Human Capital (Singapore)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Modal Insan (Singapura)

Orang-orang yang tunggal, paling kuat, sumber yang organisasi perlu mencapai matlamatnya. Selama bertahun-tahun, fungsi HR telah berkembang dan tidak lagi dilihat sebagai aktiviti sokongan berasingan terhad kepada pengurus sumber manusia dan pengamal sahaja.

Sebaliknya, peranan pengurus HR adalah untuk bekerja dengan pengurus lain untuk mencapai matlamat strategik organisasi. Bagi pengurus dengan fungsi garis lain, pengurusan manusia masih merupakan elemen penting dalam tanggungjawab mereka, tanpa mengira bidang yang mereka mempunyai pengkhususan dan walaupun pada hakikatnya bahawa "HR" tidak dinyatakan secara jelas pada kad nama mereka.

Memandangkan pengurusan sumber manusia adalah bahagian yang penting dalam kerja-kerja semua pengurus, kami di HCS Academy berhasrat untuk melatih, membangun, dan profesional jurulatih dan orang pengurus untuk menjadi pengurus yang berbentuk T. Seorang pengurus T berbentuk cemerlang dalam fungsi kerja sendiri di samping menyumbang dengan ketara kepada fungsi-fungsi lain dalam organisasi pada masa yang sama.

Modal Insan (Singapura) telah ditubuhkan pada bulan April 2009 sebagai pusat kebangsaan bagi pendidikan berterusan dan latihan, dan pembekal khidmat nasihat untuk kecemerlangan modal insan. Beroperasi sebagai rakan kongsi Agensi Pembangunan Tenaga Kerja (WDA) dalam melancarkan Kelayakan Kemahiran Tenaga Kerja (WSQ), HCS Academy mengadakan persidangan dan bengkel berasaskan kompetensi, ramalan dan menilai trend, dan membawa pengurus dan pemimpin bersama-sama untuk belajar daripada satu sama lain.

Modal Insan (Singapura) adalah sebuah institusi sehenti yang menawarkan perkhidmatan pembangunan keupayaan latihan dan orang pengurusan, memberi petunjuk kepada individu dalam mencapai matlamat kerjaya dan menasihati perniagaan mengenai pengurusan organisasi.

Latihan HR

Orang-orang pengurus dilatih di Akademi HCS boleh reka bentuk semula proses HR kritikal, mengenal pasti dan membina kecekapan yang diperlukan, dan menggunakan amalan sumber manusia yang terbaik untuk kerja-kerja mereka dan perubahan keperluan organisasi mereka. HCS Academy juga membantu mereka memupuk pembelajaran praktikal di tempat kerja mereka.

Peribadi Bimbingan Kerjaya

Kami menawarkan khidmat nasihat kerjaya yang membantu individu mencapai potensi maksimum. HCS memberikan pandangan ke dalam peluang kerjaya dan menyediakan profesional untuk pembangunan kerjaya dan kesediaan kerja untuk memastikan pemasangan yang betul.

Lokasi

Singapura

Human Capital Singapore

Alamat
11 Eunos Road 8, #05-01
Lifelong Learning Institute

408601 Singapura, Singapura
Telefon
+65 6423 0388

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: