Universidad de Leon

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengapa belajar di ULE?

Terdapat sekurang-kurangnya sepuluh alasan untuk memilih León sebagai destinasi akademik, walaupun kami yakin bahawa anda akan mendapati lebih banyak lagi.

 1. Bahasa lisan yang terbaik - Di kawasan Leon, bahasa Sepanyol yang sangat tulen digunakan, dengan aksen yang agak neutral. Di jalan-jalan di León, anda akan mendengar orang bercakap Bahasa Sepanyol yang betul.
 2. Seni terbaik yang dipelihara - Di sini anda akan mendapati perhiasan artistik sepanjang masa. Dari sisa-sisa era Rom, untuk seni bina yang memenangi anugerah abad ke-21, tanpa melupakan Camino de Santiago yang terkenal dan legenda.
 3. Kepelbagaian kebangsaan - Kami mahu anda bergabung dengan masyarakat kita sambil menikmati persekitaran antarabangsa yang ditawarkan oleh ULE.
 4. Program Godfather - Biarkan diri anda dibimbing oleh penaja anda. Ia akan menjadi kaunselor terbaik anda.
 5. Destinasi ekonomi - Hidup di León adalah murah. Sebuah bilik di apartmen bersama kos antara € 150 dan € 250 sebulan, anda boleh berjalan kaki atau basikal ke semua laman web dan masa lapang adalah berpatutan.
 6. Alam dan pengembaraan - Nikmati berlatih ski, mendaki gunung, memanjat dan banyak aktiviti pengembaraan lain yang wilayah itu menawarkan kepada anda.
 7. Universidad solidaria - Bekerjasama dengan perkhidmatan kerjasama pembangunan kami yang mengambil bahagian dalam projek perpaduan
 8. Komited kepada alam sekitar - Pejabat hijau mempromosikan keberlanjutan dan tabiat yang sihat: penggunaan percuma basikal, bengkel memasak, kitar semula ...
 9. Universiti yang boleh diakses - Semua bangunan disesuaikan untuk orang kurang upaya. Terdapat unit sokongan untuk memaklumkan dan memudahkan hari ke hari kepada mereka yang mempunyai keperluan ini.
 10. Sepanyol asli. - Di León, piagam leonya magna, yang pertama di Eropah, telah diluluskan dan universiti pertama dicipta.

Apa yang boleh anda belajar di ULE?

Di universiti kami, anda boleh mengkaji apa yang anda mahukan. Gunakan katalog pengajian kami dan enjin carian subjek Jika anda hanya mahu mempelajari bahasa Sepanyol sebagai bahasa asing, semua maklumat yang anda perlukan boleh didapati di Pusat Bahasa.

Anda mempunyai senarai penyelaras akademik dengan kenalan anda untuk bimbingan akademik yang anda perlukan.

Adalah mungkin untuk mengambil mata pelajaran sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Mereka juga boleh digabungkan dengan subjek dalam bahasa Sepanyol.

114404_photo-1543269865-cbf427effbad.jpgBrooke Cagle / Unsplash

Sertai ULE

Adakah anda ingin membuat kredit untuk mengenali mereka di universiti anda?

 • Jika anda bergerak "secara percuma", anda mesti memasukkan program pelajar pelawat.
 • Jika anda tergolong dalam sebuah universiti dengan persetujuan (Erasmus, Amicus, dan lain-lain) mengisi Borang Permohonan Dalam Talian kami.

Tarikh akhir permohonan: 15 Jun untuk 1 tahun. Semester atau tahun akademik penuh 1 Disember untuk penginapan semester 2.

Bilakah kita mulakan?

Semua kajian kami disusun dalam dua semester setiap tahun akademik, kurang Pusat Bahasa yang melakukannya dalam suku.

Biasiswa TalentUnileon 2020

Beasiswa TalentUnileon adalah biasiswa yang sangat baik untuk pelajar antarabangsa yang ingin melanjutkan pelajaran ke peringkat sarjana atau sarjana di University of León.

Pelajar antarabangsa yang memperoleh markah rata-rata yang lebih tinggi sekurang-kurangnya 8 mata daripada 10 dalam pengajian mereka sebelum memperoleh ijazah atau master, boleh mendapat manfaat daripada program ini.

Untuk maklumat biasiswa lebih lanjut

Lokasi

León

Alamat
Campus de Vegazana S/N
24071 León

León, Castile dan León, Sepanyol

Ponferrada

Alamat
Av. de Astorga 15
24400 Ponferrada

Ponferrada, Castile dan León, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program