El Centro de Estudios Económicos y Comerciales

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

ICEX-CECO: Rujukan latihan antarabangsa

El Centro de Estudios Económicos y Comerciales , pada masa ini Pengeksport dan Pelaburan ICEX Sepanyol, EPE, MP, telah diwujudkan sebagai sekolah perniagaan, pada tahun 1976 sebagai alat latihan untuk pentadbiran ekonomi dan komersial Sepanyol dan sepanjang sejarah panjangnya mempunyai antara majikannya, sebagai yayasan awam, pelbagai kementerian seperti Industri, Tenaga dan Pelancongan atau Ekonomi dan Daya Saing dan entiti lain seperti Majlis Tertinggi Dewan Perniagaan atau ICEX.

Sejak Januari 2015 EPEX Eksport dan Pelaburan EPE Sepanyol, MPE telah mengintegrasikan aktiviti El Centro de Estudios Económicos y Comerciales sebagai LEPASAN LATIHAN yang baru (yang menyatukan kedua-dua aktiviti ICEX-CECO dan Unit Biasiswa ICEX), mempromosikan oleh itu pembentukan modal insan untuk pengantarabangsaan ekonomi Sepanyol dan mempromosikan latihan pegawai pentadbiran awam, pengurus dan pengurus syarikat, persatuan perniagaan dan entiti awam atau swasta lain, serta golongan muda yang bercita-cita untuk membangun pada masa akan datang, profesion yang dikaitkan dengan ekonomi antarabangsa.
Institusi lain seperti Agensi Luar Negara Kementerian Luar Negeri Kementerian Luar Negeri, universiti, konfederasi perniagaan, persatuan pengeksport, perundingan dan sebagainya ... berada dalam hubungan rapat dengan ICEX-CECO, yang dikaitkan dengan perjanjian kerjasama untuk pembangunan aktiviti dan program yang saling menguntungkan .

Sejak penciptaannya, lebih daripada 20,000 pelajar telah dilatih dan terus menjalin profesional terkemuka dalam pengurusan ekonomi dan komersial sektor awam dan syarikat. Hanya pada tahun lepas, pusat ini telah mengajar lebih daripada 9,000 jam latihan kepada lebih daripada 2,000 pelajar.

Sepanjang tahun ini, para pelajar kami dari program pengantarabangsaan telah diintegrasikan sebagai eksekutif dalam syarikat Sepanyol yang paling aktif di peringkat antarabangsa. Pelajar asing juga telah melalui bilik darjah kami, yang berasal dari lebih daripada 70 buah negara , terutamanya dalam proses pembangunan atau baru-baru ini menyertai ekonomi global, yang berminat untuk berkongsi pengalaman pengantarabangsaan Sepanyol.

Rigor dan Inovasi

Program ICEX-CECO dicirikan oleh kekakuan akademik mereka, dengan kandungan inovatif dan avant garde mereka, sentiasa disesuaikan dengan permintaan baru latihan dalam persekitaran dinamik dan berubah, serta dengan menggunakan metodologi praktikal dan partisipatif, melalui analisis daripada kes-kes praktikal sebenar dan pembangunan di pihak pelajar, dalam program-program amplest, projek-projek pengantarabangsaan syarikat.

Objektif ICEX-CECO bukan semata-mata untuk menyebarkan pengetahuan, tetapi untuk membantu para pelajarnya mengembangkan kemampuan mereka sendiri.

Untuk tujuan ini, kaedah pengajarannya adalah berdasarkan gabungan teori dan amalan yang berkesan yang membantu pelajar membuat keputusan dalam kehidupan profesional mereka. Proses pengajaran termasuk penyertaan aktif pelajar, yang mempelajari teknik, kemahiran dan strategi yang akan diterapkan pada masa depannya.

Program pusat ini terus berkembang dalam bidang yang berbeza dan khususnya dalam isu-isu yang berkaitan dengan pengantarabangsaan perniagaan dan ekonomi antarabangsa.

Akibatnya, skop tawaran itu juga diperluaskan, berusaha untuk membawa program-program lebih dekat kepada keperluan khusus syarikat dan institusi, keperluan yang dianalisis secara terperinci untuk menawarkan tindakan latihan yang berkesan dan terbukti melalui sistem kawalan yang ketat kualiti

Guru Kualifikasi Tinggi

Tidak dinafikan, salah satu aset utama yayasan adalah fakultinya, yang merangkumi banyak eksekutif dan profesional yang terbaik dengan kerjaya pengajaran dan dalam praktiknya dalam dunia perniagaan dan Pentadbiran ekonomi dan komersial Negeri.

ICEX-CECO mempunyai pengarah untuk setiap programnya, dan dengan kira-kira 200 profesor yang diberikan kepada kursus dan seminar yang berbeza, semuanya mempunyai kelayakan pengajaran yang tertinggi. Ini adalah profesor universiti, jurutera, perbankan dan eksekutif perniagaan, pegawai kanan Pentadbiran Negeri, ahli psikologi, peguam, ahli ekonomi, majistret, penasihat cukai, perunding dan pakar dalam pemasaran dan kewangan antarabangsa, dll.

Kakitangan pengajar menyertai nilai profesional yang diiktiraf dengan pengalaman mengajar yang terbukti di pusat itu sendiri dan dalam forum akademik lain.

ICEX-CECO, dalam talian

ICEX-CECO mempunyai Kampus Maya moden yang digunakan sebagai asas untuk aktiviti pengajaran dalam kursus kursus dan campuran dan sebagai sokongan dalam kursus tatap muka.

Methotolodgy dalam talian ICEX-CECO didasarkan pada model tutorial yang sangat dekat dengan pelajar , yang membolehkan interaksi tetap guru dengan setiap pelajar dan pelajar antara mereka, mempromosikan pembelajaran dengan cara yang kolaboratif dan memudahkan pengetahuan itu membina bukan sahaja dari pengetahuan teoritis, tetapi dari interaksi antara pelajar dan tutor pakar.

Platform e-pembelajaran yang digunakan oleh ICEX-CECO dan yang menyokong pengajaran dalam talian adalah yang paling banyak digunakan di seluruh dunia: Moodle. Dengan lebih daripada 2.5 juta kursus dan 30 juta pengguna, ia digunakan dalam banyak universiti, sekolah perniagaan dan syarikat setiap hari dan dengan kepuasan yang tinggi.

Lokasi

Madrid

Alamat
Avda. Cardenal Herrera Oria 378, Edificio A
Acceso por Puerta de Alumnos

28035 Madrid, Komuniti Madrid, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami