Comenius University in Bratislava, Faculty of Pharmacy

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Comenius University in Bratislava, Faculty of Pharmacy

Fakulti Farmasi adalah sebahagian daripada universiti terbesar, tertua dan cemerlang di Slovakia.

Comenius University di Bratislava adalah universiti Eropah moden yang pada tahun 2019 merayakan ulang tahun ke-100nya. Ia adalah satu-satunya universiti di Slovakia yang sentiasa berada di peringkat antarabangsa dalam ranking universiti terbaik di dunia. Dengan tiga fakulti, ia menawarkan pemilihan program pengajian terluas (lebih 800) pada tiga tahap, dan beberapa program pengajian ini adalah satu-satunya jenis yang ditawarkan di Slovakia. Terdapat pelbagai bidang pengetahuan manusia untuk dipilih semasa belajar, sama ada dalam bidang perubatan, kemanusiaan, dan sains sosial, sains semula jadi, matematik, teologi, dan banyak lagi.

137757_UK-BudovaSafarikovonam.12.jpg

Comenius University adalah sebuah institusi penyelidikan yang menjalankan beratus-ratus projek penyelidikan domestik dan antarabangsa. Hasilnya, ramai pelajar terlibat dalam penyelidikan penting semasa pengajian mereka dan boleh secara aktif mengambil bahagian dalam projek, geran, dan latihan profesional (termasuk di luar negara).

Setiap tahun Comenius University menghantar pelajar yang paling banyak di luar negara dari semua universiti Slovakia, dan ia menerima pelajar-pelajar antarabangsa, termasuk dari Jerman, Norway, Greece, Iran, Austria, dan Iceland.

137754_DSC_2139.JPG

Fakta

 • Kira-kira 1 500 pelajar, di mana kira-kira 15% pelajar antarabangsa dari pelbagai negara
 • 11 jabatan pengajaran khusus
 • 2 farmasi mengajar sendiri yang berfungsi sebagai farmasi masyarakat juga
 • Makmal baru dan bilik kuliah dengan peralatan up-to-date
 • Kakitangan pengajar yang berkelayakan dengan pengalaman mengajar dan penyelidikan yang panjang dan antarabangsa
 • Semua peringkat pendidikan Farmasi, termasuk PharmD dan Ph.D. program, pengkhususan, dll.
 • Program pertukaran antarabangsa, termasuk kontrak dua hala dengan 30 universiti rakan kongsi di Eropah, Asia, dan Amerika Syarikat
 • Pusat Kecemerlangan saintifik, makmal saintifik pusat, pelbagai projek penyelidikan
 • Taman Tumbuhan Perubatan yang besar
 • Perpustakaan Pusat
 • Peralatan gim dan kecergasan
 • Kantin dan kafetaria sendiri

Prestige
Fakulti Farmasi Universiti Comenius adalah satu-satunya fakulti seumpamanya di Slovakia. Fakulti menimbulkan profesional farmasi asli dengan mengintegrasikan pengetahuan dari sains semula jadi dan perubatan serta sains farmaseutikal khusus.

Tradisi
Kajian universiti farmaseutikal Slovakia telah wujud selama lebih dari 70 tahun dan lebih dari 11 000 pelajar lulus dari Fakultas Farmasi di Bratislava.

Akreditasi
Program kajian Farmasi sepenuhnya mematuhi Arahan Kesatuan Eropah 2005/36 / EC Parlimen Eropah dan Majlis mengenai pengiktirafan kelayakan profesional.

Pendidikan

Lulusan dari program pengajian Farmasi ditakrifkan oleh pengetahuan peringkat tinggi dan kemahiran praktikal dalam bidang kimia, biologi, perubatan dan, terutamanya, bidang farmaseutikal. Siswazah mempunyai pengetahuan yang mendalam tentang segala sesuatu yang berlaku kepada produk perubatan dalam organisma manusia; kesannya dan kesan buruk; serta aspek kesihatan dan sosial penggunaan produk perubatan. Sarjana industri farmaseutikal, farmaseutikal, kimia, mikrobiologi, ujian biologi pada produk perubatan untuk kegunaan manusia. Siswazah boleh menilai data saintifik mengenai produk perubatan dan memberikan maklumat berkaitan berdasarkan keahlian tersebut. Siswazah mempunyai pengetahuan yang mencukupi tentang keperluan undang-undang dan keperluan lain yang berkaitan dengan amalan farmaseutikal. Program pengajian ini sepenuhnya mematuhi Arahan 2005/36 / EC Parlimen Eropah dan Majlis mengenai pengiktirafan kelayakan profesional.

137743_PixaBay_bratislava-1905408_1920.jpg

Lokasi

Bratislava

Alamat
Odbojárov 10
SK-83232 Bratislava, Wilayah Bratislava, Slovakia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: