Universidade da Coruña

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Coruña telah ditubuhkan di bawah Galicia Universiti Undang-undang 11/1989 pada 20 Julai, 1989. Majlis Perlembagaan lulus Statut Universiti pada 4 Februari, 1992and ini telah disiarkan dalam Buletin Rasmi (DOG) pada 17 September, 1992.

Universiti Coruña adalah peringkat wilayah terletak di Kampus Coruña dan Kampus Ferrol.

Universiti Coruña adalah satu institusi yang objektif utama adalah penjanaan, pengurusan dan penyebaran budaya dan pengetahuan saintifik, teknologi dan profesional melalui pembangunan penyelidikan dan pengajaran.

Universiti Coruña mengandung tujuannya yang penting sebagai perkhidmatan awam yang berkualiti bertujuan untuk mencapai tahap yang lebih kebajikan kumpulan masyarakat melalui usaha mencapai kemajuan sosial, sains dan teknologi dalam kerangka nilai etika. Sebahagian daripada misinya ialah pembentukan terbuka, kritikal, demokrasi dan perpaduan kewarganegaraan, mampu menganalisis realiti, mendiagnosis masalah, merumuskan dan melaksanakan penyelesaian berasaskan pengetahuan dan berorientasikan kepada kebaikan bersama.

Universiti Coruña jelas menyatakan komitmennya untuk kajian dan pembangunan penting dalam Galicia,, identiti budaya dan bahasa sosial, dan ia akan menggalakkan integrasi sepenuhnya ke dalam Pengajian Tinggi Eropah dan dan unjuran di Amerika Latin. Universiti Coruña Foundation, sebuah yayasan kebajikan dan akademik swasta, telah dicipta untuk memberikan Universiti dengan sokongan sosial kekal.

a coruna

Kenyataan Misi

Peranan Universiti Coruña adalah untuk membantu kemajuan budaya, sosial dan ekonomi masyarakat melalui galakan, pengurusan dan penyebaran penciptaan budaya, saintifik, teknologi dan profesional. Misinya adalah untuk menyampaikan berkualiti tinggi, perkhidmatan awam Galicia.

Pusat kepada misi yang pendidikan terbuka, berilmu,, terlibat, rakyat demokrasi dan koperasi kritikal, dengan semangat perpaduan dan keupayaan menganalisis realiti mereka, mengenal pasti masalah dan mencadangkan dan melaksanakan penyelesaian berdasarkan pengetahuan dan pemahaman dan kebaikan bersama.

Sebagai sebahagian daripada kewajipannya perkhidmatan kepada masyarakat, Universiti adalah komited kepada:

 • Penciptaan, pembangunan, komunikasi dan analisis kritikal sains, teknologi dan budaya.
 • Menyediakan pelajar untuk kehidupan profesional melalui pengajaran pengetahuan dan amalan sains dan seni.
 • Pemindahan, penyebaran dan promosi pengetahuan untuk kemajuan budaya, kualiti hidup dan pembangunan ekonomi.
 • Penyebaran ilmu dan budaya melalui University jangkauan dan pembelajaran sepanjang hayat.
pelajar

Visi

Melihat ke hadapan untuk tahun 2020, UDC bercita-cita untuk:

 • Mewujudkan hubungan yang kuat terhadap segenap perkumpulan ini, untuk memahami keperluan dan bertindak balas terhadap perubahan yang berlaku dalam masyarakat kita.
 • Bekerjasama dengan semua rakan-rakan sosial dan badan-badan awam dan swasta untuk memeriksa, mengenal pasti dan menyediakan penyelesaian kepada cabaran yang dihadapi masyarakat kita.
 • Membuka saluran perpaduan aktif, dengan komitmen yang kuat untuk perlindungan alam sekitar dan pembangunan mampan melalui inovasi.

Universiti akan terus:

 • latihan tawaran dan pendidikan yang disesuaikan dengan keperluan semasa dan masa hadapan masyarakat kita, dan menyesuaikan diri bahawa belajar untuk keperluan pembangunan individu setiap pelajar melalui promosi berkesan, kaedah pengajaran yang inovatif untuk menjamin pemerolehan kebolehan dan kecekapan yang dituntut oleh darjah kami.
 • Membantu pelajar membina kemahiran yang meningkatkan kebolehpasaran mereka di peringkat tempatan, kebangsaan dan antarabangsa.
 • Menyokong penciptaan dan pembangunan rangkaian nasional dan antarabangsa kumpulan penyelidikan asas dan gunaan bagi menggalakkan kemajuan sains, teknologi, ekonomi dan sosial.
 • Diiktiraf untuk penyelidikan yang dijalankan di Universiti dan strategi pemindahan pengetahuan yang inovatif dan inisiatif yang dibuat mungkin dengan perkhidmatan teknikal dan saintifik Taman Teknologi UDC.
 • Menggabungkan promosi pengetahuan am dalam semua bidang dengan pengkhususan dalam bidang sains dan teknologi di mana Universiti adalah kuat.
 • Menguruskan sumber dengan adil, cekap, produktif dan telus, dan bekerja untuk memastikan dana yang stabil dan mencukupi dari negeri ini, dengan pembiayaan tambahan melalui perkongsian dalam sektor swasta.
 • Meningkatkan reputasi UDC luar negara berdasarkan aktiviti pengajaran dan penyelidikan kami.
 • Menggalakkan sistem pengurusan strategik untuk mencapai matlamat kita bersama dengan kerjasama dan perundingan dengan masyarakat University keseluruhan.

Nilai dan Prinsip

UDC, sebagai sebuah institusi awam, awam, autonomi, inklusif dan sekular, dan selaras dengan objektif sendiri, akan ditadbir oleh nilai-nilai dan prinsip-prinsip berikut:

 • Persamaan peluang, berdasarkan prinsip-prinsip merit, kebolehan, kesaksamaan, akses sejagat kepada pendidikan peringkat ketiga dan menggalakkan budaya bukan diskriminasi.
 • usaha peribadi sebagai salah satu aspek utama kemajuan individu dan pembangunan, dan keupayaan untuk mencari keseimbangan antara keinginan peribadi dan keupayaan untuk memuaskan hati mereka, sebagai bantuan untuk penyelesaian masalah, penyelesaian konflik dan pencapaian matlamat bersama untuk kebaikan bersama .
 • Penyertaan dalam proses membuat keputusan dan promosi saluran komunikasi antara semua anggota masyarakat University, sebagai satu cara untuk memaksimumkan semua bakat dan sumber.
 • tanggungjawab sosial dan komitmen, sebagai satu cara untuk menyumbang secara aktif kepada peningkatan keadaan sosio-ekonomi masyarakat kita dan penciptaan juga ekonomi yang lebih besar berada di dalam masyarakat secara keseluruhannya.
 • Komitmen kepada Galicia dan kepada transformasi dan pembangunan masyarakat Galicia: untuk mencipta, melindungi, berkomunikasi dan menghantar seni, bandar, seni bina, dokumentari dan warisan bahasa dan budaya Galicia.
 • Menghormati alam sekitar, sebagai universiti yang bertanggungjawab, memaksimumkan dan menguruskan sumber-sumber yang ada di tangan kita sebagai cekap yang mungkin, untuk mengurangkan kesan alam sekitar.
 • kecekapan penggunaan sumber awam untuk memastikan ia digunakan untuk kesan yang terbaik untuk memenuhi keperluan masyarakat dan bagi kepentingan kebaikan bersama.
 • Kualiti sebagai objektif teras, dengan kehendak kolektif dan keinginan untuk bekerja untuk mencapai standard yang lebih tinggi pengajaran, penyelidikan, pengurusan dan perkhidmatan, untuk kepentingan yang lebih besar sosial kesejahteraan.
 • Ketelusan sebagai mekanisme akauntabiliti, untuk mengambil kira semua keputusan dan tindakan yang diambil oleh Universiti.

Lokasi

A Coruña

Alamat
Rúa da Maestranza, 9
15001 A Coruña, Galicia, Sepanyol
Telefon
undefined

A Coruña

Alamat
Paseo de Ronda, 51
15011 A Coruña, Galicia, Sepanyol
Telefon
undefined

A Coruña

Alamat
Avd. da Habana, 6-7
15011 A Coruña, Galicia, Sepanyol
Telefon
undefined

A Coruña

Alamat
Leopoldo Alas Clarín, 2
15008 A Coruña, Galicia, Sepanyol
Telefon
undefined

A Coruña

Alamat
Campus de Elviña
15071 A Coruña, Galicia, Sepanyol
Telefon
undefined

A Coruña

Alamat
Campus da Zapateira
15071 A Coruña, Galicia, Sepanyol
Telefon
undefined

A Coruña

Alamat
Avd. Ernesto Che Guevara, 121. Pazos, Liáns
15179 A Coruña, Galicia, Sepanyol
Telefon
undefined

A Coruña

Alamat
Campus de Oza
15006 A Coruña, Galicia, Sepanyol
Telefon
undefined

Ferrol

Alamat
Campus de Esteiro
15403 Ferrol, Galicia, Sepanyol
Telefon
undefined

Ferrol

Alamat
Avda. 19 de febrero, s/n.
15405 Ferrol, Galicia, Sepanyol
Telefon
undefined

Program-program

Kursus Eksekutif