Karolinska Institutet

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Karolinska Institutet adalah universiti satu fakulti yang hanya didedikasikan untuk sains perubatan dan kesihatan, dengan reputasi untuk penyelidikan dan inovasi yang berkualiti tinggi. Karolinska Institutet secara konsisten menduduki ranking 50 universiti teratas di dunia dan 10 universiti perubatan teratas di Eropah.

karolinska

Guru dari tuan yang benar

Karolinska Institutet menawarkan sepuluh program sarjana global , diajar dalam bahasa Inggeris dan dengan tumpuan antarabangsa. Program-program ini secara proaktif menggabungkan model pengajaran interaktif yang menekankan hubungan informal dan rapat antara pelajar dan guru dan memudahkan penyertaan aktif pelajar.

Guru membahagikan masa mereka antara pengajaran dan menjalankan penyelidikan yang menyumbang untuk memastikan mereka dimaklumkan dan terlibat dalam perkembangan berterusan dalam bidang masing-masing, menjadikan kursus terkini dan canggih.

Ijazah sarjana dari Karolinska Institutet akan memberi anda kelebihan daya saing di pasaran buruh global dan menyediakan anda untuk kajian doktor perguruan yang lebih lanjut sekiranya anda ingin meneruskan kerjaya akademik.

Hadiah Nobel

Sejak tahun 1901, Perhimpunan Nobel di Karolinska Institutet telah memilih pemenang Hadiah Nobel dalam Fisiologi atau Perubatan. Terdapat peluang yang kerap untuk pelajar mendengar dan melihat pemenang Hadiah Nobel, dengan menghadiri kuliah atau seminar mereka di kampus.

Stockholm dan Sweden

Sweden adalah salah satu negara yang paling selamat di dunia dan hampir 90% penduduk berbahasa Inggeris. Kebanyakan Sweden mempunyai iklim yang sederhana dengan empat musim yang berbeza. Musim sejuk boleh menjadi sejuk, tetapi musim panas sama-sama cantik dan hangat. Stockholm, di mana Karolinska Institutet terletak, ibu kota Sweden dan menawarkan sejarah yang kaya, kehidupan budaya yang sibuk dan sektor perniagaan yang berkembang pesat, dikelilingi oleh banyak ruang hijau dan air biru. Stockholm adalah bandar universiti terbesar di negara-negara Nordik dan kediaman kira-kira 80 000 pelajar, di mana 5 000 adalah pelajar antarabangsa.

Dua kampus, satu Universiti

Pendidikan dan penyelidikan di Karolinska Institutet kebanyakannya dijalankan di dua kampus: kampus utara Solna dan kampus selatan Huddinge. Karolinska Institutet juga mempunyai kerjasama yang mantap dengan beberapa hospital di dalam dan sekitar bandar Stockholm.

Menaiki 15 minit dengan pengangkutan awam adalah semua yang diperlukan untuk masuk ke bandar dari kampus. Karolinska Institutet menjalankan bas ulang- Karolinska Institutet sendiri di antara kampus-kampus Solna dan Huddinge yang percuma untuk para pelajar dan pekerja dan terdapat laluan bas dan metro antara kampus dan hospital.

Kehidupan seorang pelajar

Sebagai tambahan kepada kegembiraan kehidupan di bandar, kesatuan pelajar di Karolinska Institutet mengambil peranan aktif dalam persekitaran kajian dan rekreasi di universiti. Apabila anda tiba, aktiviti orientasi akan membantu anda menyesuaikan diri dengan 'rumah' baru anda dan kehidupan pelajar di Stockholm.

Bagi perkara-perkara tubuh dan jiwa, Pusat Kesihatan Pelajar, gim pelajar dan kemudahan sukan dan rekreasi yang lain terbuka kepada semua pelajar, dan ada bilik solat / renungan ekumenikal di kedua-dua kampus.

Pembiayaan

Terdapat sejumlah biasiswa yang terhad untuk menyokong kos yuran pengajian di Karolinska Institutet untuk pelajar yang membayar yuran antarabangsa. Proses permohonan untuk biasiswa Karolinska Institutet berjalan selari dengan proses permohonan untuk program-program tersebut. Institut Sweden juga menawarkan biasiswa.

Lokasi

Stockholm

Alamat
Karolinska Institutet
Nobels väg 5, Solna
Alfred Nobels Allé 8, Huddinge

17177 Stockholm, Stockholm County, Sweden

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami