Luleå University of Technology - Department of Computer Science, Electrical and Space Engineering

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kami menjalankan penyelidikan dan pendidikan terkemuka di dunia dengan profil eksperimen dan aplikasi yang kuat.

Di jabatan kami, anda boleh belajar program Master dalam Sains Komputer dan Kejuruteraan, Kejuruteraan Angkasa dan Fizik dan Kejuruteraan Elektrik. Kami juga mempunyai program dalam Kejuruteraan Komputer, Sains Sistem dan Inovasi Perkhidmatan Digital. Selain itu, kami mempunyai beberapa program induk antarabangsa, misalnya dalam bidang Keselamatan Ruang dan Maklumat.

Jabatan Sains Komputer, Kejuruteraan Elektrik dan Angkasa mempunyai 160 pekerja termasuk 60 pelajar PhD dan 55 guru dan penyelidik.

Jabatan ini menjalankan penyelidikan dan pendidikan terkemuka di dunia dengan profil eksperimen dan aplikasi yang kuat dalam bidang sistem terbenam, elektronik industri, kejuruteraan kawalan, sains komputer, pengkomputeran terdistribusi, teknologi angkasa, ruang dan sains atmosfera

Anda dapati kami di kampus di Luleå, di Space Campus di Kiruna, dan di kampus di Skellefteå.

137039_lulea.jpg

© Jabatan Sains Komputer, Kejuruteraan Elektrik dan Angkasa, Bahagian Teknologi Angkasa Kiruna Space Campus, Dengan hormat Gerrit Holl

Luleå University of Technology adalah universiti teknikal terkemuka, dan penyelidikan kami bertujuan untuk memberi peluang dan alat untuk pembinaan masyarakat yang menarik dan lestari. Berdasarkan sumber semula jadi seperti tenaga boleh diperbaharui, bijih, mineral, hutan dan air, kami mengembangkan sistem, teknologi dan organisasi yang memberi peluang kepada orang untuk menjalani kehidupan yang baik.

Selamat datang ke universiti angkasa Sweden.

Ketahui lebih lanjut mengenai penyelidikan kami; pembangunan satelit miniatur dan pengembangan teknologi ruang angkasa, dan bagaimana penyelidik kita terlibat dalam mencari kehidupan di Marikh.

Lokasi

Luleå

Alamat
University Campus
97187 Luleå, Norrbotten County, Sweden

Skellefteå

Alamat
Forskargatan 1
93187 Skellefteå, Västerbotten County, Sweden

Kiruna

Alamat
Rymdcampus,
Bengt Hultqvist väg 1

98192 Kiruna, Norrbotten County, Sweden

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami