Universitat Pompeu Fabra Barcelona

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Orientasi antarabangsanya adalah salah satu ciri yang membezakan UPF , universiti dengan "kaki di Barcelona dan kepalanya di dunia".

Unjuran antarabangsa ini telah diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Sepanyol melalui seal Kampus Kecemerlangan Antarabangsa (2010) dan disokong oleh kedudukan UPF dalam kedudukan antarabangsa sebagai salah satu universiti terkemuka di Sepanyol.

Komuniti Antarabangsa

Dengan peratusan tertinggi fakulti antarabangsa di Sepanyol dan salah satu yang paling antarabangsa di Eropah, setiap tahun UPF juga menjadi tuan rumah sejumlah pelajar antarabangsa yang tinggi. Dalam Tahun Akademik 2013-14, misalnya, pelajar antarabangsa mewakili 36% daripada semua pelajar Sarjana dan 52% daripada semua pelajar Doktor, tertarik dengan peluang untuk belajar dan menjalankan penyelidikan dengan fakulti dan penyelidik yang terkenal di peringkat antarabangsa.

Rangkaian Global

Ia adalah hubungan dan projek antarabangsa dengan universiti terbaik di dunia yang merupakan salah satu aset Pompeu Fabra University yang paling penting. Pada masa ini, UPF mempunyai perjanjian kerjasama dengan 40 universiti yang disenaraikan di antara 100 teratas dunia mengikut kedudukan Times Higher Education 2012-13.

Pemilihan ini membolehkan kami untuk membangunkan projek-projek cemerlang seperti program Global Cities, Summer School International yang dijalankan bersempena dengan Universiti California, Los Angeles, atau program sarjana berganda dan bersama pada peringkat pascasiswazah.

Mobiliti

Melalui perjanjian pertukaran rangkaian yang luas dan pilih dengan 250 universiti, program pergerakan Pompeu Fabra University memperkayakan kampus dengan 1,529 pelajar dari 40 negara yang berbeza (Tahun Akademik 2012-13) dan membenarkan 30% siswazah UPF melaksanakan pertukaran di luar negara sebagai faktor pembezaan pada resume mereka.

Lokasi

Barcelona

Alamat
Universitat Pompeu Fabra,
Plaça de la Mercè, 10-12

08002 Barcelona, Catalonia, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

EFMD Equis Accredited