Universidad Nebrija

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sejak penubuhannya, Universiti Nebrija telah mempertahankan nilai pembezaan model pendidikannya, berdasarkan pengajaran berkualiti dan penyelidikan sebagai penciptaan pengetahuan, dengan latihan yang komprehensif dalam kemahiran, kompetensi, dan kemampuan semua pelajarnya. Ini adalah prinsip utama untuk mencapai pengembangan bakat individu dan peluang terbaik untuk integrasi profesional.

Falsafah kami adalah belajar dengan melakukan, yang menjadi pengalaman unik universiti. Ini adalah pengalaman penting dalam transformasi pelajar ke arah pengetahuan global, untuk membintangi dan memimpin perubahan di mana dia tenggelam. Pelajar "Nebrija" memberi tumpuan kepada pembinaan pengetahuan untuk cabaran penting kehidupan.

Juga, terdapat komitmen tegas antara Universiti dan syarikat untuk pengembangan latihan dalam kemahiran profesional, yang menjamin latihan magang yang berkualiti bagi pelajar, untuk mencapai cita-citanya untuk berkembang dalam kehidupan dan intelektual semasa fasa universiti.

Lembaga Pemegang Amanah Universiti Nebrija dan Majlis Akademik, yang terdiri daripada keperibadian yang relevan, menghubungkan pengetahuan dan prestij mereka dengan program kajian dan penyelidikan. Pelajar Universiti Nebrija tahu bagaimana mengartikulasikan sepenuhnya pengetahuan dan kemahiran mereka dalam masyarakat nasional dan antarabangsa di mana mereka akan melaksanakan kemahiran profesional mereka.

Universidad Nebrija" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/135772_135755_FOTOBERZOSAANOCHECIENDO40x21.jpg" alt="Universidad Nebrija" data-json="{"author":"alt="Universidad Nebrija","author_url":"https://www.nebrija.com/en/","source":""}" />

Apa yang membezakan Universiti Nebrija?

 • Pekerjaan dan orientasi terhadap profesion, dengan magang di syarikat dan institusi untuk 100% pelajar.
 • Kecemerlangan Akademik dengan pengajaran yang diperibadikan dalam kumpulan kecil, kedekatan antara guru dan pelajar, dan pertemuan orang-orang yang relevan dari dunia akademik dan profesional.
 • Pengantarabangsaan dengan dwibahasa pelajar antarabangsa di Madrid dan dengan program di luar negara, salah satu pengalaman penting sebelum menamatkan pengajian.
 • Inovasi pedagogi dengan ruang pengetahuan dan pekerjaan untuk kreatif, giat, dan berinteraksi di universiti dengan semua sektor, seperti automobil, seni persembahan, hubungan antarabangsa, komunikasi, dll.

Siapa Antonio de Nebrija

Elio Antonio Nebrija dilahirkan di Lebrija (Seville) - oleh itu nama samarannya - pada tahun 1441. Dia belajar Humaniora di University of Salamanca dan melanjutkan pengajian filologinya di Bologna, di mana dia berinteraksi dengan humanisme Itali. Pengajarannya bermula di University of Salamanca, di mana dia mengabdikan sebahagian besar hidupnya. Dipanggil oleh Kardinal Cisneros, dia pergi ke University of Alcalá untuk berpartisipasi dalam penerbitan Polyglot Bible, sebuah projek yang ditinggalkannya kerana perbezaan dengan kumpulan penterjemah. Tahun-tahun terakhir dalam hidupnya dihabiskan mengajar di University of Alcalá, di mana dia meninggal pada tahun 1522.

Humanis terkenal berjuang sepanjang hidupnya untuk mendapatkan kembali bahasa Latin yang dituturkan oleh Cicero dan Quintilian dan itu hilang kerana ucapan tidak sopan. Untuk ini, dia mendasarkannya pada kaedah semula jadi, yang bermula dari pengetahuan yang baik tentang bahasa Romance -bahasa orang-, sebagai kaedah terbaik untuk mengelakkan kehilangan bahasa Latin yang berbudaya itu.

Antara karya-karyanya yang menonjol adalah: Introductiones latinae (1481), Lexicon latino-castellanum et castellano-latinum (1492), Gramática castellana (1492) dan Reglas de orthographia en la lengua castellana (1517). Dari semua itu, yang paling penting, untuk kesan yang ada dalam filologi Hispanik, adalah mengenai Tatabahasa Kastilia, yang merupakan kodifikasi pertama bahasa moden, dan prolognya didedikasikan untuk Ratu Isabel the Catholic.

Sistem Jaminan Kualiti Dalaman

Sistem Jaminan Kualiti Dalaman adalah sekumpulan proses yang didokumentasikan yang diperlukan untuk mengurus dan mengawal perkembangan aktiviti harian Universiti Antonio de Nebrija dengan betul. Melalui IQAS, keperluan dianalisis, proses ditentukan dan tindak lanjut dipertahankan, sambil memastikan peningkatan berterusan.

Ini menjadikan Sistem Jaminan Kualiti Dalaman sebagai dokumen hidup, yang mesti disemak dan disesuaikan ketika organisasi atau aktivitinya berubah.

Ini adalah sistem unik yang merangkumi semua pusat dan sekolah yang disusunnya, serta prosesnya yang sesuai. Ia disiapkan oleh Unit Teknikal untuk Kualiti (TUQ), di bawah Rektorat Universiti, dengan kerjasama semua jabatan, baik akademik dan pentadbiran, dari mana ia disusun. Untuk ini, TUQ telah mempertimbangkan garis panduan yang dipromosikan oleh ANECA melalui Program AUDIT, yang bertujuan untuk membimbing Universiti dalam merancang Sistem Jaminan Dalaman Berkualiti.

Universidad Nebrija

Anugerah / Kedudukan

Komitmen Universiti Nebrija untuk kecemerlangan akademik, latihan dalam syarikat terkemuka, inovasi dalam program pelbagai disiplin dan pendidikan antarabangsa, menempatkan Universiti Nebrija di kedudukan teratas dalam kedudukan universiti yang paling penting.

Universiti Nebrija adalah pilihan yang selamat dan data mengesahkannya.

Kedudukan mengiktiraf Universiti Nebrija berada pada prestasi universiti yang tinggi, akibat daripada elemen pembezaan kami:

 • Kecemerlangan akademik
 • Kebolehpasaran
 • Orientasi Antarabangsa

Kedudukan

 • U-Ranking 2018 Yayasan BBVA dan Institut Penyelidikan Ekonomi (IVIE).
 • Peringkat Antarabangsa QS Stars - Peringkat Universiti Dunia QS 2019.
 • Peringkat Ketelusan Universiti 2018 Komitmen dan Yayasan Ketelusan.
 • Pengiktirafan Sekretariat Pengajian Tinggi, Sains, Teknologi, dan Inovasi Ecuador (SENESCYT).
 • Majalah CEO Ranking Global - Program MBA Nebrija Business School.
 • TOP 100 Master Terbaik dalam bidang Keusahawanan.
 • Pengiktirafan Kementerian Pendidikan Republik Rakyat China.
 • Madri + d Foundation - Model DOCENTIA - NEBRIJA.
 • Kedudukan 250 Program Sarjana oleh El Mundo - Dua darjah dari Universiti Nebrija menonjol dalam klasifikasi.
 • Peringkat CYD - dari Fundación de Conocimiento y Desarrollo (Yayasan Pengetahuan dan Pembangunan).

Universidad Nebrija

Lokasi

Madrid

Alamat
Calle de Santa Cruz de Marcenado,27
28015 Madrid, Komuniti Madrid, Sepanyol

Madrid

Alamat
Sugerir un cambio en Calle de Joaquín María López, 62
Madrid, Komuniti Madrid, Sepanyol

Berzosa

Alamat
Calle del Hostal, 28248 Hoyo de Manzanares, Madrid, Spain
42351 Berzosa, Castile dan León, Sepanyol

Madrid

Alamat
Calle Pirineos, 55
Madrid, Komuniti Madrid, Sepanyol

Madrid

Alamat
Paseo de la Habana, 70 bis, 28036 Madrid, Spain
Madrid, Komuniti Madrid, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami