Baca keterangan rasmi

Siapa kita

Sekolah yang khusus dalam pemimpin E-dagang di kalangan pelajar yang dilatih sebagai pakar dalam E-dagang dan Pemasaran Digital. Dengan lebih daripada 190 profesor, yang telah melatih lebih daripada 1100 pelajar dalam E-dagang dan Pemasaran Digital.

Kami adalah Sekolah E-dagang Pertama yang lahir di Sepanyol

Pada tahun 2010, Fabián López (@faloco) dan Gerardo Salvador (@gerardsalva) mengadakan pertemuan di mana mereka bercakap tentang kesukaran dalam pasaran buruh untuk dapat mengupah pengurus e-dagang yang baik untuk mengawasi strategi pemasaran digital syarikat dan meningkatkan hasil jualan. Kedua-dua mereka membuat kesimpulan semasa perbualan itu, walaupun terdapat latihan yang baik dalam komunikasi dengan rangkaian sosial, tidak seorang pun daripada mereka berfokus pada perdagangan elektronik. Itu memberi laluan kepada penciptaan Sekolah Ecommaster, yang bermula pada tahun 2011 sebagai Master dalam E-commerce dan Pemasaran Digital di Elche.

Hari ini, ia diajar di Elche dan Madrid secara peribadi dan dalam talian di lebih daripada 20 buah negara.

Salah satu daripada nilai perbezaan telah menjadi pertaruhan kepada profesor dari syarikat-syarikat yang memberikan pengetahuan praktikal ke dalam kelas, daripada melakukannya dari dunia akademik yang sedikit berkaitan dengan realiti perniagaan.

Apakah idea awal?

Idea awal adalah untuk mencipta kurikulum dan kakitangan mengajar yang akan membolehkan latihan lebih dekat, sekumpulan kecil tidak lebih dari 20 orang dan di mana guru akan membantu pelajar meningkatkan hasil syarikat mereka di Internet, atau untuk mengembangkan di dalam kelas idea perniagaan dari awal yang akan mula mendapat jualan bahkan sebelum akhir Master.

people, girls, womenStockSnap / Pixabay

metodologi

Sejak asas pada tahun 2011, Ecommaster.es telah membangunkan metodologi sendiri yang menjamin bukan sahaja pemindahan pengetahuan tetapi juga pemerolehan kemahiran keusahawanan asas untuk semua jenis syarikat, projek atau persekitaran profesional.

Semua aktiviti kurikulum Ecommaster bertujuan untuk tujuan ini dan kedua-dua kelas guru dan bahan pelengkap yang terdapat di platform kami adalah kandungan praktikal yang tinggi yang bertujuan untuk membawa dunia profesional akademik sedekat mungkin.

Oleh itu, dalam bahan pelengkap Master anda dapat mencari kes-kes kejayaan yang banyak (dan kegagalan), diberitahu dalam orang pertama oleh protagonisnya, tutorial alat yang berfokus pada amalan harian dan, tentu saja, contoh strategi, teknik dan alat yang disajikan di kelas tatap muka atau dalam videoconferences.

Direktorat Akademik dan Ketua Pengajian

Mereka adalah ahli pasukan Ecommaster yang mengikuti perkembangan evolusi aktiviti Guru. Satu pasukan tiga orang yang boleh didapati untuk pelajar yang menyusun kerja secara mingguan, menyelaras kalendar dan memberi tenaga kepada hubungan antara guru dan pelajar. Di samping itu, mereka dapat menyelesaikan soalan teknikal dan memberi nasihat tentang cara terbaik untuk meningkatkan bakat pelajar, apabila memulakan sesuatu projek atau kerjayanya.

Guru Ecommaster

Profil jenis guru Ecommaster adalah profesional yang mempunyai pengalaman bertahun-tahun dalam dunia perdagangan elektronik atau pemasaran digital, sama ada membangunkan projek sendiri atau bekerja untuk pemain besar seperti Amazon, eBay, PayPal, Inditex, Komponen PC ... dan juga untuk permulaan yang telah mengetuai bahagian teknologi akhbar lebih daripada sekali.

Ini adalah profesional yang sangat baik yang mempertahankan pekerjaan mereka dalam sektor yang semakin menuntut dan, sebagai tambahan, terus hidup keinginan mereka untuk menambah nilai dan pengetahuan untuk promosi pelajar baru. Dengan agenda yang sibuk dalam banyak kes, kadang-kadang menjadi hak istimewa untuk mengajar mereka di Ecommaster dan ia adalah kerja yang kita suka lakukan di ibu pejabat kajian, mengesahkan tarikh dua bulan lebih awal untuk ketenangan pikiran semua orang. Pada tahun lepas kita hanya perlu menangguhkan dua kelas dalam seminggu yang sama ... satu kerana selesema dan yang lain kerana guru itu akan menjadi bapa.

Belajar dengan melakukan

Pemasaran digital adalah disiplin yang sentiasa berubah di mana tren baru yang membawa konsep baru dan kajian semula strategi terus muncul. Ini memerlukan profesionalnya untuk menguruskan jumlah maklumat yang tinggi dan rasa kritikal untuk memisahkan fesyen daripada gangguan sebenar yang muncul dalam sektor yang dinamik.

Untuk ini, selain dari kandungan yang sudah sangat praktikal, kami mencadangkan kepada pelajar kami pelaksanaan projek perniagaan di mana untuk terus menerapkan apa yang dipelajari dalam kelas.

Kurikulum Ecommaster termasuk Projek Akhir Master yang terdiri daripada pelan perniagaan yang terdiri daripada dokumen-dokumen berikut: Kajian pasaran atau analisis persaingan, Pelan pemasaran, Analisis platform e-dagang dan kajian kemungkinan Ekonomi.

Sah untuk kedua-dua syarikat yang sedia ada dan untuk projek-projek fiksyen, Ecommaster adalah persekitaran yang sempurna untuk mempercepatkan projek-projek ini. Biasanya, projek-projek ini akhirnya menjadi perniagaan dengan bil sebenar, dipindahkan untuk nilai yang lebih tinggi daripada tuisyen tuan atau, dalam kes yang paling teruk, surat persembahan yang sangat baik untuk menemani kurikulum pelajar.

Kelas yang dibuang

Ini adalah salah satu inovasi pendidikan terkini yang mencapai kelas di seluruh dunia. Secara ringkas, ia terdiri daripada cara membalikkan cara pembelajaran tradisional supaya pelajar mengkaji kandungan teoretikal terlebih dahulu dan merizab masa kelas untuk berunding dengan soalan-soalan khusus guru yang berkaitan dengan keperluan pembelajaran mereka.

Ini adalah cara terbaik untuk menyesuaikan kursus kami dengan keperluan yang mempunyai profil profesional yang berbeza. Di Ecommaster, kami telah melaksanakannya dalam kebanyakan kursus yang merupakan sebahagian daripada program PRO Ecommaster dan, sedikit demi sedikit, kami memasukkan butiran metodologi ini di seluruh tuan.

Lawatan lapangan, komuniti alumni dan aktiviti Rangkaian

Dari saat mereka dimasukkan ke Ecommaster, pelajar kami dijemput untuk menyertai komuniti Alumni, kumpulan swasta di mana mereka menghubungi semua guru dan pelajar dari edisi lain. Maklumat dikongsi, profesional disyorkan dan peluang perniagaan ditemui.

Di samping itu, sepanjang lawatan kalendar dianjurkan untuk kemudahan kedai-kedai dalam talian dan agensi-agensi pemasaran di Madrid dan Alicante, sekali lagi, realiti dunia profesional boleh diketahui terlebih dahulu dan di mana ia mudah untuk mengakses inisiatif pengambilan bakat yang akhirnya menjadi crystallized dalam amalan, biasiswa dan kontrak.

Begitu juga, pelajar-pelajar kita hadir pada acara, persidangan dan persembahan yang kita sediakan di seluruh wilayah negara, selalunya menjadi langkah pertama mereka untuk diupah sebagai profesor oleh sekolah perniagaan yang lain.

Program diajar dalam:
  • Sepanyol

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

Ecommaster.es

Pemasaran Digital Master dan Ecommerce secara bersemuka di Alicante dirancang dari sudut pandangan praktikal, kurikulum kami menjadi salah satu titik pembezaan kami. ... [+]

Pemasaran Digital Master dan Ecommerce secara bersemuka di Alicante dirancang dari sudut pandangan praktikal , kurikulum kami menjadi salah satu titik pembezaan kami.

Latihan dalam Perdagangan Elektronik dan Pemasaran Digital adalah penting untuk mengurus jualan Internet dengan cekap. Di Ecommaster kita mempunyai kunci untuk menjadi pengurus e-dagang yang sahih, dan mengajar anda semua strategi yang diperlukan untuk berjaya dalam talian . Kini dan masa depan perniagaan ada di Internet. Mengkhususkan diri!

Mempelajari keperluan yang kami ada dan terus mempunyai guru dan pakar dalam kehidupan seharian kami. Kami telah menyesuaikannya selepas 8 edisi Ijazah Sarjana E-Perdagangan di Alicante , 5 edisi bersemuka di Madrid, dan 13 edisi dalam mod Dalam talian.... [-]

Sepanyol Elche
November 2019
Sepanyol
Sepenuh masa
6 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
Calle Juan de la Cierva,43
03203 Elche, Komuniti Valencia, Sepanyol