Baca keterangan rasmi

profesional yang inovatif untuk habitat bandar dan domestik.

Abad pengaruh kongsi telah menandakan hubungan sejarah dan budaya antara Itali dan Sepanyol.

Kita boleh ingat dominasi Sepanyol ke atas Milan, berlangsung hampir dua abad, dan di selatan Itali. Secara tidak langsung, keputusan bahawa Sepanyol akan menjadi negara pertama di luar Itali untuk menjadi tuan rumah kampus IED datang agak semula jadi.

Di bandar ini, salah satu yang paling penting di dunia dan persimpangan budaya Amerika Eropah dan Latin, IED membangun keterangannya, dengan reka bentuk di kawasan tradisional (Design, Fesyen, Seni Visual dan Komunikasi), di samping melaksanakan kawasan inovatif untuk profesional kereta api mampu mereka bentuk interaksi, perkhidmatan dan sistem yang meletakkan tumpuan kepada individu.

Ini adalah profesional yang sedar akan isu-isu semasa dapat reka bentuk mengikut keperluan alam sekitar, etika sosial, ekonomi dan politik.

reka bentuk

Selama bertahun-tahun, pelajar-pelajar kita telah membezakan diri mereka secara profesional, menyuburkan kedua-dua Dibuat di Itali fenomena dan pengeluaran di negara-negara asal mereka dengan kreativiti dan kecekapan mereka.

Design IED adalah jawapan konkrit dan lengkap sekolah untuk keperluan yang tidak terkira banyaknya dan pelbagai bagi komuniti reka bentuk yang profesional.

Hari-hari ini, reka bentuk adalah satu juzuk penting dalam setiap bidang pengeluaran, menyumbang kandungan, lexica, kod bersuara dan bentuk dan aspek teknikal dan berfungsi. perabot jalan, aksesori fesyen, kereta dan perkakasan IT merupakan beberapa bidang di mana penghayatan nilai reka bentuk telah melonjak pada tahun-tahun kebelakangan ini. pereka bentuk adalah mengikut definisi inovator bentuk dan fungsi, juru bahasa dan pada masa yang sama pelopor garis-garis estetik baru muncul dan keperluan fungsian kontemporari. Kursus-kursus di IED Design ini direka untuk membangunkan hadiah ini, dan pada masa yang sama memihak pengambilalihan luas kemahiran teknikal dan reka bentuk dalam perjalanan bengkel dan banyak perkongsian aktif dengan kebimbangan industri terkemuka.

fesyen

90,000 syarikat dan 800,000 pekerjaan adalah statistik penting dalam sistem fesyen Itali. Jika kami menyatakan mereka per kapita kepada penduduk negara ini, mereka diterjemahkan kepada ketuanan dunia dari segi kualiti, kuantiti dan kesan ekonomi.

Fesyen IED adalah lengkap, tindak balas menyeluruh untuk keperluan latihan semakin pelbagai dan khusus dinyatakan oleh sistem fesyen.

Sebuah sekolah lengkap yang tersendiri, berdasarkan prinsip silang dan kesempurnaan kaedah pengajaran yang, sejajar dengan falsafah IED, menggabungkan pengetahuan dengan pengetahuan bagaimana, teori dengan amalan.

Asas kepada pendekatan ini adalah hubungan sekolah dengan usahawan dan profesional yang bekerja dalam perniagaan fesyen Itali, kepekatan terbesar di dunia usahawan pakaian dan kreatif.

Orang-orang yang bekerja dalam industri ini telah mencapai kejayaan dan terkenal antarabangsa akibat daripada keupayaan sistem fesyen untuk campuran semangat keusahawanan dengan kreativiti dan persepsi untuk inovasi.

Fesyen IED menunjuk jalan kepada pelajarnya untuk hidup dan merasakan rasa ini fesyen, dalam satu keseluruhan memeluk dan di bahagian-bahagian individu, kerana interaksi antara perspektif yang berbeza dan gabungan kemahiran profesional pelbagai.

Oleh kerana kursus yang bertujuan untuk melatih profil profesional penting kepada industri, pelbagai ini dari, dari organisasi kepada aspek komersial, dari pemasaran untuk bekerja imej dan komunikasi yang lebih semata-mata kreatif untuk kawasan-kawasan strategik.

SENI VISUAL

Imej-imej dan bunyi, yang berurat berakar dalam kehidupan kita menyampaikan nilai-nilai dan makna yang berkaitan dengan kawasan yang sangat berbeza daripada sistem pengeluaran, seperti fesyen, reka bentuk produk, semua kawasan-kawasan yang berbeza pengeluaran perindustrian di mana ia digunakan, dan budaya dan politik.

IED Seni Visual adalah makmal kreatif di mana seseorang boleh belajar tentang instrumen, bahasa tertentu dan ungkapan, teknik-teknik baru dan teknologi yang diperlukan dalam usaha untuk membangunkan satu projek komunikasi visual.

Kita hidup dalam dunia di mana imej dan bunyi meresapi kewujudan harian kita dan merupakan kenderaan utama yang kita gunakan untuk menghantar nilai-nilai dan kepentingan idea dan produk kami, yang antara mereka begitu pelbagai, seperti fesyen, reka bentuk, jenis pengeluaran perindustrian, dan pengiklanan; tetapi juga budaya, politik dan bidang-bidang sosial.

Cara konsep atau projek 'menyampaikan', tidak lagi dianggap hanya aksesori. Ia menentukan dan menyumbang dengan ketara kepada kejayaan komunikasi mesej.

Mengetahui bagaimana untuk beroperasi dalam persekitaran ini dengan profesionalisme dan kecekapan bermakna anda mempunyai latar belakang budaya eklektik dan pelbagai, berdasarkan pemahaman yang mendalam tentang kedua-dua aspek sosio-budaya daripada keadaan ini, serta teknologi maklumat baru yang sentiasa berubah peranan daripada imej dan bunyi komunikasi sendiri.

Hari ini, satu reka bentuk dan menghasilkan dalam sistem multimedia, tetapi multimedia mesti dipertimbangkan dari dua pandangan; yang berubah-ubah impulsif dan berterusan teknologi digital, dan pada masa yang sama, kewujudan bersama lain-lain jenis media yang memerlukan kemahiran lain dan kecekapan kreatif.

Kursus-kursus yang ditawarkan dalam Seni Visual IED merupakan sumber kebanggaan berterusan dan menjadikan sekolah ini unik dalam panorama program pendidikan Itali.

Kemas kini teknologi yang berterusan mana pelajar mempunyai akses kepada, berikutan tradisi lama dan bersejarah, menjadikan sekolah ini sebuah makmal penyelidikan di mana seseorang boleh melakukan percubaan dalam usaha untuk membangunkan kemahiran kreatif yang lebih tinggi, kedua-dua berhubung dengan kandungan program, dan juga sebagai bahasa , dengan itu membantu untuk membentuk dan melayakkan pelajar dan menyediakan mereka untuk pasaran kerja hari ini.

Komunikasi

kecemerlangan Itali dalam reka bentuk dan ketukangan yang mulia akan memerlukan lebih ramai usahawan dan pengurus dengan pendirian proaktif ke arah pengeluaran tempatan

IED Komunikasi adalah platform IED pertama yang didedikasikan kepada latihan dalam pengurusan kreativiti dalam proses perniagaan.

Ia mencadangkan satu model alternatif kepada sekolah-sekolah tradisional ekonomi, kajian komersial dan komunikasi, memberi tumpuan terutamanya kepada keperluan kreativiti dan kepekaan seni yang begitu terkenal dengan seluruh kawasan world.IED Komunikasi Itali mencadangkan latihan pengurusan di mana "reka bentuk pemikiran" adalah tema berleluasa.

Pendekatan kreatif, biasa dalam dunia reka bentuk, keadaan pengurusan dan aspek kewangan semua perniagaan dan yang merupakan sebahagian semulajadi pengalaman kajian perniagaan.

Objektif sekolah ini adalah untuk melatih pengurus yang akan mampu mempromosi dan menguruskan, sebagai sebahagian daripada pasukan pengurusan dalam syarikat tradisional kreatif atau lebih, proses pembangunan produk dan perkhidmatan baru, mengambil peranan strategik yang terkemuka.

Dalam pengertian ini, jalan ini kajian mencerminkan perubahan dalam rajah tradisional pengurus reka bentuk, yang bertujuan untuk meluaskan kecekapan beliau dari segi strategi, perkhidmatan, pengurusan dan pemasaran.

Semua kursus yang ditawarkan oleh kawasan IED Komunikasi adalah sangat biasa dengan tema pembangunan mampan, kedua-duanya dari alam sekitar serta sudut pandangan sosial: kursus direka dengan tema kemampanan hadir dalam setiap aspek proses pendidikan , supaya selain daripada mempunyai persamaan hanya prinsip-prinsip apa yang betul dan perlu, ia sebenarnya merupakan sebahagian daripada jumlah identiti daripada Komunikasi Kawasan IED.

Program diajar dalam:
  • English
  • Spanish (Spain)

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Kunci komunikasi dalam pengurusan dan kedudukan jenama fesyen ... [+]

Fail kursusJenis kursus: Master BlendedBahasa InggerisSekolah: FesyenKredit IED: 60Tempoh: 11 bulanJadual waktu: Modul di pagi Pagi-Petang: Isnin hingga Jumaat, dari 9:30 hingga 13.30 dan dari 15:00 hingga 18:00Kehadiran: dicampurKelayakan: Sijil peribadi / Sijil swasta akan dikeluarkan pada akhir kursus.Diarahkan kepada: graduan atau mereka yang mempunyai diploma dalam bidang Komunikasi, Pemasaran, Fesyen, Kewartawanan, dan Reka Bentuk, yang ingin mengalihkan kerjaya profesional mereka ke kawasan digital. Pengalaman profesional akan dinilai.Proses kemasukan: Surat CV / Motivasi / Portfolio (max 3Mb) / Web / Temu bual peribadi yang dianggap perlu oleh Pasukan Penyelarasan Akademik

Bolehkah kita bercakap hari ini mengenai Fesyen 2.0? Apakah kesan Internet terhadap realiti jenama dan strategi komunikasi mereka? Bagaimanakah peraturan tersebut berubah dengan sosiolinguistik baru, penyertaan, dan komunikasi?... [-]

Sepanyol Madrid
Januari 2020
English
Sepenuh masa
11 bulan
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Bolehkah kita bercakap mengenai Fesyen 2.0 hari ini? Adakah fesyen datang sebelum "menjadi bergaya"? Adakah trend yang berlaku dalam rangkaian dan media digital dan bukan ... [+]

Bolehkah kita bercakap mengenai Fesyen 2.0 hari ini? Adakah fesyen datang sebelum "menjadi bergaya"? Adakah trend yang berlaku dalam rangkaian dan media digital dan bukannya pada catwalks? Semua soalan ini adalah terpendam dan hadir dalam realiti semasa. Perubahan sosial, teknologi baru, rangkaian sosial, evolusi pengguna dan pendemokrasian fesyen telah menyebabkan jenama mempersoalkan pemikiran semula strategi mereka.

Bagi banyak jenama, "era digital baru" ini adalah peluang untuk membuat mereka diketahui, meletakkan diri mereka sendiri atau bahkan mencipta semula diri mereka sendiri. Identiti jenama adalah faktor utama dalam mendefinisikan strategi global dan koheren, bukan sahaja dalam reka bentuk koleksi, tetapi juga dalam model perniagaan, jenis produk, penonton sasaran, dan lain-lain.... [-]

Sepanyol Madrid
Feb. 2020
Sepanyol,Spanish (Spain)
Sepenuh masa
10 cari doktor jurisprudens anda
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Sarjana dalam Pengurusan Perniagaan Fashion difahami bagi mereka yang ingin untuk melatih sebagai pengurus dan usahawan dalam industri fesyen. ... [+]

PROGRAM INI ADALAH YANG DIAJAR DALAM SPANISH

Yang Master dalam Pengurusan Perniagaan Fashion difahami bagi mereka yang ingin untuk melatih sebagai pengurus dan usahawan dalam industri fesyen.

Fashion adalah kreativiti. Walau bagaimanapun, supaya produk kejayaan, mencapai penonton yang diingini dan kerja-kerja secara komersial, memerlukan pembangunan strategik. Pelan perniagaan hendaklah meliputi semua aspek yang diperlukan untuk membina sebuah syarikat boleh mendapatkan keputusan dan untuk mencapai kejayaan yang dicari.

Proses pembelajaran Sarjana Pengurusan Perniagaan Fashion meliputi semua bidang kepentingan dunia fesyen dan menganalisis kebolehan perniagaan yang pelajar perlu memulakan aktiviti mereka dalam sektor ini. Atas sebab ini, ia bergantung kepada profesional yang berkemahiran tinggi yang menjadikan pengalaman mereka kepada pelajar.... [-]

Sepanyol Madrid
Oktober 2019
Spanish (Spain)
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Ijazah Sarjana Muda Jenama Pengurusan Jenama ini bertujuan untuk menangani jenama dalam semua aspek mereka. Dari kelahiran jenama itu, DNAnya, asasnya, melalui strategi k ... [+]

PROGRAM INI ADALAH TAJUK DI KELUARGA

The Master of Brand Brand Management bertujuan untuk menangani jenama di bawah semua aspek mereka. Dari kelahiran jenama itu, DNAnya, asasnya, melalui strategi komunikasi, penciptaan mesej, kempen dan kandungan, untuk mencapai titik hubungan yang berbeza dengan pengguna, melalui media konvensional, pengalaman, pengalaman , dsb.

Dengan ijazah sarjana ini, pelajar akan dapat menangani cabaran jenama dari semua sudut pandangan, apa sahaja orientasi profesional masa depan mereka dalam strategi, kreativiti dan komunikasi.

OBJEKTIF: Sarjana Pengurusan Jenama yang intensif, dilahirkan dengan tujuan untuk melatih profesional yang berjaya dalam keadaan sekarang dan untuk evolusi masa depan sektor-sektor ini.... [-]

Sepanyol Madrid
Feb. 2020
Spanish (Spain)
Sepenuh masa
10 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Semua alat yang anda perlukan untuk mengembangkan kerjaya profesional anda dalam bidang fotografi untuk Pengiklanan dan Editorial, Dokumentari dan Pelaporan dan Fesyen da ... [+]

PROGRAM INI ADALAH TAUGHT DALAM BAHASA INGGERIS

Matlamat

• untuk menawarkan pelajar pandangan kecenderungan semasa dalam fotografi yang digunakan dan komersial • untuk melaksanakan alat dan pengetahuan yang digunakan dalam industri fotografi • untuk membiasakan pelajar dengan kaedah kerja kontemporari dalam bidang pengeluaran, pengurusan studio, pasca produksi, penerbitan dan stok • untuk menunjukkan nilai budaya fotografi, bentuk kerjasama dan model pendanaan kreatif • untuk menganalisis cabaran dan batasan pasaran semasa pengukuhan media yang kuat dan pengurangan • untuk mengenali sejarah fotografi dalam konteks reka bentuk

Sarjana Fotografi Profesional dibahagikan kepada tiga modul, tiga bidang pengkhususan yang anda boleh belajar secara berasingan.... [-]

Sepanyol Madrid
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
9 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Menggabungkan dua hasrat anda dan menjadi profesional dalam industri fesyen membangun strategi komunikasi untuk jenama fesyen dengan cara yang kreatif dan inovatif. ... [+]

BAHASA KURSUS: Bahasa Sepanyol

Sarjana Komunikasi dan Fesyen melatih orang yang mampu menguruskan komunikasi dalam sektor fesyen, memahami sifat transendental fungsinya untuk mencipta imej jenama yang koheren, menggunakan kemahiran menggunakan alat dan mengembangkan strategi yang diperlukan untuk berkomunikasi dalam istilah dinamik, kreatif dan inovatif yang menentukan sifat fesyen.

Komunikasi merangkumi semua tindakan yang direka untuk menyebarkan, menubuhkan dan memposisikan imej jenama dalam situasi rumit semasa dan menjadikannya perlu untuk mempunyai profesional yang berkelayakan tinggi yang merekabentuk strategi khusus yang disesuaikan dengan trend baru yang meletus setiap tahun.... [-]

Sepanyol Madrid
Oktober 2019
Sepanyol,Spanish (Spain)
9 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Sarjana Komunikasi Fesyen melatih orang ramai untuk menguruskan komunikasi dalam industri fesyen, untuk memahami pentingnya fungsinya untuk mewujudkan imej jenama yang ko ... [+]

PROGRAM INI ADALAH TAJUK DI KELUARGA

Sarjana Komunikasi Fesyen melatih orang ramai untuk menguruskan komunikasi dalam industri fesyen, untuk memahami pentingnya fungsinya untuk mewujudkan imej jenama yang konsisten, menggunakan alat yang mahir dan untuk membangunkan strategi yang diperlukan untuk berkomunikasi dalam dinamik, kreatif dan terma inovatif yang menentukan sifat fesyen.

Komunikasi merangkumi semua tindakan yang bertujuan untuk menerbitkan, menubuhkan dan memposisikan imej jenama dalam situasi semasa yang rumit dan menjadikan perlu untuk bergantung kepada profesional yang mahir yang merekabentuk strategi khusus yang disesuaikan dengan trend baru yang masuk ke pasaran setiap tahun.... [-]

Sepanyol Madrid
Oktober 2019
Spanish (Spain)
Sepenuh masa
9 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Dalam Kraf ... [+]

PROGRAM INI ADALAH TAJUK DI KELUARGA

Dalam Sarjana Kraf dan Makmal Reka Bentuk Produk , pelajar akan belajar bagaimana untuk menyelidik, membangun dan menyampaikan produk kepada piawaian teknikal dan kualiti yang tinggi, dengan menggunakan metodologi berdasarkan projek, untuk memahami sepenuhnya dan terperinci perkembangan proses dan industri kekangan.

Dengan menyediakan akses kepada alat industri, bahan inovatif, dan proses pembuatan, kami mewujudkan persekitaran kerja yang ideal untuk pelajar, supaya mereka dapat menjangka keperluan pasaran, mencari alternatif kepada kaedah biasa menyelesaikan masalah, menggalakkan pemikiran kritis dan sosial kesedaran.

Peluang kerjaya: Pereka senior. Pengurus reka bentuk. Pengurus projek. Pengurus produk. Perunding reka bentuk. Pereka bebas.... [-]

Sepanyol Madrid
Feb. 2020
Spanish (Spain)
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Master of Business ... [+]

PROGRAM INI ADALAH TAUGHT DALAM BAHASA INGGERIS

Apakah Master of Busine?

Reka bentuk mempunyai potensi untuk menjana konteks baru di mana untuk mewujudkan nilai dan model perniagaan baru di mana alat penting untuk kejayaan adalah inovasi.

Tidak ada satu cara untuk berinovasi, dan terdapat banyak konteks yang memerlukan pendekatan dan kaedah yang berlainan. Inilah sebabnya mengapa Master of Design Labs Strategik memupuk rasa ingin tahu dan kreativiti di kalangan pelajar supaya mereka dapat mencari jalan yang betul ke arah inovasi.

Semasa tuan, keadaan yang menguntungkan ditubuhkan selama setahun belajar dan pengalaman, untuk mencapai objektif berikut:

Menggabungkan perniagaan dan visi kreatif.... [-]

Sepanyol Madrid
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
11 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Sarjana Reka Bentuk Aksesori Fesyen menawarkan semua kemahiran yang diperlukan supaya para pelajar dapat menyertai pasukan reka bentuk jenama aksesori atau menjalankan pr ... [+]

PROGRAM INI ADALAH TAJUK DI KELUARGA

Sarjana Reka Bentuk Aksesori Fesyen menawarkan semua kemahiran yang diperlukan supaya para pelajar dapat menyertai pasukan reka bentuk jenama aksesori atau menjalankan projek peribadi. Program ini membantu merangsang rasa ingin tahu dan kebolehan kreatif mereka untuk menjadi pakar khusus dalam sektor perhiasan, beg tangan dan reka bentuk kasut.

Modul tuan: Perhiasan / Beg Tangan / Kasut

Peluang profesional: Pereka kasut, Pereka tas tangan, Pereka barang kemas, Bertanggungjawab untuk jabatan reka bentuk alt = "syarikat aksesori, Pereka dalam jabatan jenama dalam alt =" kawasan aksesori, Perunding atau penasihat bebas untuk jenama... [-]

Sepanyol Madrid
Oktober 2019
Sepanyol
Sepenuh masa
9 bulan
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Pergi untuk merancang semua jenis format penerbitan dan media digital baru yang mengawal peranan fotografi dan ilustrasi, komposisi, tipografi dan proses yang campur tang ... [+]

BAHASA KURSUS: Bahasa Sepanyol

Ijazah Sarjana dalam Reka Bentuk Editorial: Cetak dan Media Digital melatih para pelajar untuk bekerja dalam persekitaran penerbitan semasa, baik di atas kertas maupun dalam media digital baru.

Pasaran profesional hari ini menuntut profesional di mana pengetahuan khusus mengenai penerbitan media cetak dan pembentukan pepejal dalam persekitaran penerbitan dalam media digital berkumpul. Peningkatan penjualan produk editorial, percambahan peranti elektronik mudah alih dan perubahan dalam mod akses kepada maklumat memaksa pereka semasa membuat semakan berterusan bagi bahasa komunikasi visual dalam media cetak.

Oleh sebab itu, Master of Designial Design: Print and Digital Media tidak hanya merangkumi kajian format penerbitan yang berbeza, peranan fotografi dan ilustrasi, prinsip komposisi dan estetik tipografi, tetapi juga menyiasat proses kognitif yang campur tangan dalam proses bacaan, serta teknik reka bentuk antara muka dan pengalaman pengguna, untuk mengambil kesempatan daripada kemungkinan yang disediakan oleh persekitaran digital.... [-]

Sepanyol Madrid
Oktober 2019
Sepanyol,Spanish (Spain)
9 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Reka Bentuk Reka Bentuk Sarjana Motion disimpulkan dengan pengeluaran gelendong di mana pelajar menyusun semua kerja yang telah mereka jalankan semasa kursus, menjadi ref ... [+]

Reka bentuk gerakan memerlukan satu set pengetahuan teknikal yang berbeza untuk mencadangkan, membangun dan berjaya menyelesaikan setiap projek.

Dalam tuan ini, anda akan belajar melakukan pencahayaan, untuk memindahkan kamera, menghidupkan, mengedit dan melakukan kerja pasca produksi, untuk mengambil projek dari awal hingga akhir. Bersiaplah untuk membawa kehidupan apa yang ada di dalam diri anda dan memulakan kerjaya anda dalam reka bentuk gerakan dunia yang menarik.

Matlamat

Reka bentuk gerakan memerlukan satu set pengetahuan teknikal yang berbeza untuk mencadangkan, membangun dan berjaya menyelesaikan setiap projek.

Dalam tuan ini, anda akan belajar melakukan pencahayaan, untuk memindahkan kamera, menghidupkan, mengedit dan melakukan kerja pasca produksi, untuk mengambil projek dari awal hingga akhir. Bersiaplah untuk membawa kehidupan apa yang ada di dalam diri anda dan memulakan kerjaya anda dalam reka bentuk gerakan dunia yang menarik.... [-]

Sepanyol Madrid
Oktober 2019
Spanish (Spain)
Sepenuh masa
9 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Belajar untuk membina jenama yang berkuasa. Perancangan Strategik dan Pengurusan Jenama Kreatif. ... [+]

KURSUS INI DIPERLUKAN DI KELUARGA

Jenama dan pengurusannya adalah protagonis di era baru di mana pembinaan nilai menjadi sangat penting bagi syarikat. Media digital dan strategi komunikasi baru memerlukan keupayaan untuk menghasilkan idea, mesej dan kandungan "cair" yang hebat, yang mampu merapatkan semua bidang tindakan jenama.

Ijazah sarjana ini bertujuan untuk menangani jenama di bawah semua aspek mereka. Dari kelahiran jenama, DNA dan yayasannya, melalui strategi komunikasi, penciptaan mesej, kempen dan kandungan untuk mencapai titik hubungan yang berbeza dengan pengguna, melalui media digital, pengalaman, konvensional, dsb.

objektif

Lancarkan jenama yang berkuasa atau membantu jenama merekabentuk semula strateginya. Syarikat berusaha untuk mengintegrasikan ke dalam profil pemasaran dan pengiklanan mereka dengan visi dan pemahaman yang lebih strategik terhadap media baru.... [-]

Sepanyol Madrid
Januari 2020
Sepanyol,Spanish (Spain)
Sepenuh masa
11 bulan
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Cahaya adalah bahasa, ia menimbulkan emosi, ia berkomunikasi dan, lebih-lebih lagi, ia mempunyai kelebihan menjadi universal. Master dalam Reka Cipta Pencahayaan menawark ... [+]

PROGRAM INI ADALAH TAJUK DI KELUARGA

Master of Lighting Design menawarkan latihan untuk memanipulasi cahaya di ruang angkasa, menambahkan sesuatu di luar tindak balas semata-mata untuk permintaan semata-mata fungsional atau estetik.

Dengan Master of Lighting Design, para pelajar akan mengupayakan cara menggabungkan aspek teknikal sumber cahaya dan aksesori mereka untuk mendapatkan hasil artistik, visual dan emosi, menghasilkan ruang dengan cara memanipulasi cahaya.

AIMED AT: Pascasiswazah atau graduan dalam bidang Seni dan Reka Bentuk, Arkitek dan Pereka Interior. Pengalaman profesional akan dinilai.

OBJEKTIF: Master of Lighting Design melatih para pereka yang melihat cahaya sebagai elemen yang menciptakan ruang. Pencahayaan adalah salah satu faktor yang paling penting untuk mewujudkan suasana; ia mempunyai konotasi langsung di tempat, dimensi, beban subjektif, kualiti, dll.... [-]

Sepanyol Madrid
Oktober 2019
Spanish (Spain)
Sepenuh masa
Sambilan
9 bulan
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Fabrikasi Digital telah membolehkan lompatan dari pembuatan industri - yang sukar diakses - untuk fabrikasi peribadi yang mampu dan mampu untuk membolehkan prototaip pant ... [+]

Fail kursusJenis kursus: MasterBahasa InggerisSekolah: Reka bentukKredit IED: 60Tempoh: 9 bulanJadual waktu: Kelas perhubungan Haus: 19:00 hingga 22: 30h (2 hari seminggu) Pelajaran dalam talian: 16:00 hingga 20:00 (Fr) | 10:00 hingga 14:00 (Sat) Bengkel berasaskan kehadiran intensif: 1 hujung minggu / bulanKehadiran: dicampurKelayakan: Pelajar Kursus Swasta akan menerima sijil. Mereka yang mengambil kelayakan berganda dengan Fab Academy juga akan menerima Fab Diploma yang dikeluarkan oleh Fab Foundation.Diarahkan kepada: Pereka, arkitek, jurutera, usahawan, artis, dll. Sesiapa yang dikaitkan dengan bidang reka bentuk.Proses kemasukan: CV / surat motivasi Portfolio (tidak lebih dari 3MB) / laman web Wawancara peribadi, jika dianggap wajar oleh penyelaras pengajaran... [-]
Sepanyol Madrid
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
9 bulan
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Sarjana Fotografi Kontemporari Eropah, hari ini, cadangan yang paling bercita-cita tinggi dalam latihan dalam fotografi artistik dan bercita-cita menjadi titik temu bagi ... [+]

Huraian

Sarjana Fotografi Kontemporari Eropah , hari ini, cadangan yang paling bercita-cita tinggi dalam latihan dalam fotografi artistik dan bercita-cita menjadi titik temu bagi artis dan profesional untuk memperkayakan bidang ini di Sepanyol.

Praktikal dan inovatif, ia adalah program yang unik berdasarkan kecemerlangan guru-gurunya (Martin Parr, Irina Chmyreva, Joan Fontcuberta dan Andreas Müller-Pohle, antara lain) yang dilahirkan dari premis yang ada identiti konsep dan kreatif Eropah dan ini ia adalah dan mestilah rujukan kepada urutan pertama dalam pasaran akademik, budaya dan seni. Dalam pengertian ini, penyertaan pelajar dari benua yang sangat berbeza amat menarik dan memperkaya.... [-]

Sepanyol Madrid
Oktober 2020
English
Sambilan
9 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Penciptaan dan pembangunan imej fesyen 360º bersama strategi komunikasi kontemporari. ... [+]

Penciptaan dan pembangunan imej fesyen 360º bersama strategi komunikasi kontemporari.

Fail kursusJenis kursus: MasterBahasa InggerisSekolah: FesyenKredit IED: 60Tempoh: 10 bulanJadual waktu: Petang 19.00-22.30 h (MF 3, 4 atau 5 hari seminggu)Kehadiran: secara peribadiKelayakan: Sijil peribadi / Sijil swasta akan dikeluarkan pada akhir kursus.Diarahkan kepada: kepada mereka yang berminat dalam fesyen dunia dan prosesnya, serta lulusan atau pemegang diploma dalam bidang komunikasi, Pemasaran dan PR atau kewartawanan mencari latihan khusus di bidang Fesyen dan Komunikasi.Proses kemasukan: Currículum vitae / Portfolio Projek Huruf Motivasi (max 3Mb) / Web Wawancara peribadi yang dianggap perlu oleh Pasukan Penyelarasan Akademik... [-]
Sepanyol Madrid
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
10 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Alat digital dan tingkah laku interaktif untuk bekerja dan mencipta permukaan lembut dan tekstil. ... [+]

Fail kursusJenis kursus: MasterBahasa InggerisSekolah: FesyenKredit IED: 6Tempoh: 9 bulanJadual Waktu: Jadual Kelas Praktis Pagi-Petang: Isnin hingga Khamis, 2-3 hari seminggu, dari 7:00 hingga 10:00 malam. Jadual bengkel: Sabtu dan Ahad, satu hujung minggu sebulan. Jadual Kelas Dalam Talian: Jumaat dari 4:00 petang hingga 8:00 petang dan hari Sabtu dari 10:00 hingga 2:00 petangKehadiran: dicampurKelayakan: Akreditasi peribadi pada akhir kursus. (Kehadiran Mandatori)Diarahkan kepada: fesyen dan pereka produk, arkitek, pereka yang berminat untuk melaksanakan kemahiran bahan lembut dalam disiplin mereka.Proses kemasukan: CV / Motivasi Surat / Portfolio (tidak lebih daripada 3MB) / Wawancara Pribadi, jika dianggap sesuai oleh penyelaras pengajaranKadar pendaftaran: 3900 €Yuran Kursus: 11300 €... [-]
Sepanyol Madrid
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
9 bulan
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Sarjana Rekabentuk Dalaman mentakrifkan dan mengembangkan konsep-konsep penting dalam reka bentuk dalaman untuk memahami hubungan di antara pengguna dan ruang di sekelili ... [+]

PROGRAM INI ADALAH YANG DIAJAR DALAM SPANISH

Yang Sarjana Interior Design mentakrifkan dan mengembangkan konsep-konsep penting dalam reka bentuk dalaman untuk memahami hubungan di antara pengguna dan ruang di sekelilingnya, ruang yang telah berkembang bersama-sama dengan trend dan gaya hidup baru.

Uji kaji melalui lima pancaindera adalah bahagian yang penting dalam pendekatan Sarjana, yang meliputi konsep seperti: isi padu, bahan-bahan, cahaya, transparensi dan perjalanan ruang dan irama kerana unsur-unsur yang mewujudkan sensasi dan pengalaman, mewujudkan asas yang kukuh untuk penyelesaian yang inovatif.

Sarjana dalam Rekabentuk Dalaman mencadangkan satu proses penyelidikan yang menjadi kenyataan kepada projek-projek di pelbagai jenis ruang, pinjaman mereka pendekatan terbuka, bereksperimen dengan pelbagai ruang: kediaman, perdagangan, pameran, pelbagai guna, tidak kekal, dan sebagainya, untuk tawaran pelajar gambaran menyeluruh tentang aktiviti masa depan mereka profesional.... [-]

Sepanyol Madrid
Oktober 2019
Spanish (Spain)
Sepenuh masa
9 bulan
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Makmal Reka Bentuk Sarjana Komunikasi menawarkan kunci untuk menguruskan kerumitan disiplin yang saling berkaitan yang diterokai semasa proses kreatif. Pelajar akan belaj ... [+]

KURSUS INI DIBUKA DALAM BAHASA INGGRIS.

Makmal Reka Bentuk Sarjana Komunikasi menawarkan kunci untuk menguruskan kerumitan disiplin yang saling berkaitan yang diterokai semasa proses kreatif. Pelajar akan belajar menguasai sumber dan aplikasi linguistik, untuk memimpin pasukan interdisiplin dalam projek komunikasi.

Master bertujuan untuk meningkatkan profil profesional pelajar supaya mereka dapat menjadi sebahagian dari struktur perniagaan baru, di mana konsep dan bahasa semakin dekat. Pertukaran berterusan antara pelajar dan guru (profesional aktif dengan pengalaman luas dalam bidang komunikasi) meningkatkan proses inovasi dan kreativiti yang mencirikan tuan ini.

Peluang kerjaya: Pengarah kreatif. Pengurus akaun. Pengarah Pemasaran. Pengurus Jenama. Pengarah strategik. Pengarah konsep.... [-]

Sepanyol Madrid
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Menjadi seorang pengurus atau usahawan dalam bidang fesyen dengan melatih pengalaman profesional yang terkenal di sektor ini dan dengan penekanan istimewa pada kemewahan. ... [+]

BAHASA KURSUS: Bahasa Sepanyol

Sarjana Pengurusan dan Pengurusan Syarikat Fesyen melatih semua orang yang ingin melatih sebagai pengurus atau usahawan dalam sektor fesyen menerusi pengalaman profesional syarikat terkenal di lapangan dalam bidang mewah dan runcit.

Dalam sektor yang kompetitif seperti fesyen, anda memerlukan pengetahuan khusus mengenai Pengurusan Strategik, Pengurusan Produk, Pemasaran dan Komunikasi, Kewangan ... yang akan sangat diperlukan bagi sebuah syarikat untuk berjaya dan meletakkan dirinya di pasaran dengan keputusan dan kejayaan yang diingini.

Untuk tujuan ini, Sarjana Pengurusan dan Pengurusan Syarikat Fesyen mengumpul semua aspek ini begitu penting juga menekankan kepada format perniagaan dalam talian yang baru dan kemungkinan yang ditawarkan oleh dunia digital, konsep-konsep semasa sebagai kemampanan atau pengenalan trend , antara lain.... [-]

Sepanyol Madrid
Oktober 2019
Sepanyol,Spanish (Spain)
Sepenuh masa
9 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Pengurusan dan strategi komersil untuk produk fesyen, dari pembangunan kepada pengeluaran dan pengedaran. ... [+]

KURSUS INI ADALAH PERLU DI BAHASA INGGRIS

Oleh kerana kelajuan panik yang mana artikel fesyen dilancarkan pada masa kini, dan dihadapi dengan pengguna yang lebih dan lebih menuntut, adalah sangat penting bahawa produk mencapai pengguna akhir sama seperti mereka dibentangkan, tanpa cacat, pada harga yang sesuai dan dalam masa yang ditetapkan.

Sebaliknya, faktor-faktor seperti penyatuan teknologi baru, masa nyata, pembangunan pasaran baru dan desentralisasi pengeluaran, memaksa sektor tekstil sentiasa mencari penyelesaian dan penambahbaikan yang boleh mereka inovasi dan berjaya.

Bermula dari premis ini, tuan telah diwujudkan untuk melatih para profesional dalam bidang pembangunan, pengurusan dan pengedaran produk fesyen dalam erti kata yang paling luas, dan dari perspektif antarabangsa.... [-]

Sepanyol Madrid
Januari 2020
English,Spanish (Spain)
Sepenuh masa
11 bulan
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Belajar untuk membina jenama yang berkuasa. Perancangan Strategik dan Pengurusan Jenama Kreatif. ... [+]

BAHASA KURSUS: Bahasa Sepanyol

Jenama dan pengurusannya adalah protagonis di era baru di mana pembinaan nilai menjadi sangat penting bagi syarikat. Media digital dan strategi komunikasi baru memerlukan keupayaan untuk menghasilkan idea, mesej dan kandungan "cair" yang hebat, yang mampu merapatkan semua bidang tindakan jenama.

Ijazah sarjana ini bertujuan untuk menangani jenama di bawah semua aspek mereka. Dari kelahiran jenama, DNA dan yayasannya, melalui strategi komunikasi, penciptaan mesej, kempen dan kandungan untuk mencapai titik hubungan yang berbeza dengan pengguna, melalui media digital, pengalaman, konvensional, dsb.

OBJEKTIF

Lancarkan jenama yang berkuasa atau membantu jenama merekabentuk semula strateginya. Syarikat berusaha untuk mengintegrasikan ke dalam profil pemasaran dan pengiklanan mereka dengan visi dan pemahaman yang lebih strategik terhadap media baru.... [-]

Sepanyol Madrid
Januari 2020
Sepanyol,Spanish (Spain)
Sepenuh masa
11 bulan
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Master dalam Pengurusan dan Arah Komunikasi, Pemasaran dan Pengiklanan mencadangkan program latihan yang menggabungkan latihan teoritis dengan perkembangan kemahiran krea ... [+]

PROGRAM INI ADALAH TAJUK DI KELUARGA

Master dalam Pengurusan dan Arah Komunikasi, Pemasaran dan Pengiklanan mencadangkan program latihan yang menggabungkan latihan teoritis dengan perkembangan kemahiran kreatif dan pelaksanaan praktikal, dengan perhatian khusus terhadap kemungkinan komunikasi yang ditawarkan oleh teknologi, bengkel atau mesyuarat baru yang terkenal profesional dunia pengiklanan, komunikasi dan pemasaran.

Máster de Dirección y Gestión de Comunicación, Marketing y Publicidad del IED Madrid from IED Madrid on Vimeo.

Untuk menetapkan kedudukan yang betul untuk setiap produk atau perkhidmatan; untuk menguruskan jenama dengan betul, untuk membuat dan merancang kempen pengiklanan yang inovatif dan berkesan: dari penulisan taklimat kepada seni akhir, dari penubuhan objektif dan penetapan anggaran untuk penilaian hasil adalah aspek yang menonjol hadir dalam Sarjana Pengurusan dan Arah Komunikasi, Pemasaran dan Pengiklanan.... [-]

Sepanyol Madrid
Oktober 2019
Sepanyol
Sepenuh masa
9 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Kunci kejayaan produk bukan sahaja dalam reka bentuk yang hebat. Menjadi profesional dalam bidang pembangunan produk dan pengurusan pembelian berkat pengetahuan mengenai ... [+]

BAHASA KURSUS: Bahasa Sepanyol

Sarjana Pengurusan Fesyen dan Pengurusan Produk direka untuk melatih para profesional dalam bidang pembangunan produk dan pengurusan pembelian, yang penting untuk mengetahui interaksi antara reka bentuk, pemasaran, pengeluaran dan kepentingan bekerja dalam satu kumpulan pelbagai profil profesional.

Kunci kejayaan produk bukan sahaja dalam reka bentuk yang hebat, adalah penting bahawa produk tersebut mencapai pengguna akhir dengan ciri-ciri yang mana ia diilhamkan, tanpa cacat kualiti, dengan harga yang sesuai dan dalam masa yang diramalkan.

Oleh itu, Sarjana Pengurusan Fesyen dan Pengurusan Produk didasarkan pada dua bidang utama: di satu pihak, refleksi dan perolehan pengetahuan dalam bidang strategi, pemasaran, dan pengeluaran, memberikan pengetahuan pelajar tentang tahap yang pergi dari penciptaan produk ke tempat penyimpanan; dan, sebaliknya, pengambilalihan kemahiran dan visi praktikal mengenai pengurusan produk yang baik dalam syarikat fesyen, sama ada sendiri atau asing, besar atau kecil.... [-]

Sepanyol Madrid
Oktober 2019
Sepanyol,Spanish (Spain)
Sepenuh masa
9 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Hidup 360º Pengalaman yang akan memberi anda visi global mengenai proses reka bentuk, kreativiti, perniagaan dan teknologi baru, untuk meningkatkan kedudukan kerja anda a ... [+]

Hidup 360º Pengalaman yang akan memberi anda visi global mengenai proses reka bentuk, kreativiti, perniagaan dan teknologi baru, untuk meningkatkan kedudukan kerja anda atau menjadi sebahagian daripada syarikat besar.

Fail kursusJenis kursus: MasterBahasa InggerisSekolah: Komunikasi VisualKredit IED: 60Tarikh mula: Oktober 2019Tempoh: 9 bulanJadual waktu: Petang-petang borang 19.00 hingga 22.00 h. Isnin-Jumaat. 3, 4 atau 5 hari semingguKehadiran: secara peribadiKelayakan: Secara peribadi pada akhir kursus, sijil akan diberikan untuk menyelesaikan kursus dan berjaya.Diarahkan ke: Pemaju FullStack, Jurutera Perisian, Pembangun Web (BackEnd dan FrontEnd), Pereka UX / UI, PerkhidmatanProses kemasukan: CV, surat motivasi dan Portfolio (tidak lebih daripada 3 MB) / Laman Web. Wawancara peribadi, jika dianggap mudah untuk koordinasi akademik.Kadar pendaftaran: 3900 €Yuran Kursus: 11300 €... [-]
Sepanyol Madrid
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
9 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Mengadakan koleksi fesyen dari reka bentuk produk kepada pengurusan komersil. ... [+]

Fail kursusJenis kursus: MasterBahasa: SepanyolSekolah: IED Fesyen LabKredit IED: 60Tempoh: 9 bulanJam: Petang 19.00 - 22.30 h. LV 3, 4 atau 5 hari semingguBantuan: Di tapakKelayakan: Swasta di akhir kursus sijil akan dihantar untuk mengesahkan bahawa ia telah berjaya diselesaikan dan diluluskan.Bertujuan untuk: semua orang yang berminat mempelajari dunia fesyen, prosesnya dan profesional yang paling menonjol dalam sektor ini, serta memperoleh satu siri pengetahuan penting untuk reka bentuk fesyen.Proses kemasukan: pemilihan yang dibuat berdasarkan CV, surat motivasi, dan portfolio, dalam hal memilikinya.

Fesyen adalah salah satu sektor profesional yang paling dinamik dengan kesan terbesar dalam masyarakat kita. Kami menyaksikan revolusi tulen dalam bidang pengeluaran, reka bentuk dan pembangunan strategik di semua bidangnya. Catwalks telah dibuka kepada bakat-bakat baru dan muda, dan pasaran fesyen semakin menuntut profil pereka dengan visi transversal dan global.... [-]

Sepanyol Madrid
Oktober 2019
Sepanyol
Sepenuh masa
9 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Satu visi reka bentuk 360º. Berikan bentuk kepada idea dan mengembangkan produk ke butiran terakhir. ... [+]

Satu visi reka bentuk 360º. Berikan bentuk kepada idea dan mengembangkan produk ke butiran terakhir.

Fail kursusJenis kursus: MasterBahasa: SepanyolSekolah: Reka Bentuk IEDKredit IED: 60Tempoh: 9 bulanJam: Petang 19.00 - 22.30 h. LV 3, 4 atau 5 hari semingguBantuan: Di tapakKelayakan: Swasta di akhir kursus sijil akan dihantar untuk mengesahkan bahawa ia telah berjaya diselesaikan dan diluluskan.Bertujuan untuk: arkitek, pereka, arkitek teknikal, artis plastik, dan semua orang yang terlibat dalam dunia seni, reka bentuk dan seni bina dengan konsep objek tiga dimensi.Proses kemasukan: CV. Pengalaman profesional akan dinilai · Surat motivasi · Portfolio (tidak melebihi 3MB), laman web atau blog, sekiranya mempunyai mereka · Pengetahuan mengenai program pemodelan dan planimetri 2D dan 3D akan dinilai · Wawancara peribadi, jika Didactic Coordination dianggap sesuai .... [-]
Sepanyol Madrid
Oktober 2019
Sepanyol
Sepenuh masa
9 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Mengembangkan cakrawala pemandangan. Dapatkan keupayaan untuk secara visual dan secara lisan struktur pelbagai ruang: dalaman, pameran, seni bina sementara, televisyen at ... [+]

Mengembangkan cakrawala pemandangan. Dapatkan keupayaan untuk secara visual dan secara lisan struktur pelbagai ruang : dalaman, pameran, seni bina sementara, televisyen atau hiburan secara langsung.

Fail kursusJenis kursus: MasterBahasa: SepanyolSekolah: Reka Bentuk IEDKredit IED: 60Tempoh: 9 bulanJam: Petang 19.00 - 22.30 h. LV 3, 4 atau 5 hari semingguBantuan: Di tapakKelayakan: Swasta di akhir kursus sijil akan dihantar untuk mengesahkan bahawa ia telah berjaya diselesaikan dan diluluskan.Bertujuan di: graduan atau graduan dengan pengalaman profesional dalam bidang seni, reka bentuk, seni bina, reka bentuk dalaman, dll.Proses kemasukan: CV, surat motivasi untuk menyelesaikan kursus ini, Portfolio (tidak melebihi 3MB), pautan ke laman web atau blog sendiri, dalam hal mempunyai pengetahuan mengenai Autocad akan dinilai. Wawancara peribadi, jika Didactic Coordination difikirkan sesuai.... [-]
Sepanyol Madrid
Oktober 2019
Sepanyol
Sepenuh masa
9 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Semana de workshops de diseño con alumnos en el IED Madrid

Máster de Dirección y Gestión de Comunicación, Marketing y Publicidad del IED Madrid

#digifashion en el IED Madrid. Mesa redonda para las buenas prácticas en Comunicación Digital y Moda

Nuestros alumnos opinan sobre la sostenibilidad. Laura Valdez

Experience IED Madrid Moda

IED Master Madrid, pensar, proyectar, innovar

IED MADRID DESIGN. TURBOLATA

Documental Diseño de Interiores 2010 - IED Madrid

Tesis Diseño de Moda 2011. IED Madrid. Enso

IED Madrid
Alamat
C/ Flor Alta 8 28004
Madrid, Community of Madrid, Sepanyol
Website
Telefon
+34 914 48 04 44