Sports Management School - Barcelona

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pengurusan Sekolah Sukan adalah sebuah sekolah antarabangsa yang pakar dalam Pengurusan Sukan, yang berpangkalan di Paris, Lausanne dan Barcelona, memberi tumpuan semata-mata pada pengurusan sukan. Ini memberikan kita pengalaman yang luas dalam semua bidang yang berkaitan dengan dunia ini dan khususnya, perdagangan dan pengedaran, pemasaran, komunikasi, acara sukan menyusun, dan lain-lain

Matlamat kami adalah untuk melatih golongan profesional muda dan pengurus sukan. Sejak ditubuhkan pada tahun 2010, Sekolah Pengurusan Sukan dan mempunyai 300 ijazah dan lepasan ijazah pelajar dan lebih daripada 100 graduan, dengan kadar integrasi sebanyak 90% dalam syarikat-syarikat dalam sektor ini selepas mendapat diploma.


Michael Tapiro - Pengasas Pengurusan Sekolah Sukan/>

"Sektor perniagaan sukan, yang telah dunia semata-mata didorong oleh semangat untuk masa yang lama, telah menjadi hari ini dalam alam semesta ekonomi penuh, yang melibatkan pertandingan sukan antarabangsa, hak penyiaran mereka dan meningkatkan bilangan penonton. sukan kini di tangan pakar dalam undang-undang, kewangan, pengurusan dan pemasaran, semasa menjadi faktor utama pengaruh sosial dan politik kepada pembangunan ekonomi di perbandaran, wilayah atau serantau, mahupun negara atau benua, kesahihannya dan rayuan tidak akan berhenti membesar.

Sukan tidak mengenal sempadan. Ia menggabungkan pembangunan antarabangsa dengan pertumbuhan negara-negara membangun, terima kasih kepada multimedia menggerunkan disiarkan media. Pembangunan organisasi sukan memerlukan profil baru untuk mengiringi perubahan ini. Pengurusan Sekolah Sukan melatih pengurus masa depan untuk sektor sukan mencari profil khusus, menyedari cabaran baru pembangunan dan kepentingan sosial etika dan tadbir urus yang baik. "


kemudahan/>


Pengurusan Sukan Sekolah Campus Barcelona/>

Campus Sports Management School terletak di L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona, ​​dan berkongsi lokasi dengan sekolah-sekolah latihan yang lain Grupo Planeta dalam 10,800 m2 dan boleh menampung lebih 3,000 pelajar. Ia mempunyai bilik darjah pembelajaran dan amalan, bilik mesyuarat, perpustakaan, kafeteria dan auditorium.


Campus Sports Management School Paris/>

Campus Pengurusan Sukan Sekolah Lausanne


Planet Pembentukan dan Universiti/>


Planeta, yang diasaskan pada tahun 1949, berdiri sebagai kumpulan penerbitan Sepanyol pertama dan komunikasi. Union menonjol kerana nyata tradisi yang kukuh inovatif perniagaan berbilang saluran dan kapasiti yang besar dan kerjaya. Pelbagai memberi tumpuan kepada membawa budaya, latihan, maklumat dan hiburan audiovisual./>

Dalam bidang latihan, Latihan dan Universiti Planet menawarkan katalog yang luas latihan khusus yang antara latihan vokasional kepada kajian sarjana muda, ijazah dan Master. tawaran latihan itu nyata memberi tumpuan kepada permintaan pasaran dan diajar menggabungkan metodologi yang fleksibel dan teknologi terkini.


projek universiti:/>

 • EAE Business School: Antara bahagian sekolah 30 perniagaan kedudukan Ekonomi Amerika dan yang paling pesat berkembang dalam tempoh tiga tahun yang lalu.
 • OBS Business School: Sekolah perniagaan Pertama 100% secara online.
 • UNIBA International Center of Barcelona bertugas di University of Barcelona, ​​menawarkan Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana Institution.
 • VIU (Valencia Universiti Antarabangsa): Universiti Swasta, dalam talian dan antarabangsa pelbagai unjuran darjah dan master rasmi.
 • Ostelea, Sekolah Hospitaliti
 • ESdesign - School of Design di Barcelona: Sekolah memberi tumpuan kepada sektor reka bentuk yang menawarkan tuan yang membolehkan profesional untuk pakar dalam bidang kepakaran mereka reka bentuk, dengan sektor visi korporat.
 • ESLSCA Business School Paris: Antara bahagian 10 universiti dan sekolah Eropah, dan dalam 4 bahagian atas pasaran Perancis, dengan diploma profesional terbaik.
 • EDC Paris Business School: Sekolah swasta dan antarabangsa tertua Perancis. 15,000 graduan diedarkan di 77 buah negara, pemimpin perniagaan banyak.
 • Institut superier Marketing du Luxe: Ditubuhkan oleh Cartier House, jadi eksekutif dan pereka muda pakar tangan dalam dunia kemewahan
 • Ecole de Guerre Economique EGE-: Pertama Sekolah Peperangan Ekonomi dalam bahasa Perancis, model pedagogi analisisnya perbandingan sistem negara dan merentasi sempadan, memindahkan dari dunia ketenteraan kepada dunia awam dan kepentingan pengurusan serangan maklumat untuk pembangunan aktiviti ekonomi.
 • IFAM Business School: With salah satu program antarabangsa yang pertama yang sedia ada, sekolah ini memberi tumpuan kepada kajian kes untuk menggalakkan inisiatif, menangani pandangan yang berbeza dan mengoptimumkan proses membuat keputusan.

Lokasi

Barcelona

Alamat
Av. Josep Tarradellas 171-177
l’Hospitalet de Llobregat

08902 Barcelona, Catalonia, Sepanyol