ISMET - Formación en salud y terapias naturales

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

"Jika anda menyukai sektor kesihatan, membantu orang ramai untuk mencegah dan merawat penyakit, penyelidikan atau sebarang aktiviti yang berkaitan dengan terapi semula jadi, anda mesti melatih di sekolah yang menawarkan latihan yang mantap untuk masa depan profesional anda."

sejarah

ISMET, (Institut Perubatan Tradisional Tinggi) ditubuhkan pada tahun 1992, dengan tangan José Luis Badrena, dan dirasmikan oleh Dekan Sekolah Perubatan Cina Tradisional Beijing. ISMET dilahirkan dengan tujuan melatih terapi semula jadi supaya pelajar dapat menjadi profesional terbaik di bidang yang kami ajar: Naturopati dan Homeopati, Perubatan Tradisional Cina dan Akupunktur, Teknik Tangan, Osteopati, Estetika Kesihatan dan Alam Semulajadi, Kejurulatihan dan Kesihatan , Terapi Peribadi dan Tenaga Terapi. Sejak itu, setakat ini, ISMET terus berkembang dan memperluaskan tawarannya, selain menggabungkan hari demi hari pengalaman yang diperoleh selama bertahun-tahun, kedua-dua graduan, tuan dan pendidikan berterusan dan amalan klinikal untuk pelajar baru.

Lebih daripada dua puluh tahun pengalaman yang telah melepasi sejumlah besar pelajar dan lebih daripada seribu pelajar aktif yang menyokong kami. Selari dengan penciptaan sekolah, pusat terapi juga ditubuhkan, dengan tujuan dua penyumbang untuk penyelidikan dengan mengamalkan kaedah yang dikaji dan berfungsi sebagai pelengkap penting dalam latihan para pelajarnya.

ISMET kini merupakan pusat kerjasama dengan UCC-UVic (Universiti Pusat Catalonia - Universiti Vic) dan UCAM (Universiti Katolik San Antonio de Murcia).school

Mengapa belajar dengan kami

 • Kami mempunyai jadual fleksibel dan metodologi pembelajaran (bersemuka atau online) untuk menyesuaikan diri dengan kerja dan kehidupan keluarga anda.
 • Program pengajian siswazah telah disediakan dan berdasarkan Panduan Latihan IES (Institut d'Estudis de la Salud - Jabatan Kesihatan Generalitat de Catalunya).
 • Kami meletakkan pasukan pengajaran anda lebih daripada 100 profesional yang menggabungkan pengajaran dengan amalan klinikal mereka
 • Setiap tahun kita melakukan kira-kira 250 seminar dan monograf, sama ada pengenalan atau pengkhususan
 • Kami memudahkan pembangunan profesional melalui amalan klinikal dengan pesakit dan amalan sebenar pada acara sukan. Kira-kira 18,000 lawatan dibuat setiap tahun
 • Perjanjian dengan universiti-universiti kebangsaan dan antarabangsa untuk mendapatkan ijazah universiti mereka sendiri dalam bidang terapi semula jadi
 • Melalui pertukaran kerja setiap tahun lebih daripada 200 tawaran pekerjaan dipindahkan ... lihat di Instagram, kami menerbitkannya di sana!
 • ISMETalumni, persatuan alumni alumni ISMET, menawarkan diskaun dan harga istimewa untuk perkhidmatan eksklusif yang berlainan untuk alumni ISMET ... perkhidmatan percuma sepenuhnya
 • Kami adalah satu-satunya pusat dalam sektor yang terletak di bangunan lebih daripada 2,000m2 di sebelah kiri eixample.

Akhirnya, Komuniti ISMET menawarkan kuliah percuma dan bengkel, lawatan, latihan berterusan, maklumat sektor dan aktiviti kokurikulum yang lain.school

Mod dalam talian

«Modal ini membolehkan untuk menghadiri program latihan, tanpa jadual dan tanpa keperluan untuk perjalanan»

Ciri utama mod dalam talian:

 • Bahan pengajaran yang dikemukakan oleh bab dan topik ditambah dengan bahan penilaian: latihan, kertas, peperiksaan, ujian evaluatif dan ujian diri, forum kerja. Semua ini, untuk memastikan pembelajaran didaktik dan dinamik yang memudahkan pemahaman dan menggalakkan pembelajaran.
 • Tutorial peribadi oleh guru yang khusus dalam subjek, yang mempromosikan pembelajaran dan membimbing pelajar. Komuniti kampus interaktif nikmat komunikasi antara guru dan pelajar dan membolehkan evolusi pelajar mengikut kemungkinan mereka.
 • Menggalakkan penyertaan pelajar. Pelajar itu berada dalam hubungan tetap dengan rakan sekelasnya dan dengan gurunya. Juga, penilaian berterusan (forum, perbahasan, latihan kumpulan, e-mel) menyokong motivasi untuk pembelajaran. Semua rakan sekelas dan guru mengambil bahagian dalam latihan mereka (berkongsi keraguan, idea dan penjelasan), dan kesan "umpan balik" dihasilkan oleh kedua-dua pihak.
 • Ia lebih fleksibel kerana tidak ada jadual waktu atau masa yang terhad. Pelajar memilih apabila dia mahu belajar dan berapa lama. Ini membolehkan menyesuaikan kursus untuk setiap keperluan tertentu.
 • Fakulti kampus tetap aktif dari September hingga Julai. Semasa bulan Ogos, pelajar terus mendapat akses ke Kampus untuk mengkaji pelajaran atau mengejar topik yang ditangguhkan.
 • Penilaian berterusan. Murid dinilai dengan mengambil kira proses evolusi mereka sepanjang kursus. Oleh itu, dari awal kursus sampai tarikh akhir, ia akan dinilai melalui proses yang berlainan: latihan, ujian, peperiksaan, kerja, penyertaan dalam forum, dan lain-lain dan jumlah semua ujian ini, akan membawa kepada gred akhir sudah tentu. Keputusan pelajar dipelajari oleh jawatankuasa akademik untuk pengesahan berikutnya.
 • Penjejakan pembelajaran Sistem latihan dalam talian ISMET membolehkan pelajar menyemak kemajuan mereka sepanjang proses pembelajaran mereka. Dalam pengertian ini, pelajar sedar sepenuhnya pada setiap masa, dari situasi akademik semasa mereka, dan dengan itu dapat menyesuaikan tahap pengajian mereka dengan keperluan setiap saat. Untuk lulus mata pelajaran tidak dibuat (sekarang dan menunggu untuk dikawal oleh pentadbiran) peperiksaan bersemuka.

Keperluan teknikal:

 • Peranti dengan penyemak imbas yang boleh memainkan kandungan Flash
 • Resolusi skrin minima 1024 × 768
 • Sambungan internet dan kelajuan 20Mbs yang disyorkan
 • Pelayar web Mozilla Firefox disyorkan. Sekiranya tablet Android, pelayar web Dolphin. Dalam kes Ipad, pelayar web Puffin
 • Flash Player 6 plugin, sekurang-kurangnya. Disyorkan untuk memperbaikinya
 • Adalah dinasihatkan untuk mempunyai kemahiran komputer asas di peringkat pengguna.

ditujukan kepada

Kampus maya ISMET dilahirkan untuk semua orang yang, untuk kerja, alasan peribadi atau bahkan oleh lokasi geografi, tidak dapat menghadiri kelas secara teratur.

Latihan ini bertujuan untuk orang yang tidak mempunyai pengalaman terdahulu, yang ingin dilatih untuk kali pertama dalam bidang ini, sebagai profesional aktif yang ingin melengkapi latihan mereka atau dilatih semula dalam pengetahuan ini, adakah ahli terapi mereka khusus dalam bidang ini atau pelengkap lain (chiromassage, akupunktur, dll), serta kakitangan kesihatan yang ingin melengkapkan latihan mereka dalam bidang ini (doktor, ahli psikologi, ahli fisioterapi, DUES, dan lain-lain).

objektif

Objektif utama kajian dalam talian kami adalah untuk menyediakan latihan lengkap dalam bidang terapi semula jadi, supaya pelajar dapat memperoleh pengetahuan yang diperlukan untuk dapat mengamalkan profesion ini. Oleh itu, pelajar akan belajar untuk melaksanakan fungsi ahli terapi semula jadi dan akan melatihnya dengan pengetahuan teknikal yang diperlukan untuk rawatan dengan kaedah semula jadi.

Fakulti dan Bahan

Dengan matlamat menawarkan pengajaran yang kukuh dan berkualiti, kami mempunyai portfolio guru khusus di pelbagai bidang. Oleh itu, mematuhi sumbangan pengetahuan mereka, kakitangan pengajar mempunyai pengalaman profesional yang luas, yang mana tidak dapat dielakkan memperkayakan kualiti kursus ONLINE. Begitu juga, guru telah dilatih untuk menawarkan pengajaran yang dinamik dan terkini, sesuai untuk jenis latihan ini, dan diselaraskan oleh sistem perancangan pedagogi.

Pelajar mempunyai perunding untuk setiap kursus, yang akan mengiringi evolusi sepanjang kursus. Sebaliknya terdapat tokoh Penyelaras di talian, yang berfungsi utamanya adalah untuk menyelaraskan interaksi antara pelajar-guru, menilai proses-proses pedagogi dan memastikan dan mempromosikan budaya kampus. Bahan didaktik yang diperlukan untuk menjalankan kursus, Ia dibentangkan melalui kampus online. Program akademik telah dicipta oleh pakar dalam bidang ini.

Dedikasi

Sistem pembelajaran ISMET dalam talian kampus menawarkan fleksibiliti yang hebat dari segi jadual kelas. Sehingga membolehkan anda menyambung ke kampus bila-bila masa yang anda mahu dan pada masa yang anda mahu, selagi anda menutupi matlamat yang ditetapkan oleh guru subjek.

Pada permulaan kursus, guru akan membuat perancangan kandungan kursus, supaya pelajar akan tahu dari awal ketika dan topik apa yang akan dipelajari setiap minggu. Hubungan antara kredit dan jam dedikasi ialah 1 kredit = 10 jam penggunaan. Jumlah pengiraan kredit (jam penggunaan) merujuk kepada masa yang didedikasikan untuk merealisasikan aktiviti dan penilaian dan TIDAK pada masa sambungan.

Sijil

Pada akhir kursus monograf terdaftar, dan sekali lulus ujian evaluatif dan sehingga tarikh pembayaran, diploma yang diiktiraf di kawasan kajian akan dihantar. Sijil ini memperincikan data pelajar, bilangan jam (kredit) yang diambil, tarikh dan nombor pendaftaran diploma. Sijil kursus dalam talian adalah dokumen yang dicop dan didaftarkan oleh sekolah. Ia dihantar melalui e-mel yang disediakan oleh kampus, dalam format PDF yang dilindungi, supaya ia tidak dapat dimanipulasi, mengikut undang-undang semasa di Sepanyol mengenai kesahihan dokumen digital.

peluang kerjaya

Rundingan kabinet atau swasta sebagai Kriteria Naturist praktikal, Kriteria Homeopati Praktikal atau Terapi Tradisional Cina Praktikal. Kerjasama di: pusat kesihatan dan terapi, pusat estetika, spa, spa atau spa bandar, ahli herba, pusat gim atau pusat sukan. Tidak syak lagi profesion dengan permintaan sosial yang besar dan oleh itu, dengan masa depan yang hebat .

antarabangsa

Adakah anda ingin belajar dari luar Sepanyol? Anda boleh mengakses latihan dalam talian dari mana-mana negara di dunia dan pada masa yang sesuai dengan anda, kelas mempunyai tarikh permulaan dan tarikh akhir yang mesti anda ikuti untuk mengikuti, anda boleh mengakses masa yang anda inginkan dalam tempoh masa ini. masa, masa anda boleh kekal di kampus tidak terhad, jadi anda dapat melihat pelajaran yang anda perlukan untuk memperkuat lebih banyak masa.

Lokasi

Barcelona

Alamat
Carrer de Floridablanca, 18-20

08015 Barcelona, Catalonia, Sepanyol

Sepanyol dalam talian

Alamat
Sepanyol dalam talian, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami