Jönköping University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Jönköping Universiti mempunyai ciri-ciri pengantarabangsaan, semangat keusahawanan dan kerjasama dengan masyarakat di sekitarnya. Jönköping Universiti (JU) adalah salah satu daripada tiga swasta, institusi bukan keuntungan Sweden pengajian tinggi dengan hak untuk kedoktoran anugerah. JU beroperasi atas dasar perjanjian dengan Kerajaan Sweden dan mematuhi peraturan tahap negara dan keperluan kualiti. Universiti itu dianjurkan sebagai satu kumpulan syarikat yang mempunyai lima anak syarikat - empat buah sekolah dan sebuah syarikat perkhidmatan - dimiliki oleh Jönköping University Foundation.

Penyelidikan dan pendidikan yang dijalankan di:

Jönköping International Business School Sekolah Pendidikan dan Komunikasi Pusat Pengajian Kejuruteraan Pusat Pengajian Sains Kesihatan

Keempat-empat sekolah khusus dan dapat memberi tumpuan, masing-masing dengan profil yang berbeza, menangani portfolio topik saling menarik berkaitan dengan beberapa isu utama pada masa ini: pengantarabangsaan, keusahawanan, pembaharuan perniagaan, pembelajaran inovatif, pendekatan yang menyeluruh untuk kesihatan sepanjang hayat , antara muka antara ekonomi dan teknologi dalam masyarakat maklumat, dan sistem pengeluaran bagi perusahaan kecil dan sederhana.

Jönköping Sekolah Perniagaan Antarabangsa (jibs) menjalankan penyelidikan dan menawarkan prasiswazah dan siswazah program, program kedoktoran dan pendidikan eksekutif. Bersama-sama kegiatan ini menjadi sebuah sekolah perniagaan yang berdaya saing di peringkat antarabangsa, terutamanya dalam bidang keusahawanan dan pembaharuan perniagaan.

Terdapat perkembangan yang sangat positif sejak dilancarkan pada tahun 1994. Ini telah dicapai oleh pengembangan kursus, program sarjana muda dan siswazah dan penyelidikan di jibs, bersama-sama dengan keras dan bermotivasi juga berusaha untuk pembangunan. Oleh kerana proses pengambilan pantas disebabkan oleh hakikat bahawa jibs adalah sebahagian daripada dasarnya dan tidak menyatakan yang dimiliki, kita telah dapat untuk mengambil profesor sangat berkelayakan membuat jibs sangat berdaya saing di kalangan sekolah perniagaan di kedua-dua negara-negara Nordic dan antarabangsa. Sehingga September 2007 terdapat 31 profesor penuh bekerja di jibs. Jibs telah dengan cepat meletakkan dirinya sebagai persekitaran akademik yang paling kuat di Scandinavia untuk keusahawanan dan penyelidikan kepada perusahaan kecil dan sederhana. Jibs di peringkat antarabangsa dengan baik reputated ketika datang untuk penyelidikan dalam perdagangan, infrastruktur, pembangunan wilayah, pengurusan media, pemilikan keluarga, dan undang-undang cukai.

Lokasi

Jönköping

Internationella Handelshögskolan

Alamat
Jönköping International Business School
Gjuterigatan 5

Jönköping, Jonkoping County, Sweden

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami