Universitat de Lleida

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tujuan utama Universiti Lleida (UdL) adalah pendidikan para pelajarnya. Kami menyediakan standard pengajaran yang tinggi dengan perkhidmatan berkualiti di seluruh komuniti universiti yang mencapai masyarakat di luar pintu kampus. Pelajar terdiri daripada kebanyakan komuniti UdL, dan objektif kami adalah untuk memastikan mereka menikmati proses pengajaran dan pembelajaran yang terlibat. Oleh itu, mereka dapat membangunkan kedua-dua tahap profesional dan peribadi dengan mengikuti aktiviti pendidikan, kebudayaan atau masa lapang yang lain, dan dengan mengambil bahagian dalam UdL untuk menjadikannya sebuah institusi pendidikan yang meriah dan bertambah baik.

Kami menawarkan pelbagai perkhidmatan untuk membantu pelajar dalam kehidupan akademik mereka dan aktiviti tambahan kurikulum. Panduan ini akan memberikan ringkasan khidmat yang tersedia kepada mereka.

126893__DSC3505a.jpg

Di dalam persekitaran akademik, program latihan praktikal, Perkhidmatan Pekerjaan ( Borsa de Treball ) dan Perkhidmatan Penjagaan Psikologi kami merupakan sebahagian besar daripada perkhidmatan kami. UdL mempunyai perpustakaan di setiap kampusnya, yang menawarkan perkhidmatan pinjaman, pinjaman dokumen antara perpustakaan, perkhidmatan reprography, sumber daya jarak jauh melalui penggunaan perpustakaan maya dan bilik belajar.

UdL adalah penganjur yang bersemangat untuk inovasi teknologi baru; semua pelajar disediakan dengan alamat e-mel peribadi dan dapat mengakses kampus virtual kami. Mereka boleh mengakses kemudahan ini melalui bilik komputer kami dan melalui teknologi Wi-Fi yang terdapat di seluruh kampus kami, dengan akses percuma untuk semua ahli komuniti universiti.

Perkhidmatan Budaya kami menganjurkan aktiviti kebudayaan, dan pelajar yang menikmati sukan boleh menjadi ahli kelab yang menjalankan Perkhidmatan Sukan, yang menyediakan akses percuma kepada aktiviti sukan dan rekreasi persaingan. Program Hubungan Antarabangsa kami (ORI) dan Program Mobiliti Akademik boleh memfasilitasi pemindahan ke universiti lain, bukan sahaja di Catalonia dan Sepanyol, tetapi juga di seluruh Eropah dan Amerika.

Inisiatif universiti lain termasuk UdL untuk Semua ( UdL per Tothom ), Sistem Pengangkutan Lestari dan Program Penambahbaikan Kampus.

Di dalam panduan, para pelajar juga akan menemui maklumat mengenai dewan kediaman universiti di Kampus Cappont, bar universiti dan ruang makan, dan perkhidmatan fotokopi untuk membantu menjadikan mereka menginap di UdL lebih mudah. Majlis Pelajar (Consell de l'Estudiant at) menjalankan penginapan Perkhidmatan University (Servei d'Allotjament Universitari), serta Tutoring Exchange (Borsa de Repassos) dan Peperiksaan Perkhidmatan (Servei d'Examens), kedua-duanya tumpuan pada perkhidmatan pemeriksaan dan kajian.

Untuk menikmati perkhidmatan ini, pelajar mesti menggunakan Kad Pelajar UdL mereka, yang akan diberikan oleh universiti. Kad ini adalah bukti status mereka sebagai pelajar UdL, dan akan memberikan mereka diskaun kepada kedai-kedai, di antara banyak kelebihan lain.

UdL Abad ke-21 merupakan universiti keusahawanan yang mempromosikan model pendidikan komprehensif. Ia memenuhi syarat-syarat konteks pendidikan yang berbeza melalui penglibatannya dalam pembangunan inisiatif untuk memastikan semua pelajar mempunyai kemahiran asas, keupayaan untuk berfikir sendiri dan alat yang diperlukan untuk menangani kehidupan sebagai warganegara dalam arena sosial yang sentiasa berubah.

Universiti ini bekerja bersama-sama dengan menggunakan metodologi inovatif dan struktur kursus yang bersesuaian dengan parameter Kawasan Pendidikan Tinggi Eropah (EHEA).

Lokasi

Lleida

Alamat
Calle Jaume II # 73
E-25001 Lleida, Catalonia, Sepanyol

Igualada

Alamat
Av. Pla de la Massa, 8
08700 Igualada

Igualada, Catalonia, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami