Real Madrid Graduate School – Universidad Europea

Pengenalan

Baca keterangan rasmi


Pada tahun 2006 Real Madrid CFand Universidad Europea de Madrid mencipta Sekolah Universiti pertama yang khusus dalam sukan dan hubungannya dengan pengurusan, kesihatan, komunikasi dan rekreasi / rekreasi.

The Real Madrid Graduate School – Universidad Europea melampaui batas sukan dengan melatih pemimpin profesional dalam semua disiplin ilmu yang berkaitan, satu atau lain cara, dengan bidang ini. Program siswazah memberi tumpuan kepada bidang yang berbeza dan dirancang untuk graduan universiti dan profesional yang bekerja dari pelbagai sektor yang berkaitan dengan sukan profesional dan amatur.

Sekolah ini diwujudkan dengan komponen antarabangsa yang kuat, seperti kedua-dua institusi yang menyokongnya. Di satu pihak terdapat Kelab Bola Sepak Real Madrid, yang mengambil sebuah syarikat Sepanyol dan menjadikannya sebagai pasukan antarabangsa yang terkemuka; Di pihak lain adalah Universidad Europea de Madrid, anggota Universities Laureate International, pemimpin dunia dalam pendidikan lanjutan.

Prinsip pendidikan yang memandu di belakang setiap darjah Ijazah di Sekolah Profesional Antarabangsa Madrid adalah tumpuan profesional. Reka bentuk dan pelaksanaan program-program ini dijalankan oleh para profesional dari kedua-dua Real Madrid serta Universidad Europea de Madrid, sangat berprestasi dalam bidang masing-masing.

Dengan matlamat menyediakan pendidikan praktikal, program siswazah diajarkan dalam kemudahan terkini: kemudahan Real Madrid di Sports City yang baru dan Stadium Santiago Bernabéu, serta universiti Universidad Europea de Madrid di Alcobendas ( Di samping itu, kebanyakan program siswazah termasuk lawatan ke syarikat-syarikat atau peristiwa-peristiwa yang berkaitan dengan kurikulum, seperti All England Club di mana Wimbledon Grand Slam terkenal berlaku, dalam hal Alfredo Di Stefano MBA dalam Pengurusan Sukan.

Kemudahan

Sekolah ini menawarkan pelajar kemudahan canggih: Bandaraya Sukan Real Madrid di daerah Valdebebas Madrid, dan Stadium Santiago Bernabéu , serta kampus Universidad Europea de Madrid di Alcobendas (Madrid) dan Villaviciosa de Odón (Madrid)

Kampus Alcobendas

Bangunan ini terletak di bandar Alcobendas dan berukuran 13.000 m2 . Empat cerita rumahnya ialah: lebih daripada 50 bilik darjah, makmal komputer, pejabat fakulti, bilik projek kelas untuk pelajar, pejabat tutor dan ruang pelbagai guna. Bangunan ini dilengkapi dengan peralatan pengajaran dan rangkaian komputer terkini . Boleh diakses untuk orang kurang upaya.

Kampus Villaviciosa de Odón

Kampus Villaviciosa de Odón mempunyai infrastruktur yang diperlukan untuk mengoptimumkan pengalaman pembelajaran seseorang . Dari segi kemudahan sukan, terdapat Kompleks Sukan , yang mempunyai mahkamah dan bidang khusus untuk mengamalkan setiap disiplin, serta makmal yang paling terkini untuk kemahiran motor, fisiologi latihan dan gerakan biomekanik. Ia menyediakan rangka kerja yang sempurna untuk mengajar serta latihan sukan.

Terdapat juga dua buah asrama pelajar kampus yang mempunyai kapasiti lebih dari 550. Pilihan ini menjamin kehidupan yang selesa untuk pelajar, dengan semua kemudahan yang diperlukan.

Santiago Bernabéu

Beberapa stadium di dunia mempunyai operasi yang sangat profesional di semua kawasan seperti Stadium Santiago Bernabéu. Terdapat banyak butiran yang menjadikan Stadium Bernabéu unik di dunia . Organisasi ini berjaya menggunakan aspek terbaik stadium lain dan menyesuaikannya dengan keperluannya. Ini menjelaskan mengapa Cisco Systems, salah satu daripada syarikat IT yang paling banyak memanfaatkan di dunia, memilih stadium Santiago Bernabéu sebagai contoh model dalam pengurusan stadium.

Bandar Sukan Real Madrid

Sports City Real Madrid adalah kompleks sukan terbesar yang pernah dibina oleh organisasi bola sepak . 1,200,000 meter perseginya adalah rumah kepada kedua-dua profesional sukan dan peminat sama. Lokasinya terletak di kawasan istimewa Parque de Valdebebas, salah satu kawasan yang paling tinggi dan akan datang di ibu negara.

Rangkaian antarabangsa

Real Madrid Graduate School – Universidad Europea mempunyai tumpuan antarabangsa, begitu juga institusi yang menyokongnya. Real Madrid CF mengatasi lokalisme berdasarkan pengiktirafan dan tradisi di seluruh dunia. Sebagai tambahan, Universidad Europea de Madrid adalah sebahagian daripada kumpulan Universiti Antarabangsa Laureate , pemimpin global dalam pendidikan tinggi.

Perikatan ini hanya dapat menghasilkan projek yang bercita-cita tinggi di peringkat antarabangsa, dan itulah sebabnya ketika ini Real Madrid Graduate School – Universidad Europea kini hadir di beberapa negara di Eropah, Asia, Oceania dan Amerika.

Selaras dengan komitmen kami terhadap kecemerlangan akademik dan pendekatan profesional kami, apabila menubuhkan Sekolah di negara baru kami mengkaji semula program terlebih dahulu. Kami periksa bahawa mereka selaras dengan realiti setiap lokasi, memastikan pengalaman yang sangat menggembirakan untuk pelajar kami. Di samping itu, setiap program mempunyai fakulti antarabangsa yang terdiri daripada para profesional pengajaran bahasa Sepanyol yang bekerja bersama-sama ahli profesional dari negara di mana program siswazah diajar.

Real Madrid Graduate School – Universidad Europea Program pendidikan Real Madrid Graduate School – Universidad Europea kini diajar di beberapa universiti di seluruh dunia.

Lokasi

Madrid

Alamat
Real Madrid International School
UEM
Villaviciosa de Odon Campus
C/ Tajo, s/n. Urb. El Bosque

28670 Madrid, Komuniti Madrid, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami