Umeå Institute of Design - Umeå University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Umeå University, Umeå Institute of Design

Institut Reka Bentuk Umeå menyediakan lima program akademik yang memberi tumpuan khusus kepada reka bentuk perindustrian dan pengkhususan berkaitan. Program terdiri daripada Sarjana Muda untuk peringkat Sarjana dan Doktor Falsafah. Kami menawarkan program pendidikan reka bentuk industri yang kompetitif, profesional dan antarabangsa yang disokong oleh kemudahan dan sumber teknikal yang luar biasa.

Institut ini dianjurkan di dalam Fakulti Sains dan Teknologi di Umeå University .

Program Sarjana Muda


Institut ini menawarkan Program Reka Bentuk Perindustrian selama tiga tahun yang membawa kepada ijazah Sarjana Muda bernilai 180 kredit ECTS.

Program ini dijalankan dalam bahasa Sweden dan tidak mempunyai yuran pengajian.

Program Sarjana


Di peringkat Sarjana, terdapat tiga program berorientasi antarabangsa dan khusus dua tahun yang membawa kepada ijazah Sarjana yang terdiri daripada 120 kredit ECTS.

Ketiga-tiga disiplin adalah:

  • Reka Bentuk Produk Lanjutan
  • Reka Bentuk Interaksi
  • Reka Bentuk Pengangkutan

Program induk dijalankan dalam bahasa Inggeris dan terbuka kepada pelajar antarabangsa.

Pelajar antarabangsa


Pelajar dari seluruh dunia kini mendaftar dalam program Sarjana kami yang mencipta gabungan unik tenaga kreatif dan pengayaan lintas budaya.

Pada masa ini, kami mempunyai pelajar dari 29 buah negara termasuk Norway, Kanada, Denmark, UK, India, Turki, Jepun, Brazil, Mexico, Sweden, Finland, Korea, China, Jerman dan Amerika Syarikat.

Lebih separuh daripada pelajar MA datang dari negara lain daripada Sweden. Sekitar 30% daripada semua pelajar kami adalah wanita.

Kerjasama dengan Industri


Dalam semua empat program, Institut bekerjasama secara kerap dengan beberapa syarikat dan organisasi termasuk Saab, Volvo Trucks, Volvo Cars, Ericsson, Nokia, ABB, Electrolux dan Husqvarna, beberapa di antaranya juga sangat terlibat dengan program penyelidikan Institut.

Kursus Subjek Tunggal


Institut Reka Bentuk Umeå juga menawarkan beberapa mata pelajaran tunggal dalam reka bentuk perindustrian dan topik-topik berkaitan dan kursus-kursus yang disediakan untuk pelajar dari jabatan-jabatan lain di Universiti.

Penyelidikan dan Pengajian Kedoktoran


Selama bertahun-tahun, Institut telah menjalankan penyelidikan dan pembangunan aplikasi terapan, yang dianjurkan dalam dua bidang: Lab Reka Bentuk Interaksi (IDL) dan Program Penyelidikan Volvo (SET). Sejak musim gugur 2001, kami juga menawarkan pengajian doktor dalam reka bentuk perindustrian.

Lokasi

Umeå

Alamat
Umeå Institute of Design
Umeå University
Östra Strandgatan 30

SE-903 33 Umeå, Västerbotten County, Sweden

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami