Universidad de Huelva

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The Universidad de Huelva adalah sebuah institusi dalam perkhidmatan masyarakat yang, dalam rangka nilai-nilai perlembagaan, dan sebagai entitas hukum umum, diberikan kepribadian hukum, memenuhi tujuannya dan mengembangkan fungsinya, sesuai dengan undang-undang saat ini, dalam rejim autonomi.

Berakhir

Universidad de Huelva sepadan dengan penyediaan perkhidmatan awam pendidikan tinggi, melalui pengajaran, pengajaran dan penyelidikan, perlu mempromosikan pembentukan ahli-ahli sendiri, nilai keadilan, kebebasan dan pluralisme, serta pemikiran dan penyelidikan bebas dan kritikal, menjadi instrumen transformasi dan kemajuan sosial yang berkesan. Universidad de Huelva adalah dalam perkhidmatan pembangunan intelektual dan material dari rakyat, pertahanan alam sekitar dan kedamaian.128606_rsz_helena-lopes-uze35tk5uoa-unsplash.jpg

fungsi

Universidad de Huelva perlu memenuhi fungsi berikut:

  • Penciptaan, pembangunan, penyebaran dan kritikan sains, teknologi dan budaya.
  • Persediaan untuk menjalankan aktiviti profesional, yang memerlukan penerapan ilmu pengetahuan dan kaedah saintifik dan saintifik dan untuk ciptaan sastera atau seni.
  • Sokongan saintifik dan teknikal bagi pembangunan budaya, sosial dan ekonomi, dengan perhatian khusus terhadap Huelva dan Komuniti Autonomi Andalusian. Perpanjangan budaya universiti.

Prinsip

Aktiviti Universidad de Huelva . dan juga autonomi, ia adalah berdasarkan prinsip kebebasan akademik yang ditunjukkan dalam kebebasan profesor, pengajaran, penyelidikan dan kajian (art. 4 peraturan sementara).128604_brooke-cagle--uHVRvDr7pg-unsplash.jpg

Lokasi

Huelva

Alamat
Dr. Cantero Cuadrado, 6. 21004 Huelva
Huelva, Andalusia, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami