KTH Royal Institute of Technology - Consortium

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Institut Teknologi Diraja (Kungliga Tekniska Högskolan), KTH , ditubuhkan pada tahun 1827 dan merupakan universiti teknologi terbesar di Sweden. Ia bertanggungjawab untuk satu pertiga kemampuan Sweden untuk kajian kejuruteraan dan penyelidikan teknikal di peringkat pasca-menengah. Universiti ini mempunyai lebih daripada 12,000 pelajar siswazah, 1,600 pelajar pascasiswazah aktif dan kakitangan seramai 3,000 orang.

KTH menjalankan pendidikan dan penyelidikan yang luas dari spektrum luas - dari sains semulajadi ke semua cabang teknologi, termasuk seni bina, ekonomi industri, perancangan bandar, sains kerja dan teknologi alam sekitar. Selain penyelidikan yang dijalankan di jabatan kami, sebilangan besar pusat kecekapan ditempatkan di sini di KTH dan kami menyumbang kepada tiga lagi negara. KTH adalah institusi antarabangsa dengan penyelidikan dan pertukaran pendidikan yang mantap di seluruh dunia, terutama di Eropah, Amerika Syarikat, Australia dan Asia Tenggara. Skim kerjasama dengan Negara Baltik dan Rusia semakin meningkat.

KTH terlibat dalam kerjasama antarabangsa pada peringkat awal, dan hari ini menjalankan sejumlah besar projek antarabangsa dan bekerjasama dengan universiti berprestij di seluruh dunia. KTH juga merupakan universiti yang menarik untuk pelajar antarabangsa. Semasa tahun 2009 KTH mengalu-alukan lebih kurang 1500 pelajar tuan antarabangsa baru dan 1349 pelajar pertukaran, yang mana lebih daripada mana-mana universiti Sweden yang lain.

Lokasi

Stockholm

Alamat
KTH Royal Institute of Technology
Valhallavägen 79,

Stockholm, Stockholm County, Sweden

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami