Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik untuk tahun 2017. Universiti mempunyai sumber daya yang sangat baik dalam bidang komunikasi tanpa wayar dan dapat menawarkan peluang kepada pelajar untuk belajar dari penyelidik terkemuka di dunia, dalam kemudahan makmal yang canggih. Penyelidikan dan pendidikan berkait rapat dengan jabatan. Semua guru kita sendiri berpendidikan ke peringkat PhD atau lebih tinggi dan terlibat secara aktif dalam penyelidikan.

... [-]
Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master Antarabangsa dalam Pengurusan dan Dasar Alam Sekitar (EMP) dirancang untuk membolehkan graduan memacu perubahan dengan mengembangkan keupayaan mereka untuk ... [+]

Sekiranya anda berminat dengan soalan seperti "bagaimana masalah alam sekitar dapat ditaksir", "bagaimanakah syarikat dan pihak berkuasa awam berfungsi untuk menghalang dan menyelesaikan masalah alam sekitar" dan "bagaimanakah jenis pelaku mempengaruhi dan mengawal untuk memacu perubahan positif" , maka program Master ini akan merayu kepada anda. Program Sarjana Antarabangsa dalam Pengurusan dan Dasar Alam Sekitar (EMP) dirancang untuk membolehkan graduan memacu perubahan dengan mengembangkan keupayaan mereka untuk menilai, merekabentuk dan melaksanakan respons pengurusan dan dasar terhadap cabaran alam sekitar yang rumit. Ciri utama program EMP termasuk ciri interdisipliner, antarabangsa dan aplikasinya.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Sarjana bersama dalam Sains Alam Sekitar, Dasar dan Pengurusan (MESPOM) ini menyediakan anda untuk mengenal pasti dan melaksanakan penyelesaian kepada cabaran kem ... [+]

MESPOM adalah program bersama dalam Sains Alam Sekitar, Dasar dan Pengurusan yang dikendalikan oleh empat universiti utama Eropah dan dua Amerika Utara. Pelajar-pelajar belajar di sekurang-kurangnya tiga dari enam universiti konsortium dan setelah selesai dianugerahkan ijazah bersama. Memanfaatkan bersama dari institusi rakan kongsi terbaik dan menawarkan pandangan di tempat dalam pelbagai budaya dengan pelbagai peraturan alam sekitar, MESPOM menyediakan pelajar untuk mengenal pasti dan melaksanakan penyelesaian kepada cabaran kemampanan alam sekitar yang kompleks, terutama dalam konteks antarabangsa. Perjalanan pendidikan pelbagai rupa juga mewujudkan satu platform unik untuk rangkaian alumni bersemangat yang menyenaraikan program ini.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program LUMES menyediakan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk menangani masalah-masalah di sekitar cabaran kemampanan yang kompleks pada abad ke-21. Program TH ... [+]

Program LUMES menyediakan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk menangani masalah-masalah di sekitar cabaran kemampanan kompleks abad ke-21. Program LUMES memberi tumpuan kepada cabaran kemampanan dari peringkat tempatan ke global, menggabungkan perspektif sains sosial dan semulajadi.

Membangun pengetahuan dan pengalaman yang telah dimiliki oleh pelajar, penekanan diberikan kepada pemahaman pola corak kemasyarakatan dan masalah alam sekitar yang mereka buat, serta pendekatan untuk merumuskan strategi untuk Pathways lestari masa depan. Asas program ini mengambil pendekatan interdisipliner dan holistik terhadap kelestarian, untuk memahami interaksi antara sistem sosial, ekonomi dan alam sekitar, dan juga memberi tumpuan kepada paradigma, konsep dan anggapan asas di mana perdebatan-perdebatan mengenai interaksi itu berasas .... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program transdisipliner ini bertujuan untuk memberi pengetahuan kepada pelajar tentang isu-isu semasa di Asia. Pelajar memperoleh kepakaran dalam masyarakat Asia kontempo ... [+]

Program Sarjana dalam Pengajian Asia di Lund University adalah program yang popular dan para pelajar kami menghargai lingkungan dunia dengan sesama pelajar dari banyak negara dan guru yang ditubuhkan pakar di Asia dalam berbagai bidang ilmu sosial.

Matlamat program transdisiplin ini adalah untuk memberi pengetahuan kepada pelajar tentang isu-isu semasa di Asia. Pelajar memperoleh kepakaran dalam masyarakat Asia kontemporari dan dapat mengkhususkan diri berdasarkan fokus serantau, tematik dan disiplin yang mereka pilih. Kebanyakan pelajar kami menjalankan kerja di negara Asia pilihan mereka. Pelajar mempunyai pilihan untuk mengambil kursus kerja kursus kami di salah satu universiti rakan kongsi kami di Asia.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Objektif program ini adalah untuk memberi anda pengetahuan latar belakang dan kemahiran praktikal untuk memahami, menilai dan bekerja dalam bidang yang berkaitan dengan p ... [+]

Sarjana Sains dalam Pengajian Pembangunan adalah program sains sosial sains interdisipliner yang memberi tumpuan kepada masalah kemiskinan dan pembangunan. Objektif program ini adalah untuk memberi anda pengetahuan latar belakang dan kemahiran praktikal untuk memahami, menilai dan bekerja dalam bidang yang berkaitan dengan pembangunan, sama ada secara langsung pengurangan kemiskinan atau dalam aspek pembangunan sosial, ekonomi dan institusi lain. Anda akan memperoleh pendekatan sains sosial kritikal dan akan menjalankan penyelidikan anda sendiri dalam konteks tesis Master. Anda akan dilatih dalam pelbagai kaedah sains sosial, baik kualitatif dan kuantitatif. Anda juga akan mendapat kemahiran umum seperti penyelesaian masalah, bekerja dalam pasukan, pemahaman budaya, menulis laporan bebas serta kemahiran konseptual, analisis dan penilaian.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master dalam Urusan Eropah menawarkan gabungan kursus yang unik, yang meliputi topik-topik seperti pemerintahan Eropah, undang-undang EU, rundingan EU, Eropah dan ... [+]

Sebagai program Hal Ehwal Eropah yang pertama di Sweden (ditubuhkan pada tahun 1994), kami menawarkan kombinasi unik kursus, yang meliputi topik seperti pentadbiran Eropah, undang-undang EU, rundingan EU, Eropah dan politik politik antarabangsa dan dasar dan dasar keselamatan awam EU. Di samping mendapat pemahaman teoritis tentang topik ini, kami juga membolehkan anda menjembatani teori untuk berlatih dengan mengambil kesempatan untuk melakukan kursus latihan selama 10 minggu di organisasi pilihan anda. Pelajar yang kini mendaftar dalam program ini mempunyai latihan di Suruhanjaya Eropah dan dalam pelbagai organisasi yang terlibat dalam usaha perundingan dan aktiviti lobi di Brussels.

... [-]
Sweden Lund
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Sarjana Sains dalam Pengajian Global adalah program Sarjana Sains sains interdisipliner yang bertujuan untuk memberi anda pengetahuan mengenai globalisasi, konflik dan pe ... [+]

Sarjana Sains dalam Pengajian Global adalah program Sarjana Sains sains interdisipliner yang bertujuan untuk memberi anda pengetahuan mengenai globalisasi, konflik dan perubahan sosial. Ini melibatkan pemahaman tentang teori yang berkaitan dengan proses globalisasi dan transformasi seperti dianalisis melalui pelbagai rangka kerja disiplin. Program ini membawakan teori dan konsep utama budaya, ekonomi, politik dan sosio-psikologi untuk membolehkan anda membuat analisa, analisis komparatif mengenai bagaimana globalisasi dikaitkan dengan konflik dan perubahan sosial.

Anda akan dilatih dalam pelbagai kaedah sains sosial, baik kualitatif dan kuantitatif. Anda juga akan mendapat kemahiran umum seperti penyelesaian masalah, bekerja dalam pasukan, pemahaman budaya, menulis laporan bebas serta kemahiran konseptual, analisis dan penilaian. Sebagai pelajar dalam program ini, anda akan dapat mengembangkan kemahiran pemikiran kritikal berhubung dengan kajian global dan memperdalam pengetahuan teori anda dalam latar belakang disiplin anda. Anda akan diberikan peluang untuk mengambil bahagian aktif dalam membentuk pendidikan anda dengan menjahit pengajian anda untuk minat dan matlamat kerjaya anda, terutama pada separuh kedua program.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Melukis bidang seperti antropologi, geografi, sosiologi dan sejarah ekonomi, program ini menyediakan perspektif interdisipliner dan alat analisis untuk menyampaikan tenta ... [+]

Melukis bidang seperti antropologi, geografi, sosiologi dan sejarah ekonomi, program ini menyediakan perspektif interdisipliner dan alat analisis untuk menyampaikan tentang masalah kemampanan. Ia merupakan pelengkap penting kepada pendekatan sains teknologi dan semulajadi ke arah kemampanan dengan memberi tumpuan kepada dimensi budaya penggunaan dan penggunaan sumber, persepsi budaya persekitaran dan ekonomi, dan perspektif sains sosial mengenai pengedaran masalah alam sekitar global. Matlamat utama adalah untuk membantu pelajar mengembangkan kemahiran dalam menyampaikan sempadan yang memisahkan wacana pelbagai disiplin, tradisi budaya, atau kepentingan perniagaan, politik dan pergerakan sosial. Program ini menggalakkan pengawasan kritikal mengenai perdebatan mengenai kelestarian, tetapi juga komitmen yang serius untuk meningkatkan hubungan manusia-alam sekitar di seluruh dunia. Ia merangkumi cabaran sosial dan persekitaran utama masa kita, termasuk perubahan iklim dan keadilan iklim, pertukaran yang tidak sama rata dan penggunaan sumber ekologi, dan peralihan risiko persekitaran dan masalah kepada bahagian masyarakat yang paling miskin di dunia.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Bidang utama kajian yang termasuk dalam program ini ialah geografi bandar, sosial dan landskap, geografi ekonomi dan ekologi politik. Skop subjek itu sedemikian rupa sehi ... [+]

Geografi Manusia merangkumi pelbagai topik - dari perubahan alam sekitar dan landskap ke urbanisasi planet dan krisis ekonomi. Skop subjek ini sedemikian rupa sehingga ia akan memberi anda asas ilmiah yang sangat baik yang mudah digabungkan dengan mata pelajaran akademik yang lain.

Program Sarjana dalam Geografi Manusia bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan:

pengetahuan mengenai perkembangan teori-teori dalam geografi manusia dan hubungan mereka dengan teori-teori dalam sains sosial dan alam sekitar yang lainpemahaman mengenai dimensi ruang proses sosial, ekonomi, budaya dan alam sekitar serta kepentingan mereka untuk kebajikan dan keadaan hidup dalam pelbagai konteks geografikemahiran dalam kaedah dan penggunaan alat canggih untuk menganalisis hubungan kompleks antara proses pembangunan pada skala tempatan, serantau, nasional dan globalkecekapan untuk menjalankan penyiasatan saintifik, analisis dan perancangan maju berkaitan dengan isu-isu politik, ekonomi, sosial dan alam sekitar dalam dunia yang semakin kompleks... [-]
Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Sarjana disiplin dua tahun ini memberi tumpuan kepada pembangunan dan pengurusan antarabangsa. Sebagai mengiktiraf kerumitan isu-isu pembangunan di tangan, progra ... [+]

LUMID adalah program interdisipliner dua tahun yang memberi tumpuan kepada pembangunan dan pengurusan antarabangsa. Sebagai mengiktiraf kerumitan isu-isu pembangunan di tangan, program ini mengalu-alukan pensyarah dan pelajar dari pelbagai disiplin (termasuk kejuruteraan, sains semula jadi, perubatan dan kemanusiaan selain sains sosial).

Program ini menawarkan pelajar gabungan pengetahuan teori yang unik, kaedah penyelidikan yang digunakan dan alat pengurusan serta kemahiran yang berkaitan dengan pelbagai bidang pembangunan dan cabaran semasa. Aspek-aspek penyelidikan dan amalan pembangunan antarabangsa yang berbeza ini disepadukan melalui program kursus, latihan, penyelidikan lapangan dan inisiatif pelengkap, seperti Seminar Pengamal Pembangunan dan rangkaian alumni, memberikan LUMID satu kelebihan ke atas program Sarjana yang lain dalam bidang yang sama.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Tumpuan program Sarjana Antarabangsa ini adalah untuk menawarkan pendekatan kritikal kepada isu sosial dan budaya kontemporari dalam media dan komunikasi. Matlamat kami a ... [+]

Tumpuan program Sarjana Antarabangsa ini adalah untuk menawarkan pendekatan kritikal kepada isu sosial dan budaya kontemporari dalam media dan komunikasi. Matlamat kami adalah untuk meluaskan pemahaman tentang struktur dan proses media global dalam kehidupan moden. Kami menyediakan penglibatan terkini dengan isu utama, teori dan masalah dalam media, demokrasi dan kewarganegaraan budaya, kuasa media, industri media dan pengeluaran, jantina, kesihatan dan masyarakat, perwakilan dan budaya popular, penonton media, kepelbagaian budaya dan haiwan kritikal kajian. Kursus menangani perdebatan kontemporari tentang pengetahuan, kuasa dan hubungan sosial dalam persekitaran media nasional dan transnasional.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master Sarjana Interdisiplin antarabangsa selama dua tahun di Pusat Pengajian Timur Tengah di Pusat Pengajian Timur Tengah (CMES) di Lund menawarkan pelajar yang ... [+]

Program Master Sarjana Interdisiplin antarabangsa selama dua tahun di Pusat Pengajian Timur Tengah di Pusat Pengajian Timur Tengah (CMES) di Lund menawarkan pelajar yang berkemampuan untuk belajar tentang Timur Tengah dan Afrika Utara (MENA). Di samping itu, program pendidikan kami menawarkan peluang untuk pembangunan peribadi, memberikan pelajar latihan dan sokongan yang diperlukan untuk berjaya dalam kerjaya mereka selepas tamat pengajian mereka dari Lund University .

Pada tahun 2009, CMES dipilih oleh kerajaan Sweden untuk memulakan program penyelidikan "Timur Tengah di Dunia Kontemporari" sebagai sebahagian daripada bidang penyelidikan strategik Majlis Penyelidikan Sweden. Sejak itu, CMES telah berkembang pesat menjadi pusat antarabangsa untuk penyelidikan, pendidikan dan jangkauan orang ramai yang memberi tumpuan kepada Timur Tengah dan Afrika Utara.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Sarjana ini memberikan pengkhususan dan meluas dalam bidang psikologi. Matlamat program ini adalah untuk memberi anda ijazah Sarjana dengan kukuh berdasarkan peny ... [+]

Program Sarjana Sains dalam Psikologi terdiri daripada 120 kredit pendidikan tinggi, termasuk tesis Master sebanyak 30 kredit. Program ini menyediakan pengkhususan dan keluasan dalam bidang psikologi. Matlamat program ini adalah untuk menyediakan anda dengan Ijazah Sarjana dengan kukuh berdasarkan penyelidikan semasa dan menawarkan peluang kerjaya yang luas.

Dalam program ini, anda mempunyai kemungkinan memilih kursus minat anda sendiri. Sila ambil perhatian bahawa program ini tidak membawa kepada lesen sebagai psikologi klinikal.

Semester pertama memberi tumpuan kepada alat teori dan praktikal untuk psikologi. Murid-murid mendapat landasan dalam falsafah psikologi dan sains kognitif, yang merangkumi kedua-dua bidang semasa seperti kognisi yang diperluaskan dan diperluaskan serta soalan-soalan yang berkekalan tentang kehendak bebas, kesedaran dan peranan psikologi rakyat. Pelajar mengambil bahagian dalam makmal hari dengan penyelidik terkemuka di subfields yang berbeza, mendapatkan pengalaman bersendirian dengan pelbagai kaedah penyelidikan yang digunakan di jabatan. Pelajar juga akan mempelajari kaedah dan statistik lanjutan, termasuk statistik Bayesian.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master dalam Pengurusan Perkhidmatan menggabungkan pengetahuan mata pelajaran mendalam tentang sektor perkhidmatan dengan pemahaman tentang keperluan organisasi d ... [+]

Program Sarjana dalam Pengurusan Perkhidmatan adalah peluang yang unik bagi mereka yang mencari program pengurusan di peringkat lanjutan dengan pautan yang kuat untuk penyelidikan. Program ini menggabungkan pengetahuan mata pelajaran mendalam mengenai sektor perkhidmatan dengan pemahaman mengenai keperluan organisasi dan pengurusan khusus aktiviti perkhidmatan. Apabila memohon kepada Program Master dalam Pengurusan Perkhidmatan anda memilih salah satu daripada lima spesialisasi yang berbeza: Pengurusan Kebudayaan dan Kreativiti , Runcit , Pengurusan Rantaian Pembekalan , Pengurusan Perkhidmatan Lestari atau Pelancongan . Kami mempunyai gabungan pelajar dari seluruh dunia.

Ciri-ciri program ini:... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master dalam Pengurusan Perkhidmatan menggabungkan pengetahuan mata pelajaran mendalam tentang sektor perkhidmatan dengan pemahaman tentang keperluan organisasi d ... [+]

Program Master dalam Pengurusan Perkhidmatan adalah program unik bagi mereka yang ingin mempelajari pengurusan perkhidmatan dan kepemimpinan yang berkaitan dengan industri di peringkat lanjutan. Program ini menggabungkan pengetahuan mata pelajaran mendalam tentang sektor perkhidmatan, persekitaran penyelidikan yang canggih, dan aplikasi profesional yang terkini.

Apabila memohon kepada Program Master dalam Pengurusan Perkhidmatan, anda memilih salah satu daripada tiga kepakaran yang berbeza: Pengurusan Rantaian Pembekalan, Runcit atau Pelancongan. Kami mempunyai campuran pelajar dari seluruh dunia.

Ciri-ciri program ini

Perkembangan pesat dalam Pengurusan Rantaian Pembekalan, termasuk cabaran global dan cara baru menguruskan rantaian bekalan dan menjalankan perniagaan, memerlukan kakitangan yang lebih berkelayakan. Anda akan mengkaji dan menganalisis fenomena dan situasi seperti pengurusan perkhidmatan dalam konteks Pengurusan Rantaian Bekalan, pengangkutan dan pengurusan logistik, pengurusan perubahan, teori sains serta kaedah kualitatif dan kuantitatif. Ini akan membantu anda membangunkan kemahiran analisis dan pengurusan penting sambil memberi anda pengalaman berharga dalam membangunkan rangkaian bekalan global yang inovatif, strategik dan mampan. Anda akan mendapat pengetahuan dan pengalaman dari bidang pengurusan rantaian bekalan yang berbeza, dan membangunkan alat yang akan membolehkan anda mewujudkan pengurusan rantaian bekalan yang inovatif dan mampan dalam syarikat, sektor awam dan organisasi lain.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master dalam Pengurusan Perkhidmatan menggabungkan pengetahuan mata pelajaran mendalam tentang sektor perkhidmatan dengan pemahaman tentang keperluan organisasi d ... [+]

Program Sarjana dalam Pengurusan Perkhidmatan adalah peluang yang unik bagi mereka yang mencari program pengurusan di peringkat lanjutan dengan pautan yang kuat untuk penyelidikan. Program ini menggabungkan pengetahuan mata pelajaran mendalam mengenai sektor perkhidmatan dengan pemahaman mengenai keperluan organisasi dan pengurusan khusus aktiviti perkhidmatan. Apabila memohon kepada Program Master dalam Pengurusan Perkhidmatan anda memilih salah satu daripada lima spesialisasi yang berbeza: Pengurusan Kebudayaan dan Kreativiti , Runcit , Pengurusan Rantaian Pembekalan , Pengurusan Perkhidmatan Lestari atau Pelancongan . Kami mempunyai gabungan pelajar dari seluruh dunia.

Ciri-ciri program ini... [-]
Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Objektif utama program sains sosial disiplin ini adalah untuk meningkatkan keupayaan anda untuk mengkaji, menilai dan membincangkan perspektif teoritis dan hasil penyelid ... [+]

Sarjana Sains dalam Kajian Sosial Gender adalah program sains sosial sains interdisipliner yang bertujuan untuk memberi anda unsur-unsur teras di mana teori jantina dan penyelidikan semasa, dalam dialog dengan disiplin akademik yang telah ditetapkan, telah menyumbang kepada pemahaman proses-proses sosial yang lebih luas. Objektif utama program ini adalah untuk meningkatkan keupayaan anda untuk mengkaji, menilai dan membincangkan perspektif teoritis dan hasil penyelidikan yang paling penting. Dengan kemahiran ini dalam sains sosial dan analisis jantina, anda akan dapat merumuskan dan menganalisis hubungan antara teori dan amalan mengenai jantina, kelas, etnik dan seksualiti.

Anda akan mengembangkan kemahiran dalam pemikiran kritikal berhubung dengan kajian sosial mengenai jantina dan mengembangkan pengetahuan teoritis dalam disiplin utama anda. Anda akan dilatih dalam pelbagai kaedah sains sosial, baik kualitatif dan kuantitatif. Anda juga akan mendapat kemahiran umum seperti penyelesaian masalah, bekerja dalam pasukan, pemahaman budaya, menulis laporan bebas serta kemahiran konseptual, analisis dan penilaian. Anda akan diberikan peluang untuk mengambil bahagian aktif dalam membentuk pendidikan anda dengan menjahit pengajian anda untuk minat dan matlamat kerjaya anda, terutama pada separuh kedua program.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Sarjana Sains dalam Sosiologi Undang-undang adalah program interdisipliner yang bertujuan memperkenalkan pelajar kepada kajian undang-undang, institusi hukum dan ... [+]

Program Sarjana Sains dalam Sosiologi Undang-undang adalah program interdisipliner yang bertujuan memperkenalkan pelajar kepada kajian undang-undang, institusi hukum dan tingkah laku undang-undang dalam konteks sosial. Ia menawarkan gambaran terkini tentang sosiologi undang-undang dengan kemungkinan pengkhususan dalam bidang sosio-perundangan, seperti keadilan pidana, kriminologi, budaya hukum, hak asasi manusia, profesi hukum, pemerintahan, hukum dan jender, hukum dan globalisasi dan peraturan.

Objektif program ini adalah untuk meningkatkan pengetahuan pelajar tentang bagaimana undang-undang dan institusi undang-undang bekerja di peringkat kebangsaan dan transnasional dan bagaimana ia mempengaruhi kehidupan seharian rakyat biasa. Program ini akan memberi pelajar kemahiran yang mereka perlukan untuk meneliti, menganalisa dan menilai interaksi antara teori dan amalan sosio-undang-undang, meneroka perkembangan undang-undang, dan mengkaji masalah pelaksanaan di peringkat nasional, antarabangsa dan global.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Melalui reka bentuk yang unik, program ini menyediakan pelajar dengan pemahaman tentang komunikasi strategik dan bidang yang rapat berkaitan dengan komunikasi organisasi, ... [+]

Komunikasi strategik adalah kajian interdisipliner mengenai inisiatif komunikasi formal dan informal yang diambil oleh organisasi untuk mencapai objektif dan memastikan kelangsungan hidup yang mampan. Dari segi peranan profesional, perkembangan baru-baru ini telah memindahkan tumpuan dari kemahiran operasi kepada pengetahuan strategik yang lebih maju. Profesional memerlukan pemahaman yang mendalam tentang komunikasi strategik dan peranannya dalam masyarakat. Program ini bertujuan untuk memenuhi tuntutan baru dan meningkat. Melalui reka bentuknya yang unik, ia memberikan pelajar pemahaman tentang komunikasi strategik dan bidang yang rapat berkaitan komunikasi organisasi, perhubungan awam, komunikasi jenama dan komunikasi krisis.... [-]

Sweden Lund
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Dengan gabungan perspektif unik dari sains politik, kerja sosial, sosiologi dan ekonomi, program ini memberikan anda pelbagai pengetahuan dan kemahiran yang ditujukan unt ... [+]

Dengan gabungan perspektif unik dari sains politik, kerja sosial, sosiologi dan ekonomi, program ini menyediakan anda dengan pelbagai pengetahuan dan kemahiran yang ditujukan untuk pengurusan dan pentadbiran perkhidmatan kebajikan. Kursus ini didasarkan pada pendekatan perbandingan, menonjolkan perbezaan dan kesamaan di seluruh negara, peringkat pentadbiran dan bidang dasar, termasuk perspektif Kesatuan Eropah. Di samping menjadi penyelidik aktif dalam bidang kepakaran mereka sendiri, guru kami telah menjalani latihan pendidikan dan menggunakan teknik pengajaran dan penilaian moden. Kami juga membawa pengamal ke dalam kursus kami dan membuat lawatan ke pelbagai jenis agensi yang terlibat dalam pengeluaran perkhidmatan kesejahteraan.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Sarjana dua tahun ini menawarkan peluang untuk belajar tentang alam semesta dan menerapkan pengetahuan anda tentang fizik dalam bidang sains yang berkembang pesat ... [+]

Program dua tahun berstruktur ini menawarkan anda peluang untuk belajar tentang alam semesta dan menerapkan pengetahuan fizik anda dalam bidang sains yang berkembang pesat dan pantas.

Semester pertama dibelanjakan untuk kursus teras astronomi, termasuk struktur dan evolusi dan dinamik galaksi. Pada semester kedua, anda akan memulakan kerja pada 60 projek ECTS di bawah pengawasan profesor antarabangsa yang dianggap baik, dan projek ini berterusan selama tiga semester. Anda juga akan mengambil empat lagi kursus yang meluaskan pengetahuan anda tentang bidang astrofizik moden seperti exoplanet dan alam semesta awal.

Modul / kursus program

Kursus wajib: Struktur dan Evolusi Cemerlang, Astronomi Dynamic, Alat Statistik dalam Astrophysics, Sistem Planet, Astronomi Extragalactic.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master ini adalah pelbagai disiplin dan menawarkan pendidikan serba boleh dalam sains atmosfera, yang diajarkan oleh saintis terkemuka dalam bidang. Anda akan men ... [+]

Program ini adalah pelbagai disiplin dan menawarkan pendidikan serba boleh dalam sains atmosfera, yang diajarkan oleh saintis terkemuka dalam bidang ini. Ia akan memberi anda pemahaman yang mendalam mengenai sains atmosfera, kitaran biogeokimia dan proses dalam interaksi atmosfera-ekosistem bumi. Anda akan mendapat pengetahuan tentang pelbagai topik dalam bidang seperti fizik alam sekitar, kimia atmosfera, meteorologi, geografi fizikal dan ekologi. Anda juga akan belajar cara menggunakan kaedah pengkomputeran dan makmal maju dan memperoleh pengalaman dalam pengukuran dan operasi lapangan.

Terdapat 14 universiti rakan kongsi dari negara-negara Nordik yang berbeza dalam konsortium yang bertanggungjawab untuk program ini dan niatnya ialah anda memilih kursus dari beberapa daripada mereka untuk menyesuaikan profil anda dalam program ini. Pelajar berpeluang memohon biasiswa khusus untuk menampung kos perjalanan dan kos hidup semasa menghadiri kursus di universiti rakan kongsi di negara Nordik lain.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Biologi, perubatan, sains komputer dan statistik merangkumi program Master yang luas ini dan data biologi yang diperolehi daripada kajian genom, biologi struktur dan bida ... [+]

Bioinformatik adalah subjek yang luas di mana biologi, perubatan, sains komputer dan statistik menjalin hubungan. Banyak kali, asas bioinformatik adalah jumlah besar data biologi yang diperoleh daripada kajian genomik, biologi struktur dan bidang biologi dan perubatan lain. Biologi komputasi juga melibatkan pemodelan matematik sistem biologi.

Ciri khas program ini:

Gabungan penyelidikan lanjutan dengan latihan teknik terkini, serta perkembangan alat perisian novel.Tutup sambungan kepada penyelidikan di persekitaran antarabangsa.Proteomics, genomics, transcriptomics dan data lain akan dianalisis dan digabungkan untuk mendapatkan pemahaman global tentang masalah biologi.Modul / kursus program... [-]
Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Dalam program Master dalam Ekologi Haiwan, anda akan belajar bagaimana untuk menganalisis dan memahami proses evolusi di peringkat gen, individu dan populasi. Kami menawa ... [+]

Mengenai program Master dalam Ekologi Haiwan, anda akan belajar bagaimana untuk menganalisis dan memahami proses-proses evolusi di peringkat gen, individu dan populasi. Anda akan mencapai kemahiran dalam menganalisis dan memahami bagaimana evolusi dan proses ekologi membentuk rupa, fisiologi dan tingkah laku dalam haiwan. Anda juga akan mempelajari cara menganalisis kos dan faedah dari pelbagai ciri dan bagaimana ini dioptimumkan untuk membentuk strategi pembiakan dan kelangsungan hidup. Kami menawarkan persekitaran penyelidikan yang sangat baik, terutamanya dalam topik seperti penghijrahan haiwan, ekologi molekul, perdagangan hayat sejarah, rintangan penyakit dalam populasi semulajadi dan interaksi tuan-parasit. Anda akan menggunakan kaedah medan dan makmal moden dalam mengkaji isu-isu ekologi dan evolusi yang digunakan untuk haiwan dalam penyelidikan asas, serta penyelidikan yang berkaitan dengan pemuliharaan. Penekanan khusus pada burung sebagai sistem model.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master ini mengkhususkan diri pada ekologi ekosistem akuatik, termasuk sistem air tawar dan laut, iaitu dalam bidang Limnologi dan Ekologi Marin. Latihan praktika ... [+]

Program Master ini mengkhususkan diri pada ekologi ekosistem akuatik, termasuk kedua-dua sistem air tawar dan laut, iaitu dalam bidang Limnologi dan Ekologi Marin. Ia memberikan pemahaman teori-teori dan model-model struktur dan fungsi ekosistem akuatik dan, selanjutnya, hubungannya dengan aliran sungai, kesan gangguan antropogenik, strategi pengurusan dan teknik pemulihan. Latihan praktikal dalam kaedah makmal dan bidang juga ditekankan.

Ciri khas program ini:

Tutup kerjasama dengan kumpulan penyelidikan mengenai pendekatan saintifik terkini untuk isu semasa dalam kedua-dua sains asas dan digunakan.Garis panduan pengurusan perikanan yang mampan.Latihan makmal tangan dan penilaian risiko dalam isu ekotoksikologi dalam persekitaran akuatik.Merancang projek pemulihan di skala aliran air.Modul / kursus program... [-]
Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Dalam program Master dalam Biologi Pemuliharaan, anda akan belajar bagaimana menggunakan ekologi moden dan genetik dalam pengurusan dan pemulihan, serta dalam kajian kehi ... [+]

Mengenai program Master dalam Biologi Pemuliharaan, anda akan belajar bagaimana menggunakan ekologi moden dan genetik dalam pengurusan dan pemulihan, serta dalam kajian kehilangan kepelbagaian biologi.

Ciri khas program iniAspek global dan serantau mengenai kepelbagaian biologi dan ekologi pemulihan.Ekologi populasi sebagai alat dalam biologi pemuliharaan praktikal.Kaedah analisis dalam biologi pemuliharaan.Tutup sambungan kepada penyelidikan di persekitaran antarabangsa.Modul / kursus program

Kursus wajib: Ekologi Populasi dan Komuniti, Biologi Pemuliharaan, Pemantauan Biologi / Pengurusan Air dan projek ijazah Sarjana dalam Biologi Pemuliharaan.

Elektif: Ekologi Haiwan Evolusi, Pemodelan Sistem Biologi, Pemprosesan dan Analisis Data Biologi dan Evolusi Loji dan Adaptasi.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master umum dalam Biologi memberi anda peluang untuk merancang rancangan pembelajaran peribadi. Anda memilih dari sekitar 50 kursus di peringkat tinggi dalam bida ... [+]

Program Master umum dalam Biologi memberi anda peluang untuk merancang rancangan pembelajaran peribadi. Anda memilih dari sekitar 50 kursus di peringkat tinggi dalam bidang biologi. Kami mempunyai kemudahan yang sangat baik untuk kerja makmal dan menjalankan eksperimen lapangan. Kebanyakan kursus adalah pengajian sepenuh masa dan biasanya anda hanya mengambil satu kursus pada satu masa. Kursus-kursus biasanya berintensif mengajar, dengan kuliah, seminar, lawatan serta latihan teoretikal dan praktikal. Anda dijangka menghabiskan kira-kira 40 jam seminggu mengenai kajian, kajian diri termasuk. Biasanya anda mengambil dua kursus sebanyak 15 kredit setiap semester, iaitu sejumlah 60 kredit setahun.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Jika anda berminat dengan biologi tumbuhan, evolusi dan biodiversiti, ini adalah program Master untuk anda. Anda akan mendapat pengetahuan dan pemahaman tentang bagaimana ... [+]

Tumbuhan menggunakan sistem rumit untuk pertumbuhan, pembangunan, pengangkutan dan metabolisme untuk menangani keadaan alam sekitar yang buruk, tetapi juga mempunyai kapasiti yang besar untuk menyesuaikan genetik kepada faktor biotik dan abiotik. Pemahaman mengenai mekanisme yang mendasari ciri-ciri ini penting bagi semua disiplin biologi. Ini adalah subjek untuk anda jika anda berminat dengan biologi tumbuhan, evolusi dan biodiversiti.

Anda akan mendapat pengetahuan dan pemahaman tentang bagaimana tumbuhan berfungsi pada tahap yang berbeza dari organisasi, dari molekul ke tahap ekologi-fisiologi. Anda akan mendapat pengetahuan tentang metodologi yang digunakan dalam kerja biologi tumbuhan dan penyelidikan ke dalam isu biologi fisiologi, molekul dan sel. Anda akan belajar tentang mekanisme yang terlibat dalam evolusi spesies tumbuhan baru dan faktor-faktor yang mengawal kepelbagaian tumbuhan dan pengedaran spesies tumbuhan. Anda akan memahami cara di mana sistem perkalian dan struktur populasi mempengaruhi aliran gen dan kepelbagaian genetik dalam tumbuhan. Anda akan mengkaji bagaimana tumbuhan berinteraksi dengan organisma lain dan keupayaan mereka untuk menyesuaikan diri dengan perubahan alam sekitar. Anda akan diberikan perspektif berasaskan saintifik kepada biologi pemuliharaan tumbuh-tumbuhan dan memperoleh pengalaman praktikal mengenai metodologi ekologi. Perjalanan lapangan dan kerja makmal adalah bahagian bersepadu banyak kursus dalam program pengajian ini.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master ini merangkumi hampir semua aspek geologi, dari mineral dan batuan ke geologi glasial, sedimen, perubahan iklim dan evolusi kehidupan. Terdapat dua spesial ... [+]

Program ini meliputi hampir semua aspek geologi, dari mineral dan batuan ke geologi glasial, sedimen, perubahan iklim dan evolusi kehidupan. Ia bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan pelbagai pengetahuan geologi, pendedahan kepada bidang-bidang di canggih penyelidikan dan pemahaman yang mendalam tentang aplikasi praktikal geologi.

Terdapat dua spesialisasi: Geologi Bedrock dan Geologi Kuarter . Tiga atau empat kursus dalam sama ada pengkhususan, digabungkan dengan kursus elektif, biasanya dikaji pada tahun pertama. Projek gelar Sarjana (45 kredit ECTS) adalah wajib pada tahun kedua.

Salah satu tarikan dari Jabatan Geologi adalah pelbagai peralatan penyelidikan dalaman yang melengkapi pengajaran. Semua pelajar menjalankan kuliah dan sesi praktikal di dewan kuliah yang lengkap dan makmal mengajar di dalam bangunan jabatan. Kerja lapangan merupakan bahagian penting dalam kerja praktikal dan terdapat lawatan antara satu hari hingga satu minggu. Ini diadakan di pelbagai lokasi dan merupakan ciri utama program ini. Pada tahun akhir, pelajar umumnya menjalankan projek-projek di banyak makmal penyelidikan. Kemudahan pengkomputeran dan stesen kerja menyokong banyak aspek pengajaran dan penyelidikan kami. Pelajar mempunyai akses kepada semua sumber perpustakaan di jabatan, yang merangkumi jurnal elektronik.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program ini meneroka struktur molekul dan mekanisme fungsional sejumlah besar protein. Memahami protein adalah penting untuk memahami dan menyelesaikan masalah berkaitan ... [+]

Memahami protein adalah penting untuk memahami dan menyelesaikan masalah berkaitan perubatan dan biokimia pada tahap molekul. Program ini meneroka struktur molekul dan mekanisme berfungsi sejumlah besar protein. Graduan dari program ini akan menguasai kaedah kloning, ekspresi dan pemurnian protein, dan beberapa teknik khusus untuk menganalisis protein. Mereka juga akan dapat menggunakan dan memahami penerbitan saintifik utama dan mempunyai keupayaan untuk merancang, melaksanakan dan menilai eksperimen secara kritikal.

Pada tahun pertama, pelajar mengikuti kursus lanjutan dalam biokimia, kimia protein dan biofizik molekul. Pada tahun kedua, mereka memilih projek atau projek ijazah Sarjana dalam bidang yang disebutkan di atas, yang boleh dijalankan di Universiti atau dalam syarikat dengan profil penyelidikan yang relevan.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master ini bertujuan untuk memberi anda pengetahuan dalam analisis spasial untuk aplikasi alam sekitar. Ia termasuk kajian dalam sistem maklumat geografi (GIS), p ... [+]

Geomatics melibatkan pemerolehan, pengurusan dan analisis fenomena dengan rujukan spatial. Analisis spatial mendapati aplikasi dalam banyak bidang, seperti kesihatan, persekitaran, perancangan bandar, geologi, arkeologi dan agronomi. Program ini bertujuan untuk memberi anda pengetahuan dalam analisis spasial untuk aplikasi alam sekitar. Ia termasuk kajian dalam sistem maklumat geografi (GIS), penderiaan jauh dan geografi fizikal. Model dan teori untuk memahami iklim dan ekosistem Bumi disepadukan dengan pengetahuan untuk mengumpulkan maklumat alam sekitar menggunakan penderiaan jauh, menyimpan maklumat dalam pangkalan data dan teori di sebalik GIS.

Modul / kursus program

Kursus dan bilangan kredit: Kursus utama program ini adalah Sistem Maklumat Geografi 1 (15), Sistem Maklumat Geografi 2 (15), Analisis Ruang (7.5), Internet GIS (7.5), Sensing Remote Satelit (15), Algoritma dan GIS (7.5), Pangkalan Data Geografi (7.5). Bagi pelajar yang sudah mempunyai latar belakang yang kuat dalam bidang ini.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Sarjana dalam Statistik Matematik menyediakan spektrum luas alat dan kaedah untuk menangani fenomena rawak yang terjadi dalam konteks saintifik dan juga industri. ... [+]

Program Sarjana dalam Statistik Matematik menyediakan spektrum alat dan kaedah yang luas untuk menangani fenomena rawak yang terjadi dalam konteks saintifik dan industri. Dalam program ini, anda boleh mengkhususkan diri dalam pelbagai bidang untuk tujuan yang berbeza. Anda belajar sekurang-kurangnya 45 kredit dalam statistik matematik di peringkat Sarjana dan menulis tesis Master sebanyak 30 kredit. Anda boleh memilih untuk mengambil baki (paling45) kredit dalam contoh matematik atau analisis berangka. Anda juga boleh memilih kursus dalam mata pelajaran lain, seperti sains komputer atau, jika anda bertujuan untuk berkarir di bidang penerapan tertentu, kursus dalam bidang itu. Contohnya termasuk kursus dalam bidang ekonomi, biologi molekul dan bioinformatik. Sekiranya anda ingin meneruskan pengajian ke PhD, anda perlu mengambil kursus dengan kandungan teori yang tinggi, dan jika anda menuntut kerjaya di luar akademik, anda harus mengambil kursus yang meliputi pelbagai model dan kaedah statistik.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Struktur yang sangat fleksibel yang membolehkan penyesuaian individu, kurikulum yang pelbagai, tahap teori yang tinggi dan persekitaran berorientasikan penyelidikan aktif ... [+]

Tujuan program Master dalam Matematik adalah untuk memberi pelajar pengetahuan teori matematik yang lebih maju bersama-sama dengan kemahiran praktikal untuk menggunakan pengetahuan ini baik untuk masalah matematik dan dalam aplikasi matematik. Struktur yang sangat fleksibel yang membolehkan penyesuaian individu, kurikulum yang pelbagai, tahap teori yang tinggi dan persekitaran yang berorientasikan penyelidikan aktif adalah beberapa ciri yang paling kuat dalam program ini.

Program Sarjana dalam Matematik mempunyai dua pengkhususan: Matematik dan Analisis Berangka .

Program Master berasingan dalam Statistik Matematik boleh didapati di Pusat Matematik. Pelbagai kursus yang berlainan dalam semua bidang matematik - matematik dan matematik yang digunakan, analisis berangka dan statistik matematik - tersedia dalam program ini.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program umum dalam Biologi Molekul memberi anda kesempatan untuk merancang pendidikan anda sendiri dengan pengkhususan yang anda suka. Terdapat pelbagai kursus untuk dipi ... [+]

Biologi molekular menyediakan alat dan asas pengetahuan yang semakin penting dalam semua aspek sains hayat. Program Master ini menawarkan kursus yang akan memperdalam dan meluaskan pendidikan anda dalam biologi berorientasi molekul moden dan topik yang berkaitan. Program umum dalam Biologi Molekul memberi anda kesempatan untuk merancang pendidikan anda sendiri dengan pengkhususan yang anda suka. Terdapat pelbagai kursus untuk dipilih. Anda akan diberi panduan mengenai bagaimana untuk menyatukan program yang sesuai yang memenuhi syarat ijazah dan memberikan pendidikan dan latihan yang sesuai.

Ciri khas program ini:

Pelbagai kursus yang berkaitan dengan biologi sel dan molekul, bioteknologi dan biologi perubatanTutup sambungan kepada penyelidikan dalam persekitaran antarabangsaIntegrasi analisis teoritis dengan latihan kemahiran makmal yang kuatKebebasan untuk membuat program pengajian dan pengkhususan anda sendiriModul / kursus program... [-]
Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program ini bertujuan memberi para pelajar biologi molekul sebagai asas yang mantap untuk kerjaya dalam bidang berkaitan perubatan. Kawasan-kawasan ini telah dimainkan da ... [+]

Program ini bertujuan memberi para pelajar biologi molekul sebagai asas yang mantap untuk kerjaya dalam bidang berkaitan perubatan. Kawasan-kawasan ini telah dimainkan dan akan terus dimainkan, peranan utama dalam pembangunan farmaseutikal dan bioteknologi. Program ini juga menangani subjek yang berkaitan dengan aplikasi komersial, seperti pembangunan peralatan diagnostik dan kawalan kualiti.

Ciri khas program iniPelbagai kursus yang berkaitan dengan biologi perubatan, termasuk farmakologi, imunologi, toksikologi dan neurobiologi.Penyepaduan latihan kemahiran teori dan makmal.Pengetahuan tentang proses pembangunan ubat, dari penyelidikan ke penggunaan klinikal.Latihan meluas dalam komunikasi lisan dan bertulis menyediakan asas yang kukuh untuk penggunaan istilah dan ekspresi yang berkaitan dalam bidang biologi perubatan dan bidang berkaitan.Aktiviti-aktiviti ekstrakurikuler, seperti seminar dan lawatan belajar, ditawarkan.Modul / kursus program... [-]
Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program ini menawarkan pendidikan yang sangat kompetitif dalam mikrobiologi moden. Ia memberikan asas pengetahuan yang luas dan kemahiran penting dalam mikrobiologi dan b ... [+]

Program ini menawarkan pendidikan yang sangat kompetitif dalam mikrobiologi moden. Ia memberikan asas pengetahuan yang luas dan kemahiran penting dalam mikrobiologi dan biologi molekul. Di dalam program ini, anda boleh membuat pengkhususan lebih lanjut mengikut keutamaan anda sendiri, ke arah contohnya mikrobiologi perubatan, bioteknologi, atau mikrobiologi selular atau molekul. Pengetahuan tentang mikroba dan kepelbagaian, fisiologi dan genetik, serta alat moden untuk mengkaji mereka adalah penting dan sangat relevan untuk kerja atau penyelidikan dalam biologi molekular, penyakit berjangkit, dan ekologi, serta penerokaan mikroba, sebagai contoh, untuk menghasilkan produk pukal dan halus, makanan dan farmaseutikal, dan untuk digunakan dalam bioteknologi alam sekitar.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master ini menghubungkan penyelidikan asas dengan aplikasinya dan mengintegrasikan genetika, teknologi gen, biologi sel, biologi molekul, bioteknologi dan bioinfo ... [+]

Program ini menghubungkan penyelidikan asas dengan aplikasinya dan mengintegrasikan genetik, teknologi gen, biologi sel, biologi molekul, bioteknologi dan bioinformatik. Semua disiplin ini mempunyai asas yang sama dalam genetik molekul, iaitu disiplin yang menerangkan bagaimana maklumat dalam gen dinyatakan dan bagaimana ia boleh menimbulkan pelbagai ciri-ciri organisma. Penekanan juga diberikan pada mekanisme genetik yang mendasari penyakit, pemetaan genetik, teknik genetik molekul dan kaedah diagnostik.

Ciri khas program iniKursus dalam genetik, biologi molekul, bioteknologi molekul dan genetik perubatan.Kursus mengandungi latihan praktikal dalam teknik biologi molekul.Termasuk latihan dalam proses inovasi, keusahawanan dan pengkomersialan bioteknologi molekul.Modul / kursus program... [-]
Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program ini memberikan anda pengetahuan, kemahiran dan visi yang diperlukan untuk menyelesaikan cabaran kejuruteraan dalam pembangunan produk, proses pembuatan dan automa ... [+]

Program ini memberikan pelajar pengetahuan, kemahiran dan visi yang diperlukan untuk menyelesaikan cabaran kejuruteraan dalam pembangunan produk, proses pembuatan dan automasi industri, menyediakan mereka untuk mengambil peranan kepimpinan dalam industri perkilangan yang berdaya saing di dunia. Kursus, seminar, bengkel dan projek kami direka khusus untuk pelajar dan menggabungkan pengetahuan teori pepejal dengan kemahiran tangan. Selepas program ini, pelajar akan dapat menganalisis, menilai dan mengoptimumkan proses pengeluaran dan sistem pengeluaran yang kompleks yang terlibat dalam kesedaran produk. Program ini menggabungkan pengeluaran dan kejuruteraan bahan dengan tumpuan kepada pengeluaran mampan, pengeluaran digital, automasi pengeluaran, pengeluaran global dan pasaran global. Program ini juga menawarkan peluang untuk menjadi pakar dalam bidang kejuruteraan pengeluaran yang dipilih dan mempunyai orientasi antarabangsa yang kuat. Ia mengambil kesempatan daripada peluang yang terdapat dalam kumpulan pelajar multinasional, meningkatkan kecekapan mereka dalam pengurusan antara budaya dan global.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master ini membolehkan anda untuk mendapatkan kemahiran teoritis dan praktikal pertama dalam isu-isu kompleks dan sistem teknikal dalam bidang sains alam sekitar, ... [+]

Program ini membolehkan anda untuk mendapatkan kemahiran teoritis dan praktikal yang pertama dalam isu-isu kompleks dan sistem teknikal dalam bidang sains alam sekitar, geografi fizikal dan perubahan iklim. Anda akan mendapat pengetahuan mendalam tentang sistem alam sekitar dan iklim, isu alam sekitar global dan berbasikal global, klimatologi dan perubahan iklim, analisis ekosistem, biogeofisika dan geomorfologi.

Modul / kursus program

Kursus dan bilangan kredit: Gas Rumah Hijau dan Kitaran Biogeokimia (15), Perubahan Iklim dan Kesannya terhadap Alam Sekitar (15), Pemodelan Ekosistem (15), Interaksi Biosfera Suasana (15), Global Ecosystem Dynamics (15), Ijazah Sarjana tesis (30), pilihan (15).... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master dalam Fizik Biologi dan Biologi Pengkomputeran menggabungkan asas peperiksaan yang kukuh dalam fizik teori dan matematik dengan kursus dalam mata pelajaran ... [+]

Kenapa perlu biologi belajar fizik? Sebagai hakikatnya, mereka sudah cukup lama. Banyak ahli fizik yang terkenal, seperti Richard Feynman, Wolfgang Pauli, Niels Bohr, Max Delbrück dan Erwin Schrödinger, menamakan beberapa orang, mempunyai minat mendalam dalam masalah biologi dan beberapa membuat kemajuan yang besar ke bidang khusus seperti biologi molekul.

Biologi semakin menjadi sains kuantitatif dan mempunyai pelbagai masalah asas yang tidak dapat diselesaikan, contohnya bagaimana biomolekul mengamalkan bentuk spesifik mereka, bagaimana mereka berinteraksi dalam sel dan bagaimana sel-sel membahagikan dan berkomunikasi. Kaedah fizik teori, antara kaedah statistik, pemodelan dan simulasi lain, boleh memberikan kotak alat yang kuat untuk menghampiri banyak masalah ini.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Sebagai pelajar Sarjana, anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti penyelidikan bertenaga yang terlibat dalam eksperimen di kemudahan penyelidikan antarabangsa utama ... [+]

Bagaimana jika memuaskan rasa ingin tahu anda boleh menjadi pekerjaan anda? Di Jabatan Fizik di Lund, anda boleh menjadi penasaran dan kreatif, dan pada masa yang sama membuat pilihan strategik untuk kerjaya anda. Fizik di subjek kajian Lund termasuk bahagian terkecil bahan, antara muka antara sel-sel hidup dan elektronik, cara membuat persekitaran yang bersih dan cara menyembuhkan kanser. Pada masa yang sama, mereka memuaskan rasa ingin tahu mereka. Sebagai pelajar Sarjana, anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti penyelidikan bertenaga yang terlibat dalam eksperimen di kemudahan penyelidikan antarabangsa utama dan di makmal canggih di lokasi. Kajian teoretikal juga dilakukan.

Anda memulakan pengajian anda dengan mengambil beberapa kursus, sebahagian daripada mereka umum, lebih khusus. Program ini menyimpulkan dengan projek Guru, yang mana anda menghabiskan setahun penuh dalam kumpulan penyelidikan atau di luar Universiti - ada banyak kemungkinan menarik dalam industri berteknologi tinggi di rantau Lund.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Matlamat program Master ini ialah anda menjadi bahan sains yang serba lengkap yang mampu menerapkan prinsip sains bahan untuk menjalankan projek kejuruteraan dan / atau p ... [+]

Bahan-bahan membuat segala-galanya di sekeliling kita dan sifatnya penting untuk prestasi mana-mana sistem atau peranti di mana ia digunakan. Hampir setiap aspek masyarakat moden disentuh oleh teknologi yang dimungkinkan oleh kemajuan dalam bahan. Telefon bimbit, diod pemancar cahaya (LED), sel suria, penukar katalitik, serat optik dan bahan tetingkap pintar adalah semua contoh teknologi moden berdasarkan bahan yang disesuaikan. Oleh kerana sifat-sifat sesuatu bahan (yang menentukan fungsinya) ditentukan oleh struktur, unsur-unsur dan cara bahan itu dipasang, kajian bahan melibatkan banyak pendekatan yang berbeza. Sains bahan semulajadi adalah multidisiplin dan sering bergantung kepada pemodelan teori dan pencirian eksperimen.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master disiplin di Nanoscience adalah sebahagian daripada NanoLund, salah satu pusat penyelidikan nanosains terkemuka di dunia. Anda akan berinteraksi dengan peny ... [+]

Pada skala nanometer, perbezaan antara disiplin seperti fizik, kimia dan biologi menjadi kurang jelas. Oleh itu, tahap interdisciplinarity tinggi adalah ciri untuk nanoteknologi. Program Nanoscience di Lund University mempunyai pangkalan saintifiknya dalam uraian fizik fenomena nano, tetapi selain nanofisika, anda boleh, bergantung pada latar belakang dan minat anda, memilih untuk mengkhususkan diri dalam bidang seperti nanoelektronik, sains bahan atau biofisika.

Program ini adalah sebahagian daripada NanoLund, salah satu pusat penyelidikan nanosains terkemuka di dunia. Anda akan berinteraksi dengan penyelidikan canggih sepanjang program, bermula pada semester pertama dan membina projek Master. Lebih-lebih lagi, dengan memanfaatkan kekayaan kursus yang ditawarkan oleh Lund University , anda akan dapat meneroka sifat nanosains yang bersifat disiplin.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Bahagian Fizik Partikel di Lund University terlibat dalam dua eksperimen utama di LHC: ATLAS dan ALICE Anda akan diberikan peluang untuk mengikuti perkembangan kedua-dua ... [+]

Apakah unsur-unsur asas perkara dan apa daya bertindak terhadap mereka? Fizik zarah adalah subjek yang menangani prinsip-prinsip asas yang mengawal dunia kita: tentera dan konstituen. Pengertian ini dirumuskan secara matematik sebagai teori (sebelum ini dikenali sebagai undang-undang alam). Subjek ini berputar melalui penerokaan eksperimen dan pembangunan teori dan model. Hari ini, pemahaman kita digambarkan oleh teori Model Standard, yang mempunyai kuasa ramalan yang luar biasa tetapi tidak lengkap. Kami meneroka ramalan Model Standard dan mencari pemahaman yang lebih lengkap, iaitu di luar Model Standard. Dalam amalan, kami menjalankan penyelidikan dalam kerjasama eksperimen global. Hari ini, percubaan-percubaan ini dilakukan terutamanya pada collider LHC di CERN.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master di Photonics menawarkan pendidikan di bidang utama photonics: kejuruteraan, komunikasi, diagnostik dan teknologi komponen. Anda mendapat pengetahuan mendal ... [+]

Photonics adalah sains dan teknologi yang menjana, mengawal dan mengesan cahaya. Photonics semakin penting bagi masyarakat kita, seperti yang digambarkan oleh Hadiah Nobel dalam Fisika 2009 dan 2014. Komunikasi serat optik, yang bergantung kepada gentian optik yang digabungkan dengan beberapa peranti fotonik lain, membentuk tulang belakang teknologi maklumat hari ini. Diod pemancar cahaya menyediakan lampu putih yang cerah dan cekap untuk pencahayaan esok. Program kami menawarkan pendidikan di bidang utama fotonik: kejuruteraan (penjanaan dan manipulasi cahaya), komunikasi (pengangkutan maklumat dengan teknik optik dan gelombang mikro), diagnostik (penggunaan cahaya dalam industri, penjagaan kesihatan, dan lain-lain) dan teknologi komponen ( nanophotonics, optoelektronik, sel solar, dan lain-lain). Program kami memberikan pemahaman yang mendalam tentang optik dan teknologi laser, pengalaman praktikal reka bentuk optik, pengalaman praktikal dalam optik dan makmal laser dan pengetahuan mendalam tentang beberapa aplikasi fotonik utama (contohnya komunikasi atau biophotonics).... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Dalam program Sarjana ini, anda boleh memilih daripada mengkaji komponen bahan terkecil dan interaksi mereka dalam fizik tenaga tinggi teori, serta fizik keadaan nuklear ... [+]

Adakah anda ingin memahami kerja dalaman alam dari sudut pandangan teoritis? Di Jabatan Fizik Astronomi dan Fizik, bersama-sama dengan Jabatan Fizik di Lund, kami menawarkan program luar negara yang meliputi pelbagai topik dalam fizik teori dan matematik. Anda boleh memilih daripada mengkaji komponen bahan terkecil dan interaksi mereka dengan fizik tenaga tinggi teori, serta fizik keadaan nuklear dan pepejal dalam fizik matematik. Dalam semua kes, anda akan mendapat asas pengetahuan teori yang kukuh yang diperlukan untuk membangunkan model-model baru dan untuk lebih memahami bagaimana alam semula jadi berfungsi.

Sebagai pelajar Sarjana, anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti penyelidikan bertenaga yang terlibat dalam kajian teoretikal yang canggih. Anda memulakan pengajian dengan mengambil beberapa kursus, sebahagian daripadanya amnya, lebih khusus dan anda mempunyai banyak kebebasan untuk menyesuaikan pelajaran anda sendiri. Program ini menyimpulkan dengan projek Master dalam salah satu kumpulan penyelidikan.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master dalam Pengurusan Perkhidmatan menggabungkan pengetahuan mata pelajaran mendalam tentang sektor perkhidmatan dengan pemahaman tentang keperluan organisasi d ... [+]

Program Master dalam Pengurusan Perkhidmatan adalah peluang yang unik bagi mereka yang mencari program pengurusan di peringkat lanjutan dengan pautan yang kuat untuk penyelidikan. Program ini menggabungkan pengetahuan mata pelajaran mendalam mengenai sektor perkhidmatan dengan pemahaman tentang keperluan organisasi dan pengurusan khusus aktiviti perkhidmatan.

Apabila memohon kepada Program Master dalam Pengurusan Perkhidmatan, anda memilih salah satu daripada lima kepakaran yang berbeza: Pengurusan Kebudayaan dan Kreativiti, Runcit, Pengurusan Rantaian Pembekalan, Pengurusan Perkhidmatan Lestari atau Pelancongan. Kami mempunyai campuran pelajar dari seluruh dunia.

Ciri-ciri program ini... [-]
Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program ini memberi anda pemahaman yang kukuh mengenai fenomena kriminologi dari perspektif budaya. Ia membolehkan anda untuk membangunkan pemikiran kritikal, kemahiran a ... [+]

MSc dalam Kriminologi Kebudayaan membawa kepada Ijazah Sarjana dalam Kriminologi Budaya dengan major dalam Sosiologi atau Antropologi Sosial. Program ini memberikan para pelajar pemahaman yang kukuh tentang fenomena kriminologi dari perspektif budaya. Program ini membolehkan pelajar membangunkan pemikiran kritikal, kemahiran analisis dan keupayaan untuk menjalankan analisis budaya. Program ini menyediakan pelajar untuk kajian PhD dalam Anthropology atau Sosiologi serta mengembangkan kepakaran khusus mereka dalam kriminologi budaya dan untuk kerja profesional yang lebih maju. Program ini juga membolehkan para pelajar kebebasan memilih kursus, latihan atau pengajian di luar negara mengikut kepentingan dan keperluan masa depan.... [-]

Sweden Lund
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Bersama Master ini menekankan penggunaan etnografi dan analisis budaya sebagai cara untuk membantu organisasi dan perniagaan serta perbandaran dan pelaku berasask ... [+]

Analisis budaya yang diterapkan adalah bidang kerja dan kajian pelbagai disiplin yang sangat dipengaruhi oleh perspektif teoritis budaya dan kaedah etnografi yang datang dari disiplin pengajian seperti antropologi, etnologi dan cerita rakyat. Ia menekankan pengajaran dan pelaksanaan strategi penglibatan kolaborasi antara ulama dan pelopor universiti yang terlatih di luar sistem universiti.

Program ini bertujuan untuk membangun dan memperdalam pengetahuan dan kemahiran pelajar dalam bidang analisis budaya yang digunakan. Ia menekankan penggunaan etnografi dan analisis budaya sebagai cara membantu organisasi dan perniagaan serta perbandaran dan pelaku berasaskan komuniti untuk membangunkan perkhidmatan, produk dan program jangkauan awam mereka. Ini dilakukan pada masa yang sama untuk membolehkan para pelakon mencari penyelesaian kepada masalah yang mungkin dihadapi mereka sebagai satu aspek aktiviti harian mereka.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Dalam program Master dalam Arkeologi ini, anda akan dilatih untuk menggali dan mendokumentasikan masa lalu, bagaimana untuk mengekalkan artifak, cara menganalisis banguna ... [+]

Program ini menggabungkan piawaian saintifik dan teori tinggi dengan latihan amali yang intensif dalam arkeologi, warisan budaya dan muzium. Anda akan dilatih bagaimana untuk menggali dan mendokumentasikan masa lalu, bagaimana untuk mengekalkan artifak, bagaimana menganalisis bangunan, dan bagaimana untuk menyampaikan penemuan dan hasil penyelidikan kepada penonton yang lebih luas.

Ciri khas program iniPembelajaran berdasarkan projekSekolah Lapangan Arkeologi di tapak Zaman Viking UppåkraPelbagai kursus dengan hubungan langsung dengan projek penyelidikan semasa profesor kami: Bangunan sebagai Arkeologi, Arkeologi Digital dengan Fokus pada GIS dan Realiti Maya, dan Kajian Arkeologi Landskap ManusiaModul / kursus program... [-]
Sweden Lund
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Ini adalah program Sarjana disiplin dengan perspektif yang unik di Eropah. Tumpuan kami adalah mengenai budaya, identiti, komunikasi dan sejarah, digabungkan dengan kecan ... [+]

Ini adalah program Sarjana disiplin yang mempunyai perspektif yang unik di Eropah. Fokus kami adalah mengenai budaya, identiti, komunikasi dan sejarah, dalam kombinasi dengan kecanggihan teoritik dan pragmatisme kerjaya. Secara akademik, program ini mendapat faedah daripada kehadiran Pusat Pengajian Eropah, rangkaian penyelidikan yang difokuskan di seluruh Lund University . Ceramah ini diberikan oleh pensyarah yang berkelayakan dengan rekod penyelidikan dan pengajaran yang teladan, dan juga oleh penceramah tetamu dari kedua-dua akademik dan industri. Oleh itu, program kami menawarkan asas teori pepejal untuk mengkaji budaya, identiti dan politik Eropah. Tambahan pula, ia membangunkan kemahiran praktikal pelajar melalui kursus pengurusan projek dan kemungkinan berlakunya magang.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master ini memberi anda peluang untuk pengkhususan interdisipliner. Tujuannya adalah untuk menyediakan anda untuk kajian penyelidikan dalam sejarah media serta ka ... [+]

Program ini menyediakan kajian filem dan pelajar sejarah media dengan peluang untuk pengkhususan interdisipliner. Nama medan, sejarah filem dan media, menggariskan bahawa media diletakkan dalam konteks sejarah dan sosial, budaya dan politik. Proses perubahan dalam landskap media juga dipelajari dari perspektif ekonomi, teknikal dan estetik. Tujuan program ini adalah untuk menyediakan pelajar untuk kajian penyelidikan dalam sejarah media serta kajian filem dan untuk bekerja dalam pelbagai jenis filem dan aktiviti media: rumah penerbitan, kewartawanan, syarikat media, arkib media, pendidikan dan komunikasi media. MA dalam Sejarah Filem dan Media adalah program dua tahun termasuk peluang untuk menyempurnakan program ini selepas dua semester dengan ijazah Sarjana setahun.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master ini mempunyai tiga pengkhususan: Pengaturan dan Komposisi, Organ dan Keyboard, dan Vokal Muzik dan Choir. Matlamat kami adalah untuk mendidik lebih ramai p ... [+]

Program Master dalam program Muzik Gereja mempunyai tiga pengkhususan: Pengaturan dan Komposisi , Organ dan Keyboard , dan Muzik Vokal dan Koir .

Program ini bertujuan untuk mendidik para pemuzik yang mempunyai kebolehan seni, pendidikan dan profesional yang tinggi. Apabila program selesai, pelajar mesti mempunyai pengetahuan dan kemahiran yang maju untuk bekerja dalam pelbagai fungsi dan pertunangan seorang ahli muzik profesional - sama ada sebagai pemain solo, ahli ensemble yang ditubuhkan atau sebagai pemuzik gereja dalam Gereja Sweden atau dalam denominasi lain. Pelajar juga harus mengembangkan kemahiran yang diperlukan untuk kajian berterusan atau mendalam yang mempunyai tahap autonomi yang tinggi. Selanjutnya, apabila selesai program tersebut, pelajar mesti memperoleh kemahiran keusahawanan menyeluruh yang meningkatkan keupayaan profesionalnya dalam kehidupan gerejawi dan kebudayaan yang sentiasa berubah.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Master of Fine Arts adalah program dua tahun yang menawarkan latihan artistik khusus melalui latihan studio individu dan kursus dalam seni dan pelbagai disiplin yang berk ... [+]

Master of Fine Arts adalah program dua tahun yang menawarkan lebih banyak latihan kesenian khusus melalui latihan studio individu dan kursus dalam seni dan pelbagai disiplin yang berkaitan. Pada tahun pertama, pelajar memulakan karya artistik mereka yang canggih, dengan pelbagai jenis seminar guru yang dipimpin dan lawatan belajar. Sama seperti dalam program Sarjana Muda, para pelajar memilih dari pelbagai kursus teknikal dan teoretis, yang banyak diajarkan oleh artis yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Akademi juga menawarkan pelbagai kuliah tetamu dan kerjasama antarabangsa.

Pada tahun kedua, pelajar memberi tumpuan kepada projek gelar mereka (60 kredit), yang termasuk menulis karangan (kira-kira 10 muka surat) mengenai amalan seni mereka sendiri dan membentangkan pameran solo di galeri akademi. Pelajar yang lulus projek ijazah dianugerahkan Master of Fine Arts. Profesor di Akademi Seni Malmö bertindak sebagai pemeriksa untuk pelajar Sarjana, dan pemeriksa luar sentiasa diundang untuk mengambil bahagian dalam penilaian.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master ini menawarkan pilihan pengkhususan dalam bahasa Arab / Bahasa Semitik, Bahasa Inggeris, Bahasa Yunani, Bahasa Greek Moden, Bahasa Latin, Bahasa Itali, Bah ... [+]

Lund University menawarkan peluang unik untuk mengikuti pengajian tinggi dalam bahasa dan linguistik di peringkat Sarjana. Di Pusat Bahasa dan Sastera, anda akan mempunyai akses kepada sumber-sumber yang paling moden untuk penyelidikan dan pendidikan.

Anda akan belajar bersama-sama dengan pelajar dari pelbagai bidang pengkhususan, seperti Bahasa Arab / Bahasa Semitik, Bahasa Inggeris, Bahasa Greek, Bahasa Greek Moden, Bahasa Latin, Bahasa Itali, Bahasa Romania, Bahasa Sweden / Bahasa Skandinavia, Bahasa Cina, Bahasa Jepun, Fonetik dan Linguistik Umum.

Semua pelajar Sarjana mengambil bahagian dalam kursus wajib yang sama dengan semua pengkhususan dan pada masa yang sama mendalamkan pengetahuan mereka dalam kursus pengkhususan mereka sendiri. Program ini menggabungkan asas luas dan bunyi dalam linguistik lanjutan dengan kepakaran dalam pengkhususan anda sendiri.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program ini bertujuan untuk memperkuat pengetahuan sejarah anda dan pemahaman teoritis mengenai hubungan antara kesusasteraan, budaya dan media moden. Anda boleh mengkhus ... [+]

Tujuan program ini adalah untuk mengukuhkan pengetahuan sejarah pelajar dan pemahaman teoritis tentang hubungan antara kesusasteraan, budaya dan media moden. Pelajar boleh memilih antara pengkhususan dalam Kesusasteraan Inggeris , Perancis , Umum , Jerman , Rusia , Sepanyol atau Yiddish , atau Pengajian Skandinavia . Terdapat kursus teori, membincangkan topik estetik dan budaya yang bersifat umum, serta kursus yang menumpukan kepada genre, tema atau tempoh sejarah tertentu. Perhatian kritis juga diberikan kepada pelbagai bentuk di mana literatur memasuki media dan arena awam dalam masyarakat kontemporari. Peperiksaan akhir mengambil bentuk tesis Master.

Ciri khas program iniKursus diajar oleh profesor terkenal, ramai di antara mereka terkenal di peringkat antarabangsa.Pelajar dari seluruh dunia menyumbang kepada suasana yang merangsang dalam kelas kita.Pusat Bahasa dan Sastera menyediakan persekitaran intelektual dan sosial yang menyegarkan untuk program ini.Modul / kursus program... [-]
Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Ini adalah program Master yang baru dilancarkan di bidang hak asasi manusia, dengan profil dalam kemanusiaan. Program ini menggabungkan perspektif sejarah, falsafah, poli ... [+]

Ini adalah program Sarjana yang baru dilancarkan dalam bidang hak asasi manusia, dengan profil dalam kemanusiaan. Program ini menggabungkan perspektif sejarah, falsafah, politik dan undang-undang mengenai fenomena kompleks yang mewakili hak asasi manusia di dunia kita. Fakulti pengajaran mencerminkan lebar akademik program tuan. Kami komited kepada pandangan bahawa hak asasi manusia perlu dipandang dan dipelajari bukan sahaja sebagai prinsip etika atau alasan untuk undang-undang dan dasar tetapi juga sebagai sebahagian daripada infrastruktur masyarakat demokratik. Pelajar berpeluang melengkapkan latihan sebagai sebahagian daripada pengajian mereka. Program ini ditawarkan oleh bahagian Pengajian Hak Asasi Manusia di Jabatan Sejarah, yang juga menjadi rumah kepada satu-satunya program PhD dalam kajian hak asasi manusia disiplin di Sweden.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Sarjana bersama ini difokuskan pada masa-masa formatif Judaisme, Islam dan Kristian, akar bersama mereka, interaksi awal dan sumbangan kepada budaya Eropah. Ia me ... [+]

Akar Agama dari Eropa (RRE) adalah program Sarjana Nordik dua tahun yang ditawarkan oleh Pusat Pengajian Teologi dan Keagamaan di Lund University bekerjasama dengan universitas Aarhus, Copenhagen dan Oslo. Program ini difokuskan pada tempoh formatif Judaisme, Islam dan Kristian, akar bersama mereka, interaksi awal dan sumbangan kepada budaya Eropah. Program ini menyediakan pelajar untuk pendidikan dan kerja sosial dalam masyarakat berbilang agama atau penyelidikan mengenai peranan tiga agama dalam sejarah dan masyarakat Eropah. Melalui program ini, pelajar memperoleh pengetahuan terperinci tentang pembentukan tiga agama dan interaksi mereka antara satu sama lain, serta kemahiran yang relevan untuk setiap pekerjaan atau kajian di mana peranan tiga agama adalah penting. Program ini unik dalam fokusnya pada pembentukan ketiga-tiga agama dalam perspektif perbandingan.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Persembahan Muzik, program Diploma of Excellence dengan pilihan pengkhususan dalam Komposisi dan Interpretasi bertujuan untuk mendidik para musisi yang mempunyai ... [+]

Program Sarjana dalam Muzik, Tafsiran Diploma of Excellence bertujuan untuk mendidik para pemuzik yang mempunyai keupayaan artistik dan profesional yang luar biasa tinggi. Apabila program selesai, pelajar mesti mempunyai pengetahuan dan kemahiran yang maju untuk bekerja dalam kapasiti profesional dalam pelbagai bentuk - sama ada sebagai pemain solo, ahli kumpulan yang ditubuhkan atau dalam kumpulan yang bebas dibentuk. Pelajar juga harus mengembangkan keupayaannya untuk kajian bebas mengenai persiapan kerja untuk konsert awam dan persembahan program konsert. Peperiksaan akhir untuk Diploma Kecemerlangan terdiri daripada prestasi sebagai seorang solo orkestra profesional di rantau ini.

... [-]
Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master dalam Muzik mempunyai pengkhususan dalam Komposisi, Gitar, Harpsichord, Peningkatan Jazz, Piano, Perekam, Instrumen Orkestra Symphony, dan Pengajian Vokal ... [+]

Program Master dalam Muzik mempunyai pengkhususan dalam Komposisi , Gitar , Harpsichord , Peningkatan Jazz , Piano , Perekam , Instrumen Orkestra Symphony , dan Pengajian Vokal atau Pengajian Vokal dan Drama .

Program Master dalam Muzik bertujuan untuk mendidik para musisi yang mempunyai keupayaan seni dan profesional yang tinggi. Apabila program selesai, pelajar mesti mempunyai pengetahuan dan kemahiran yang maju untuk bekerja dalam kapasiti profesional dalam pelbagai bentuk - sama ada sebagai pemain solo, ahli kumpulan yang ditubuhkan atau dalam kumpulan yang bebas dibentuk. Pelajar juga perlu mengembangkan kemampuannya untuk belajar secara bebas. Di samping itu, apabila program selesai, pelajar itu mestilah memperoleh kemahiran keusahawanan yang dapat meningkatkan fleksibiliti profesionalnya dalam kehidupan budaya yang sentiasa berubah.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program ini Sarjana bertujuan untuk mengukuhkan pengetahuan teori pelajar s dan memahami betapa pentingnya imej dan ungkapan visual lain seperti komunikasi dalam masyarak ... [+]

Program Gambaran Keseluruhan

Program ini Sarjana bertujuan untuk mengukuhkan pengetahuan teori pelajar dan memahami betapa pentingnya imej dan ungkapan visual lain seperti komunikasi dalam masyarakat. Visuality dikaji dari perspektif kritikal dan intermedial, yang merangkumi unsur-unsur bunyi atau muzik, dan di mana aspek seperti kuasa, sejarah, hubungan sosial, jantina, dan etnik adalah penting. Program ini terutamanya dibina sebagai gabungan antara disiplin Sejarah Seni dan Pengajian Visual, Kajian Filem dan Muzikologi. Tambahan pula peranan komunikasi visual (dan sedikit sebanyak, bala bantuan pendengaran yang) dianalisis -dalam seni serta massa bentuk medial - ketika datang untuk membentuk isu-isu utama dalam kehidupan.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

MSc dalam Antropologi Sosial menyediakan pelajar dengan ijazah Master yang berasaskan penyelidikan. Program ini menggabungkan pengetahuan mata pelajaran mendalam dengan p ... [+]

MSc dalam Antropologi Sosial menyediakan pelajar dengan ijazah Master yang berasaskan penyelidikan. Program ini menggabungkan pengetahuan mata pelajaran mendalam dengan perspektif dan hubungan yang meluas dengan masyarakat yang lebih luas. MSc dalam Antropologi Sosial menggunakan perspektif yang mendalam dan luas untuk pemahaman masyarakat dan budaya masyarakat sebagai keseluruhan yang koheren. Program ini memberikan pengkhususan dalam pendekatan ilmiah yang menjadi asas kepada pelajar yang bertujuan untuk mengikuti pengajian PhD tetapi juga nilai yang cukup untuk kerja lanjutan sebagai dasar atau pegawai operasi dalam organisasi dan kegiatan di peringkat yang berbeza. Selain itu, program ini memberikan para pelajar dengan perspektif teori yang meluas, memperluas pengetahuan mengenai metodologi kualitatif, kemahiran untuk menyesuaikan diri dengan kehidupan kerja yang berubah-ubah dan keupayaan untuk menyumbang kepada pembangunan dalam masyarakat dan kehidupan kerja.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Tujuan program ini adalah untuk memberi anda pengetahuan yang luas dan asas dalam bidang fizikal, teori teori dan fizik kimia. Pelajar membangun kemahiran makmal lanjutan ... [+]

Tujuan program ini adalah untuk memberi anda pengetahuan yang luas dan asas dalam bidang fizikal, teori teori dan fizik kimia. Pelajar membangun kemahiran makmal canggih, pemahaman teoritis mendalam mekanisme asas dan pemahaman yang baik terhadap aplikasi praktikal. Penekanan khusus diberikan kepada pemahaman yang tidak terputus dari penerangan mekanik kuantum atom dan molekul kepada struktur supramolekul kompleks, serta aplikasi perindustrian dan biologi mereka.

Semasa kursus tahun pertama dalam bidang yang disebutkan di atas, anda akan menyediakan asas yang sesuai untuk kajian masa depan dalam mata pelajaran ini atau yang berkaitan. Pada tahun kedua, anda dapat, sebahagian besarnya, mempengaruhi dan merancang pengajian anda, dengan beberapa kemungkinan yang berbeza. Ia adalah mandat untuk melengkapkan projek ijazah Sarjana, sepadan dengan sekurang-kurangnya 30 kredit ECTS.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Master dalam Pengurusan Perkhidmatan adalah program unik bagi mereka yang ingin mempelajari pengurusan perkhidmatan dan kepemimpinan yang berkaitan dengan industr ... [+]

Program Master dalam Pengurusan Perkhidmatan adalah program unik bagi mereka yang ingin mempelajari pengurusan perkhidmatan dan kepemimpinan yang berkaitan dengan industri di peringkat lanjutan. Program ini menggabungkan pengetahuan mata pelajaran mendalam tentang sektor perkhidmatan, persekitaran penyelidikan yang canggih, dan aplikasi profesional yang terkini.

Apabila memohon kepada Program Master dalam Pengurusan Perkhidmatan, anda memilih salah satu daripada tiga kepakaran yang berbeza: Pengurusan Rantaian Pembekalan, Runcit atau Pelancongan. Kami mempunyai campuran pelajar dari seluruh dunia.

Ciri-ciri program ini

Dengan tumpuan yang meningkat terhadap isu-isu kelestarian dalam organisasi perkhidmatan bersama-sama dengan usaha untuk membangunkan amalan perniagaan yang lebih mampan, terdapat keperluan untuk kakitangan yang mempunyai kecekapan kemapanan khusus. Anda akan mengkaji, menganalisa, dan membincangkan isu-isu kelestarian dan teori dengan fokus khusus pada organisasi perkhidmatan dan perkhidmatan. Pelajar akan mendapat pemahaman tentang teori penggunaan lestari, model perniagaan yang mampan dan tadbir urus dan dasar alam sekitar, membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk menilai impak alam sekitar aktiviti perkhidmatan, dan belajar untuk mengenal pasti, menganalisis, menilai, dan menyampaikan aspek-aspek kemampanan yang berlainan aktiviti perkhidmatan dalam konteks masyarakat.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program Sarjana dalam Sosiologi membolehkan anda mengembangkan pemikiran kritis, kemahiran analisis dan keupayaan untuk menjalankan analisis masyarakat, serta memperoleh ... [+]

MSc dalam Sosiologi menyediakan pelajar untuk kajian PhD dalam Sosiologi serta untuk kerja profesional yang lebih maju dalam pertanyaan sosiologi dan perancangan komuniti. Program ini membolehkan kebebasan pelajar untuk memilih kursus mengikut minat dan keperluan masa depan. Program ini membolehkan pelajar untuk membangunkan pemikiran kritikal, kemahiran analisis dan keupayaan untuk menjalankan analisis sosial, serta untuk memperoleh pengetahuan khusus tentang sosiologi. Apabila program selesai, pelajar dianugerahkan Ijazah Sarjana Sains (120 kredit) yang mengkhusus dalam Sosiologi.

Dalam program ini, pelajar akan memperoleh:

Pengetahuan dan pemahaman tentang sosiologi, termasuk pengetahuan luas tentang bidang dan pengetahuan khusus mengenai bidang tertentu serta pengetahuan khusus dalam kajian dan pembangunan terkinipengetahuan khusus mengenai kaedah penyelidikan dalam sosiologikeupayaan untuk mengintegrasikan ilmu secara kritis dan sistematik, dan menganalisis, menilai dan menangani fenomena, isu dan situasi yang rumit, walaupun dengan maklumat yang terhadkeupayaan untuk mengenal pasti dan merumuskan soalan penyelidikan secara kritis, autonomi dan kreatif serta merancang dan, dengan menggunakan kaedah yang sesuai, melaksanakan tugas lanjutan dalam tempoh masa yang telah ditetapkan dan seterusnya menyumbang kepada pembentukan pengetahuan serta keupayaan untuk menilai kerja inikemahiran yang diperlukan untuk penyertaan dalam kerja penyelidikan dan pembangunan atau pekerjaan autonomi dalam beberapa kapasiti yang berkelayakanModul / kursus program... [-]
Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Program ini memberikan anda peluang untuk memperoleh pengetahuan dan kemahiran teori dan praktikal peringkat lanjutan dalam bidang kimia analitik, organik, organometal da ... [+]

Program ini memberikan anda peluang untuk memperoleh pengetahuan dan kemahiran teori dan praktikal peringkat lanjutan dalam bidang kimia analitik, organik, organometal dan penyelarasan. Melalui kombinasi pada kursus lanjutan dan projek atau projek ijazah Sarjana, anda diberi peluang untuk mengkhususkan diri dalam bidang yang disebutkan. Projek gelar Sarjana mesti sesuai dengan sekurang-kurangnya 30 kredit ECTS.

Kajian membina asas sebelum ini dalam bidang kimia dan membolehkan anda mengembangkan keupayaan untuk menggunakan idea bebas untuk isu dan masalah dalam bidang kimia atau bidang-bidang yang berdekatan.

Modul / kursus program

Kursus wajib: Kursus peringkat lanjutan dalam bidang kimia terdiri daripada sekurang-kurangnya 30 kredit, yang mana 15 ECTS harus berada di dalam bidang yang dinyatakan di atas, dan satu projek gelar Master terdiri dari sekurang-kurangnya 30 kredit.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lunds Universitet
Alamat
Paradisgatan 2
SE-223 50 Lund, Skåne County, Sweden
Website
Telefon
+46 46 222 00 00
Alamat
Campus Malmö
Malmö, Skåne County, Sweden
Alamat
Campus Helsingborg Universitetsplatsen 2
SE-251 08 Helsingborg, Skåne County, Sweden