UDIMA - Universidad a Distancia de Madrid

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Apa yang UDIMA ?

The Open University of Madrid ( UDIMA ) adalah sebuah institusi pendidikan mengandung dan direka terutamanya untuk keperluan rakyat abad XXI ini: profesional yang, atas sebab-sebab jadual waktu, mobiliti, jarak perdamaian geografi atau keluarga, memerlukan sebuah universiti terbuka dan fleksibel yang membolehkan untuk menggabungkan kajian dengan keunikan setiap pelajar, untuk mendapatkan ijazah universiti rasmi berprestij dan diiktiraf, disesuaikan dengan Eropah dan hubungan dengan dunia perniagaan, yang juga menyediakan peluang pekerjaan yang baik atau meningkatkan ia sudah mempunyai.

Bagaimana setiap pelajar menyesuaikan diri?

Menawarkan bilik darjah maya schedules akses yang tidak terhad mudah dan tetap, setiap hari semester. Protagonis yang UDIMA adalah seorang pelajar dalam latihan, dimensi profesional dan manusia.

Menasihati setiap pelajar cara yang peribadi, terutamanya dalam proses pendaftaran, untuk memilih kursus yang paling sesuai dengan masa yang ada dan keupayaan masing-masing. Melalui pemantauan berterusan guru dan tutor di persekitaran terdekat, langsung dan nyata.

Ada kajian melalui "panduan pengajaran untuk kursus" menjalankan aktiviti pendidikan dan penghantaran dalam sistem komunikasi dan penilaian berterusan di mana aktiviti yang dicadangkan direka untuk asimilasi secara beransur-ansur pengetahuan mudah, terdiri daripada utiliti praktikal daripadanya.

Metodologi kajian @ d berhampiran Universit

Kami adalah Universit @ d berhampiran kerana kami menggunakan teknologi komunikasi baru untuk membawa pengetahuan kepada pelajar. Proses pengajaran-pembelajaran berlaku melalui bilik darjah maya UDIMA penilaian berterusan, dan sentiasa dengan pelan terperinci apa yang diharapkan daripada pelajar dalam setiap aktiviti dan komunikasi secara langsung dan berterusan dengan guru mereka melalui forum, tutorial dan teknologi telefon inovasi dan komunikasi, membolehkan komunikasi masa nyata.

Pada akhir setiap semester, pelajar ini menunjukkan pengetahuan yang diperolehi dalam bilik darjah peperiksaan akhir. Satu lagi sebab yang membolehkan kita untuk diiktiraf sebagai Universit @ d lebih dekat adalah bilangan besar kami laman diperiksa. Terdapat adalah tempat pemeriksaan UDIMA berhampiran anda. Di Sepanyol kita berada dalam Alicante, Aranda de Duero, Barcelona, Bilbao, Collado Villalba, Cordoba, La Coruna, Las Palmas, Madrid, Málaga, Mérida, Oviedo, Palma de Mallorca, Sevilla, Tenerife, Valencia, Vigo dan Zaragoza. Kami juga mempunyai pejabat di negara-negara lain di Eropah, Amerika dan Afrika. Di samping itu, untuk menampung keperluan anda, kami menawarkan masa dan hari yang berbeza supaya anda boleh mengatur peperiksaan sebagai paling sesuai dengan anda. Semua program ijazah dan Master bermula pada Februari dan September. Untuk maklumat lanjut mengenai tarikh Ph.D., Institut Bahasa dan sendiri, lihat Hakmilik web.

Perkhidmatan pelajar

Pengiktirafan kredit (pengesahan)

Jika anda mahu untuk melaksanakan pemindahan fail dari universiti yang lain, kami menjalankan kajian pengiktirafan kredit bebas untuk menentukan mata pelajaran yang pelajar boleh mengesahkan adalah percuma; pelajar perlu membayar 10% daripada kos pendaftaran pertama bagi setiap mata pelajaran mereka akhirnya memutuskan untuk dimasukkan ke dalam fail anda.

bahanKami mempunyai Editorial teknikal yang bertanggungjawab untuk membangunkan bahan-bahan yang diperlukan untuk kajian subjek yang berbeza dan disesuaikan 100% kepada pembelajaran dalam talian. Di samping itu, bahan-bahan yang termasuk dalam harga subjek, apa yang membuatkan kita berbeza dari universiti lain dalam talian.

Perpustakaan Universiti Hypatia

Hypatia perpustakaan universiti adalah sebahagian daripada perkhidmatan sokongan untuk penyelidikan, kajian dan pengajaran. Memandangkan sifat sistem pendidikan kita berdasarkan penggunaan teknologi maklumat dan komunikasi dan pelbagai geografi kediaman pelajar-pelajar kita, koleksi perpustakaan sangat luas kami kebanyakannya boleh diakses melalui internet.

Biasiswa dan geran

Kami disediakan kepada pelajar-pelajar kita dengan perkhidmatan peribadi melalui Jabatan Pengurusan Geran untuk membantu dalam prosedur bagi permohonan untuk biasiswa yang diadakan oleh Kementerian Pendidikan, Kebudayaan dan Sukan (MECD). Dalam alat-alat ini adalah kemungkinan yang menjadi sebahagian daripada program Erasmus, kerana yang UDIMA disertakan, sebagai Institusi Pendidikan Eropah tinggi di Erasmus University Charter (EUC)

Pekerjaan dan Usahawan

Kami menyediakan pelajar dengan satu set perkhidmatan untuk memudahkan kemasukan mereka ke dalam pasaran buruh. Begitu juga, kami menawarkan syarikat-syarikat langkah yang perlu untuk memenuhi keperluan mereka dalam proses pemilihan alat profesional yang berkelayakan.

unit kecacatan UNE UDIMA

Terdiri daripada fakulti dan kakitangan, matlamat utamanya adalah untuk menyediakan pelajar dengan keperluan khas yang timbul daripada kejayaan kecacatan dalam program-program latihan dan menggalakkan menyertai pasaran buruh.

Lokasi

Madrid

Universidad a Distancia de Madrid

Alamat
Carretera de La Coruña, KM.38,500
Vía de Servicio, nº 15 28400
Collado Villalba MADRID

28400 Madrid, Komuniti Madrid, Sepanyol
Telefon
+34 918561699 o +34 914444920

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami