Universitat de Barcelona

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Untuk skrol Bahasa Inggeris ke bawah.

Universiti Barcelona

University of Barcelona adalah universiti awam utama di Catalonia, dengan bilangan pelajar yang paling banyak dan tawaran latihan yang paling luas dan paling komprehensif. Di samping itu, ia adalah pusat penyelidikan universiti utama Negeri dan salah satu yang paling penting di Eropah, baik untuk bilangan program penyelidikan dan untuk kecemerlangan yang dicapai dalam bidang ini.

Berhubungan erat dengan sejarah Barcelona dan Catalonia, UB menggabungkan nilai-nilai tradisi dengan fakta sebagai institusi kecemerlangan inovatif dalam bidang pengajaran. Ia adalah sebuah universiti, bandar terbuka dan kosmopolitan seperti kota Barcelona sendiri.

Kami menjemput anda untuk mengetahui Universiti Barcelona!

UB, hari ini

Ketahui angka-angka yang mensintesiskan aktiviti Universiti Barcelona: kedudukannya dalam klasifikasi antarabangsa yang paling penting yang menghargai pengajaran dan penyelidikan; anugerah dan perbezaan yang diberikan kepada komuniti universiti; bekas pelajar yang paling cemerlang, serta aktiviti antarabangsa dan kehadiran UB. Belajar juga, dan tangan pertama, pengalaman pelajar Universiti.Universitat de Barcelona Alumnos en el Campus Afuera" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/130629_UB_edifici.jpg" alt="130629_UB_edifici.jpg" />

UB dalam angka

 • 16 fakulti
 • 9 pusat gabungan
 • 74 darjah
 • 157 gelaran tuan universiti
 • 97 kursus lanjutan universiti
 • 215 diploma pengajian / pascasiswazah
 • 350 program sarjana
 • 709 kursus latihan korporat dan terbuka (IL3)
 • 878 projek penyelidikan aktif
 • 5,741 penerbitan saintifik
 • 5,696 profesor dan penyelidik
 • 62,696 pelajar
 • 662,774 m2 permukaan yang dibina
 • 16 perpustakaan

Bagaimana kita?

Temui fakta paling relevan dalam 564 tahun sejarah kami, bagaimana universiti diintegrasikan di bandar Barcelona, enam kampus kami diedarkan ke seluruh bandar, jabatan, fakulti dan sekolah yang mengarangnya dan komitmen universiti kepada masyarakat , dan membuat lawatan maya ke Bangunan Bersejarah Universiti Barcelona.Universitat de Barcelona Campus" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/130628_Enfused-_MG_8417_DxO.jpg" alt="130628_Enfused-_MG_8417_DxO.jpg" />

penyelidikan

Universiti Barcelona adalah pemimpin dalam penyelidikan universiti di Negara Sepanyol. Dengan bilangan penerbitan, UB adalah institusi negara kedua selepas CSIC, menurut Laporan Eropah Ketiga mengenai S

Garis panduan dasar penyelidikan ditubuhkan di rektor naib di Kawasan Penyelidikan dan pengurusan dijalankan dengan sokongan Pejabat Pengurusan Penyelidikan (OGR), yang menguruskan program negeri, Pejabat Projek Penyelidikan Antarabangsa OPIR), yang bertanggungjawab ke atas pengurusan projek penyelidikan yang dibiayai oleh Suruhanjaya Eropah, dan Yayasan Bosch i Gimpera (FBG), yang bertanggungjawab terhadap hubungan dengan syarikat dan pemindahan pengetahuan. Pusat Sains dan Teknologi (CCiTUB) mengetengahkan pusat-pusat UB yang menyokong penyelidikan di universiti itu sendiri dan di institusi awam atau swasta.

Bandar ini anda akan dapati di sekitar Universiti

UB adalah sebuah universiti, bandar terbuka dan kosmopolitan, seperti bandar Barcelona, di mana ia mempunyai pelbagai kampus yang diedarkan. Ini bermakna ia bertindak dalam kerangka bandar sebagai persekitaran yang menggiurkan dan telah menjadi pusat aktiviti kebudayaan dalam arti luas.

Universiti melancarkan kampus-kampusnya di sepanjang rangka kerja bandar dan dengan itu memelihara hubungan saling bergantung antara institusi dan bandar. Hubungan ini menyediakan suasana animasi manusia dan budaya di kawasan-kawasan tertentu di bandar dan membolehkan ahli-ahli masyarakat universiti menikmati perkhidmatan yang ditawarkan oleh kedua-dua bandar itu sendiri.

Universiti Barcelona

Universiti Barcelona, yang ditubuhkan pada tahun 1450, adalah sebuah institusi pengajian tinggi yang komprehensif yang memperlihatkan tradisi akademik yang mendalam dengan pengetahuan saintifik yang lebih mendalam. Ia terletak di bandar Barcelona , salah satu hab kosmopolitan utama di Mediterranean dan sesungguhnya di Eropah. Pusat enam belas universiti di Barcelona, yang dikelompokkan menjadi enam kampus utama, tersebar di seluruh bandar dan disepadukan sepenuhnya ke dalam kehidupan bandar. Oleh itu, sebahagian besarnya terletak di dalam bandar itu sendiri. Bandar itu sendiri menjadi kampus Universiti.

Sebagai salah satu universiti terbesar di Sepanyol, Universiti Barcelona mengalu-alukan sejumlah besar pelajar dari kedua universiti Sepanyol dan di luar negara setiap tahun. Ia mempunyai lebih daripada 44,000 pelajar siswazah dan hampir 19,000 pelajar sarjana dan pascasiswazah dan calon doktor. Hampir 15% pelajar dari luar negara dan lebih daripada 122 kebangsaan yang berbeza.

Sebagai sebuah institusi awam, University of Barcelona, yang memberi tumpuan kepada kecemerlangan akademik , komited untuk melatih dan menyediakan generasi kini dan generasi masyarakat global - profesional, penyelidik, usahawan, pemimpin - dengan kemampuan untuk bekerja di peringkat tertinggi di mana-mana sahaja dunia Pada masa yang sama, komitmen University of Barcelona untuk penyelidikan telah meletakkan kedudukannya pertama di Sepanyol dalam kedudukan antarabangsa; dan sebagai salah satu universiti paling berprestij di dunia mengenai kesan penyelidikan.

Universiti Barcelona mempunyai kerjaya antarabangsa , oleh itu adalah ahli rangkaian universiti terkemuka dunia, termasuk Liga Universiti Eropah Research (LERU), kumpulan COIMBRA (CG) dan penyelarasan Persidangan Pendidikan Tinggi Arab-Euro (AECHE ). Ia mempunyai lebih daripada 2,800 perjanjian antarabangsa, termasuk perjanjian dengan 82 dari 200 universiti teratas di dunia (Supplementary Times Higher Education).

Kenapa pilih University of Barcelona?

 • Ia adalah universiti terkemuka di peringkat tinggi di peringkat universiti antarabangsa yang paling berprestij.
 • Ia adalah antara 25 universiti terbaik dunia dengan lebih daripada 400 tahun sejarah.
 • Ia terletak di Barcelona, salah satu bandar universiti terbaik di dunia.
 • Ia menawarkan pelbagai tawaran kursus: kursus ijazah sarjana, kursus ijazah sarjana, program doktoral dan kursus dan program khusus lain.

Pelbagai kursus:

University of Barcelona menawarkan pelajar-pelajar masa depan pelbagai kursus dalam hampir semua bidang pengetahuan yang disesuaikan dengan keperluan mereka:

73 kursus ijazah sarjana muda .

Diadaptasikan kepada keperluan Kawasan Pengajian Tinggi Eropah (EHEA), para pelajar juga akan mempunyai pilihan untuk mendaftarkan diri dalam Dual Pathways dan menyelesaikan dua program ijazah yang berbeza pada masa yang sama.

Kursus dua darjah diajar sepenuhnya dalam Bahasa Inggeris (Perniagaan Antarabangsa dan Pengajian Bahasa Inggeris) dan lima diajar sebahagiannya dalam bahasa Inggeris.

· Lebih daripada 140 kursus ijazah sarjana universiti rasmi .

Kursus-kursus tersebut, termasuk darjah kekayaan antara universiti dan darjah Erasmus Mundus, menawarkan graduan sama ada profesional atau Pathway penyelidikan, dan membolehkan mereka mendapat akses kepada program doktoral.

Diadaptasikan kepada keperluan EHEA, kursus-kursus ini diedarkan kepada lima cabang pengetahuan: Seni dan Kemanusiaan, Pendidikan, Sains Eksperimen, Kesihatan, dan Sains Sosial.

Dua puluh empat gelaran sarjana diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris - enam daripadanya melalui program Erasmus Mundus.

· Lebih 400 kursus ijazah sarjana UB khusus dan ijazah pascasiswazah .

Muka muka, dicampur atau jarak jauh, kursus-kursus ini direka bentuk untuk menggilap kemahiran dan kebolehan siswazah supaya mereka boleh pakar dalam bidang profesional dan menyediakan profesional yang ingin dilatih semula.

· 48 program doktoral .

Bertujuan pada latihan lanjutan untuk pelajar dalam teknik penyelidikan melalui satu set aktiviti pendidikan dan penyelidikan terancang yang, sebelum penyediaan dan pertahanan tesis doktor, menghasilkan gelaran doktor. Setiap tahun lebih daripada 750 tesis kedoktoran diserahkan.

Memandangkan Universiti Barcelona menyedari perlunya melengkapi, memanjangkan dan mengemaskini pengetahuan dalam dunia yang berubah, ia menyediakan satu siri kursus lain, seperti program Abroad , Sekolah Musim Panas Antarabangsa Universiti Barcelona , atau kursus bahasa Sepanyol dan budaya yang ditawarkan oleh Institut Kajian Hispanik .

Di samping program akademik, University of Barcelona menawarkan pelbagai perkhidmatan dan kemudahan kepada para pelajar, sebagai kaunseling akademik dan perkhidmatan kerjaya, lebih daripada 100,000 meter persegi kemudahan sukan, rangkaian tujuh belas perpustakaan atau satu set dewan kediaman dan kemudahan perumahan lain.Universitat de Barcelona Alumnos en el Campus 2" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/130631_F_EH_003_0212Alumnos.jpg" alt="130631_F_EH_003_0212Alumnos.jpg" />

Lokasi

Barcelona

Alamat
Gran Via de les Corts Catalanes,585
08007 Barcelona, Catalonia, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami