KTH Royal Institute of Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

KTH Royal Institute of Technology telah berkhidmat sebagai salah satu pusat utama Eropah inovasi dan bakat intelektual hampir dua ratus tahun. Diiktiraf sebagai universiti teknikal paling berprestij Sweden, KTH juga tertua dan terbesar di negara ini. Dengan lebih 18,000 pelajar dan reputasi antarabangsa untuk kecemerlangan, universiti itu terus memupuk minda cemerlang di dunia, membantu untuk membentuk masa depan.

Program Sarjana merangkumi sembilan bidang pengajian dengan lima puluh darjah disediakan. Diajar dalam bahasa Inggeris, program-program ini membolehkan pelajar untuk maju dalam pelajaran, dalam persekitaran yang pelbagai dengan kemudahan bertaraf dunia. KTH mempunyai badan pelajar antarabangsa yang besar dan menekankan aplikasi industri praktikal pengetahuan, dengan hubungan rapat universiti itu dengan pemimpin-pemimpin industri. Pendekatan unik untuk pembelajaran bermakna pelajar Sarjana boleh mengharapkan prospek kerjaya yang menarik dengan ijazah yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Dengan sejarah yang kuat pecah tanah penyelidikan, KTH menyediakan satu pertiga daripada penyelidikan teknikal dan kejuruteraan Sweden di peringkat universiti. Universiti itu juga menjamin pembiayaan penyelidikan yang besar setiap tahun dengan geran daripada organisasi yang penting seperti Majlis Penyelidikan Eropah, dan memainkan peranan penting dalam yang baru ditubuhkan Institut Eropah Inovasi dan Teknologi (EIT). Pelajar sarjana akan menyertai lebih 2,000 orang yang terlibat dalam penyelidikan di KTH dan mencari pelbagai peluang untuk berkembang di kawasan masing-masing fokus.

Lokasi

Stockholm

Alamat
Brinellvägen 8

114 28 Stockholm, Stockholm County, Sweden

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

MSc