IQS – Universitat Ramon Llull

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengapa Kajian Di IQS

IQS adalah pusat universiti Persatuan Yesus, ahli pendiri Universitat Ramon Llull, dengan pengalaman lebih daripada seratus tahun dan sejarah yang panjang. Pentauliahan negara dan antarabangsa menjamin kerja berterusan kami dan menyatukan prestij kami.

 1. Pendidikan Komprehensif
  Kerjaya dan komitmen kami adalah untuk mendidik orang secara beretika dan komprehensif dalam istilah peribadi, akademik dan profesional. Akibatnya, di IQS , pemerolehan kemahiran profesional digabungkan dengan pembangunan dimensi manusia pelajar.
 2. Dimensi Praktikal Program
  Program ini direka bentuk untuk menyediakan pendidikan yang praktikal, disiplin. Fakulti IQS mempunyai pengalaman profesional yang diiktiraf dalam industri dan perusahaan, yang membolehkan mereka memberikan bimbingan yang sangat praktikal dan terkini mengenai pasaran pekerjaan.
 3. Pautan dengan Enterprise
  Semua pelajar menjalankan latihan praktik latihan wajib di syarikat swasta dan projek akhir ditangani untuk membangunkan aplikasi praktikal seperti pelan perniagaan.
 4. Perkhidmatan Bimbingan Pertukaran Pekerjaan dan Profesional
  Pelajar mempunyai akses kepada IQS Job Exchange dan kepada Khidmat Profesional Kerjaya Profesional, di mana mereka diberi bimbingan profesional dan bantuan, terutamanya dengan penempatan pekerjaan pertama mereka.
 5. Vocation Antarabangsa
  Pertukaran pelajar IQS dengan universiti asing merupakan pelengkap ideal kepada kajian program, dengan memberikan pengalaman yang memperkaya pelajar baik secara akademik maupun secara peribadi.
 6. Program Bahasa Inggeris dan Pembelajaran Bahasa Penuh
  IQS menyediakan peluang untuk mengambil beberapa program siswazah dan program sarjana dalam Pentadbiran Perniagaan dan Pengurusan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris atau secara beransur-ansur, dalam Bahasa Sepanyol dan Bahasa Inggeris, serta peluang untuk belajar bahasa Jerman.
 7. Penjagaan Peribadi dan Kumpulan Kecil
  Pelajar mempunyai tutor peribadi untuk membimbing mereka dalam bidang akademik, profesional dan peribadi. Kelas terdiri daripada kumpulan kecil dalam semua IQS program sarjana muda dan sarjana.
 8. Geran IQS
  IQS mempunyai program biasiswa dan geran yang luas, yang termasuk biasiswa untuk kecemerlangan dan geran bantuan keluarga.
 9. Pengkhususan Profesional dengan Program Siswazah IQS
  Pelbagai program siswazah IQS memberikan para pelajar peluang untuk mengembangkan profesion mereka dalam bidang pengajian tertentu dengan latihan komprehensif.
 10. Penyelidikan dan Pemikiran Kritikal
  Penyelidikan adalah aktiviti penting untuk menyediakan pendidikan yang berkualiti, membangunkan pemikiran kritis dan menyumbang kepada kemajuan pengetahuan. Atas sebab ini, IQS menggalakkan penyelidikan di peringkat sarjana, lepasan dan Ph.D. program.


IQS mempunyai dua buah sekolah: IQS School of Engineering, di mana kajian ilmiah dan teknikal diajar, dan IQS School of Management, di mana pengajaran Ekonomi dan Perniagaan diajarkan.


Pertukaran Antarabangsa

IQS komited sepenuhnya kepada idea untuk mengantarabangsakan sains dan percaya bahawa hubungan antarabangsa yang lebih kukuh membawa kepada kajian dan penyelidikan yang berkualiti tinggi.

Pertukaran pelajar dengan universiti asing adalah cara yang ideal untuk melengkapi kajian IQS dengan pengalaman yang akan memperkaya pelajar baik secara akademik maupun secara peribadi. Pertukaran dibuat dengan universiti-universiti asing terkenal, yang mana IQS telah menubuhkan perjanjian pertukaran. Khususnya, IQS mempunyai perjanjian pertukaran dengan 96 universiti: 44 di Eropah, 31 di Amerika Utara, 12 di Amerika Selatan, 3 di Amerika Tengah, 5 di Asia dan 1 di Afrika.

Melalui Pejabat Hubungan Antarabangsanya, IQS menyokong dan membimbing mereka yang ingin mempelajari sebahagian daripada program mereka di luar negara. Pejabat Perhubungan Antarabangsa juga menawarkan bantuan kepada semua pelajar antarabangsa yang ingin datang ke IQS .

Terima kasih kepada pertukaran antarabangsa ini, para pelajar atau penyelidik IQS akan menikmati kelebihan berikut:

 • Meningkatkan bahasa: tidak ada cara yang lebih baik untuk belajar bahasa daripada tinggal di negara di mana ia bercakap. Ini meningkatkan kemungkinan profesional mereka, kerana syarikat-syarikat antarabangsa mencari calon yang boleh bercakap bahasa kedua dengan lancar.
 • Hubungan baru: mereka akan mempunyai peluang untuk mengenali orang-orang yang mempunyai pandangan dan budaya yang berbeza dengan mereka, yang mungkin dapat membantu mereka dalam kehidupan profesional mereka.
 • Pembangunan kemahiran: pengalaman hidup di luar negara untuk tempoh masa tertentu membantu orang menjadi lebih bertanggungjawab dan komited kepada orang lain dengan memahami perbezaan budaya.
 • Pekerjaan: rangkaian hubungan pelajar akan secara nyata berkembang di peringkat antarabangsa dengan belajar di luar negara, yang akan membuka jalan ke arah syarikat lain atau kemungkinan lain.


Satu panggilan untuk pengajaran dan penyelidikan

Tujuan utama Sekolah Kejuruteraan IQS adalah latihan dan penyelidikan dalam sains dan teknologi. Program ini direka bentuk untuk menyediakan latihan praktikal dan interdisipliner, dengan perhatian khusus kepada kedua-dua sains asas dan kerja eksperimen.

Penyelidikan adalah aktiviti penting untuk menyediakan pendidikan berkualiti tinggi, membangunkan pemikiran kritis dan menyumbang kepada kemajuan dalam pengetahuan. Inilah sebabnya mengapa IQS merangsang dan mempromosikan penyelidikan bermula dengan program sarjana dan siswazah dan berakhir di PhDs.The IQS School of

Kemudahan kejuruteraan termasuk makmal, bengkel, perintis dan tumbuhan semi-perindustrian. Dalam bengkel dan makmal pengajaran, setiap pelajar diberikan stesen untuk kegunaan masing-masing.


Sifat keusahawanan

Sekolah Pengurusan IQS diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk melatih graduan mereka dalam Pentadbiran Perniagaan dan Pengurusan.

Misinya adalah latihan komprehensif bagi orang-orang yang mempunyai sikap, pengetahuan, dan kemahiran yang akan membolehkan mereka mewujudkan, memimpin dan mengurus organisasi-organisasi kompetitif, yang akan menonjol dalam bidang perindustrian dan teknologi dan yang komited untuk keunggulan dan keadilan.

Pengalaman profesional Fakulti IQS School of Management terkenal dengan profil penyelidikannya, yang sangat menuntut penghasilan sumbangan berterusan seperti penerbitan artikel rujukan, penyertaan dalam kongres, bab-bab buku dan simposium, antara lain .

Lokasi

Barcelona

Alamat
IQS
Via Augusta, 390,

08017 Barcelona, Catalonia, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

AACSB Accredited