Management Development Institute of Singapore (MDIS)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Institut Pembangunan Pengurusan Singapura (MDIS)

The Management Development Institute of Singapore (MDIS), yang diasaskan pada tahun 1956, bukan untuk keuntungan institut profesional tertua di Singapura untuk pembelajaran sepanjang hayat. MDIS mempunyai dua anak syarikat utama: Institut Pembangunan Pengurusan Singapura Pte Ltd (MDIS Pte Ltd) untuk mengetuai operasi akademik Singapura, dan MDIS International Pte Ltd untuk melanjutkan strategi globalisasi.

MDIS menyediakan kursus yang diiktiraf, seminar dan perkhidmatan pengurusan dan peluang kepada individu untuk berkembang secara profesional melalui program-program akademik dalam Perniagaan dan Pengurusan, Kejuruteraan, reka bentuk fesyen, Teknologi Maklumat, Kesihatan dan Sains Hayat, Mass Communications, Psikologi dan Pelancongan, Pelancongan dan Pengurusan Hospitaliti . Program-program ini ditawarkan dengan kerjasama universiti diiktiraf tinggi di Australia, Perancis, United Kingdom dan Amerika Syarikat.

Pada September 2008, MDIS menubuhkan kampus pertama di luar negara di Tashkent, ibu negara Uzbekistan di Asia Tengah, untuk menawarkan bertaraf dunia pendidikan tinggi kepada pelajar dari rantau Asia Tengah. Banyak tanda juga dicapai dengan EduCity @ Iskandar di Johor, menandakan kali pertama sebuah institusi pengajian tinggi swasta Singapura telah membuat kemasukan ke dalam Malaysia. Ini akan menjadi kedua kampus luar negara MDIS 'dan akan membuka pintunya kepada 2,000 pelajar di seluruh 2015. Setelah selesai pembinaan fasa ketiga pada 2023, kampus ini nampaknya sudah bersedia untuk menampung lebih daripada 10,000 pelajar. MDIS mempunyai pejabat perwakilan di China, India, Indonesia, Sri Lanka, Thailand dan Vietnam, serta ejen-ejen di seluruh Asia, Afrika dan Timur Tengah.

MDIS Kemudahan

MDIS mempunyai latar belakang penyediaan latihan dan perkhidmatan pendidikan kepada masyarakat dan negara. S $ 35.000.000 Campus MDIS di Stirling Road menduduki kawasan seluas tiga hektar dan berbangga negeri-of-the-art bilik darjah, sains hayat dan makmal komputer, pusat latihan hospitaliti, studio komunikasi massa, makmal kejuruteraan dan bengkel, kerana serta studio fesyen. Kampus ini juga mempunyai amfiteater untuk menempatkan persembahan seni dan acara-acara lain, serta kemudahan sukan yang serba lengkap seperti gelanggang gimnasium dan badminton.

Kampus ini adalah Wi-Fi didayakan, membolehkan pelajar akses kepada World Wide Web di mana-mana kampus. Di samping itu, MDIS meningkatkan pengalaman pembelajaran pelajar dengan Sistem Pembelajaran Blackboard dan teknologi live video yang membolehkan akses dalam talian untuk bersyarah nota, sumber dan pelajaran yang dirakamkan belajar bila-bila masa, di mana sahaja.

MDIS mempunyai satu lagi pusat pembelajaran, MDIS Dhoby Ghaut, di Orchard Road.

Pencapaian EduTrust Sijil

Kejayaan graduan MDIS 'adalah kerana komitmen institut itu untuk standard kualiti pendidikan yang tinggi. Pencapaian Pensijilan EduTrust (4 tahun) yang dianugerahkan oleh Majlis Pendidikan Swasta pada tahun 2010 adalah satu kejayaan bagi MDIS kerana ia membuktikan standard pendidikan dan kecemerlangan perniagaan teladan institut itu. MDIS juga terdapat di kalangan kumpulan pertama Institusi Pengajian Swasta (PEIs) untuk didaftarkan di bawah Rangka Kerja Pendaftaran dipertingkatkan.

Campus MDIS Bersepadu Masa Depan

The MDIS Residences @ Stirling merupakan asrama yang pertama di Singapura yang dianugerahkan Green Mark Anugerah Plus Gold. Berharga S $ 80 juta, asrama 15 tingkat yang baru terdiri daripada 782 bilik berhawa dingin, 14 suite, sebuah dewan kuliah dan kafeteria. Asrama mesra alam boleh menampung kira-kira 1,700 pelajar dan sepenuhnya bersepadu supaya pelajar boleh hidup, belajar dan bermain dalam persekitaran yang interaktif dan kondusif.

Lokasi

Singapura

Alamat
501 Stirling Road
148951 Singapura, Singapura