MOEBIO – BIOCAT

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Siapa kita

Biocat adalah organisasi yang memperjuangkan ekosistem penjagaan kesihatan dan sains hayat di Catalonia yang berusaha mengubah sains dan teknologi menjadi pertumbuhan ekonomi serantau dan juga kesan sosial. Biocat mempunyai pengalaman dalam mempercepat projek penjagaan kesihatan dan mengembangkan bakat sejak tahun 2008.

Pada tahun 2013, untuk meningkatkan kesan aktiviti strategik ini, Biocat melancarkan Moebio : inisiatif pengembangan bakat mengganggu yang terdiri daripada beberapa program latihan untuk mempromosikan inovasi dan keusahawanan di persimpangan teknologi, sains kehidupan, kesihatan, dan perniagaan.

Gustavo Fring / Pexels

Rangkaian kecemerlangan di seluruh dunia

  • Bekerjasama dengan EIT Health , rangkaian penjagaan kesihatan Eropah terbesar.
  • Kerjasama jangka panjang dengan dua ekosistem inovatif paling cemerlang dan berprestasi terbaik di dunia: Stanford (Silicon Valley / Bay Area) dan CIMIT (Boston).
  • Akses langsung ke KOLs terkemuka dan rangkaian tingkat C industri dan sistem penyelidikan di BioRegion of Catalonia, yang bermaksud rangkaian lebih dari 1.000 syarikat dan 90 badan penyelidikan.
  • Menjalin pakatan - melalui Biocat - dengan pemain yang paling relevan di Eropah dan di seluruh dunia, seperti BME IDEA, CEBR, Enterprise Europe Network, BioXClusters, MassBio, Massachusetts Life Sciences, TO Health! dan Mars Innovation, antara lain.

Visi kami

Kenapa

Untuk mempercepat keusahawanan dan membawa penyelesaian penjagaan kesihatan ke pasaran.

Bagaimana

Memperkasakan penyelidik dan usahawan dengan mindset, skillet, dan jaringan.

Apa

Program latihan pelbagai jangka masa di persimpangan teknologi, sains, kesihatan, dan pengurusan perniagaan ..

Untuk siapa

Graduan dan PhD dalam bidang kesihatan, bio, teknologi, perniagaan, dan reka bentuk; penyelidik dalam bidang kesihatan; usahawan.

Lokasi

Barcelona

Alamat
Baldiri Reixac, 4-8, Torre I (PCB)
080028 Barcelona, Catalonia, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: