Technische Universität München Asia (TUM Asia)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Technische Universität München Asia (juga dikenali sebagai TUM Asia ) memulakan operasi di Singapura pada tahun 2002 sebagai kampus cawangan Technische Universität München (TUM). TUM dijemput untuk menubuhkan sebuah kampus di Singapura sebagai sebahagian daripada "Global Schoolhouse Initiative", satu projek yang bertujuan untuk membangunkan Singapura menjadi hub dengan institusi pendidikan bertaraf dunia - menyediakan pelbagai pilihan pendidikan berkualiti tinggi kepada warga Singapura dan rantau.

Perkongsian dengan universiti terbaik di Asia

Melalui kerjasama dengan dua universiti terkemuka di Singapura, TUM telah mempelopori globalisasi universiti Jerman dengan kehadiran TUM Asia dengan kerjasama National University of Singapore (NUS) dan Universiti Teknologi Nanyang (NTU) untuk menawarkan program pascasiswazah. Pada masa ini, TUM Asia menawarkan MSM TUM-NUS bersama dalam Kimia Perindustrian dan TUM-NTU MSc bersama dalam Rekabentuk Litar Bersepadu dan MSc dalam Green Electronics. Secara sendiri, TUM Asia menawarkan dua Ijazah Sarjana Muda: Kereta Api, Pengangkutan dan Logistik, Kejuruteraan Aeroangkasa, dan dua Ijazah Sarjana Muda TUM dengan kerjasama Institut Teknologi Singapura (SIT).

Mengapa belajar di TUM Asia di Singapura?

5 sebab untuk mendapatkan Ijazah dengan TUM Asia

1- KAJIAN DENGAN # 1 UNIVERSITI JERMAN di ASIA

Pada Peringkat Akademik Universiti Dunia (juga dikenali sebagai Peringkat Shanghai), TUM telah diletakkan sebagai universiti # 1 di Jerman dan sebagai World University ke-54 mengikut Peringkat Dunia QS 2011. Sejak itu, TUM telah menjadi disenaraikan sebagai Universiti # 1 Jerman selama 3 tahun berturut-turut, ditempatkan di antara universiti terkemuka yang berprestij dan terkenal di dunia, seperti Universiti Harvard, Universiti Tokyo, dan Universiti Nasional Singapura. Selain sebagai universiti # 1 di Jerman, TUM menikmati banyak penghargaan lain seperti satu-satunya universiti Jerman yang dianugerahkan "Universiti Cemerlang" selama 6 tahun berturut-turut (2006 - 2012) dan menikmati ranking keempat terbaik di kalangan semua universiti teknikal Eropah.

Jerman dikenali sebagai Land of Ideas dan istilah "Kejuruteraan Jerman" dikaitkan dengan kualiti, kecemerlangan dan kehebatan teknikal. Menggabungkan bahawa dengan konteks Asia - China dan India telah membentuk satu pertiga daripada populasi pengguna dunia - dan meluasnya teknologi di kalangan pengguna Asia, program ijazah kami menawarkan para pelajar daya saing dalam memahami trend pasaran.

Perspektif dual ini juga akan membolehkan pelajar menggabungkan amalan terbaik di kedua-dua benua untuk menghasilkan penyelesaian baru untuk landskap global yang sentiasa berubah. Jerman dan Singapura menikmati banyak persamaan dalam infrastruktur terkemuka, seperti sistem pengangkutan kelas dunia, lapangan terbang dan syarikat penerbangan yang memenangi anugerah, landskap industri sokongan yang kuat dan institusi akademik yang cemerlang.

2- THE LECTURERS TERBAIK DUNIA TELAH MENAWARKAN

5,000 kertas

3- RANGKAIAN INDUSTRI KUAT

Di TUM Asia , kami percaya untuk melengkapkan pelajar kami dengan pendidikan praktikal, menggabungkan teori dengan aplikasi berkaitan industri. Sebagai universiti # 1 Jerman, kami menikmati hubungan yang kuat dengan rakan industri yang penting, seperti BASF, Clariant, Infineon, Lantiq, Rohde

4 - PENDEKATAN TANGAN

Isaac Newton mengasaskan Undang-Undang Gravitasi selepas dia memerhatikan epal yang jatuh dari pokok itu. Di TUM Asia , kami percaya bahawa pembelajaran dikaitkan rapat dengan pendekatan tangan. Dalam semua kursus kami, pelajar menjalani tempoh kerja tesis bersama dengan latihan. Ini memberi peluang kepada para pelajar untuk menguji pengetahuan teori mereka, serta memberi inspirasi kepada mereka untuk mengambil apa yang mereka pelajari dan berinovasi masa depan. Pelajar telah pergi ke kerjaya yang berkaitan dengan penyelidikan, dan baru-baru ini, penubuhan TUM Create (oleh NTU

5- KEKUATAN DIVERSITI

Seperti yang dikatakan oleh Thomas Friedman, "Dunia adalah Flat". Globalisasi kini menjadi daya yang tidak dapat dielakkan yang berada di sini, dan di TUM Asia , kami dengan bangganya bermegah dengan pelbagai pelajar yang berasal dari 28 negara. Ini bermakna kita memupuk persekitaran pembelajaran yang cergas di mana pelajar belajar di luar buku teks tetapi juga melalui kehidupan rakan-rakan mereka. Idea disintesis merentasi pelbagai realiti ekonomi pelajar yang belajar untuk melihat dari pelbagai sudut pandangan, mewujudkan keupayaan untuk menyelesaikan masalah dengan cara kreatif.

Lokasi

Singapura

German Institute of Science and Technology - TUM Asia

Alamat
TUM Asia
510 Dover Road #05-01
SIT@SP Building

139660 Singapura, Singapura
Telefon
+65 6777 7407

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami