University of Deusto: Deusto Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Walaupun keadaan semasa yang dipicu oleh COVID-19, pasukan kemasukan di Deusto Business School tersedia untuk menjawab sebarang soalan mengenai program tuan kami melalui e-mel, Skype, atau melalui telefon.

DEUSTO BUSINESS SCHOOL: A INSTITUTION CENTURY-OLD

Deusto Business School adalah sekolah perniagaan pertama di Sepanyol, dengan lebih dari seratus tahun sejarah sebagai rujukan global untuk pendidikan perniagaan yang bulat. Ia telah mempelopori latihan para pemimpin perniagaan di dua lokasi:

  • La Comercial, yang telah menjadi sebahagian daripada kampus Bilbao sejak tahun 1916.
  • ESTE, diwujudkan pada tahun 1956 di Kampus San Sebastián.

Deusto Business School adalah berbeza dengan kesesuaiannya dengan tradisi dan prestise yang berabad-abad lamanya dan pada masa yang sama merangkumi trend utama yang sedang mengubah dunia perniagaan.

DBS menawarkan kepada anda staf pengajar yang dibentuk oleh pensyarah dan pemimpin perniagaan University of Deusto dengan pengalaman luas. Metodologi kami yang pelbagai, moden dan interaktif memberi tumpuan kepada usaha membangunkan kebolehan melalui kerjasama dan inovasi.

Sebagai graduan DBS, anda akan menyertai rangkaian profesional yang lebih terkenal dan berkembang lebih daripada 15,000 bekas pelajar melalui Deusto Business Alumni.

Melalui program kami, pelajar kami membangunkan kemahiran dan kompetensi pengurusan yang pelbagai mengikut nilai kelestarian, tanggungjawab dan etika profesional.

Dengan persatuan pelajar kami, anda akan mempunyai peluang untuk mengembangkan pengetahuan dan kemampuan anda dalam pelaburan, kewangan dan perundingan.

Kadar pekerjaan kami adalah 95% *. Alumni Deusto Business School bekerja di pelbagai bidang fungsional yang berbeza di sektor swasta dan awam: perkhidmatan bank, kewangan, pelaburan, pemasaran, perundingan, pentadbiran.

Kami mempunyai hubungan perniagaan universiti yang kuat. Oleh itu, anda akan dapat membantu persidangan yang berbeza yang diberikan oleh para profesional dari syarikat-syarikat penting.

Deusto disenaraikan di antara 200 universiti terbaik di dunia dalam Perniagaan dan Ekonomi, dan 1 dalam sistem universiti Basque mengikut Peringkat Universiti Peringkat Dunia Tinggi pada tahun 2018. Deusto juga mendapat penghormatan dengan ranking 1 di peringkat Universiti-Syarikat oleh Yayasan Everis, kerana penyesuaiannya dengan keperluan organisasi dalam sektor swasta.

INTERNATIONALISATION

Deusto Business School mengekalkan perjanjian penting dan perikatan strategik dengan beberapa sekolah perniagaan dan universiti terbaik di dunia, dengan program-program mengajar bersama atau intensif modul yang dijalankan di pusat-pusat terkenal di luar negara. Di samping itu, setiap tahun Deusto mengalu-alukan pelajar antarabangsa dari seluruh dunia.

KEMUDAHAN DAN SELURUH DUNIA

Kampus Bilbao

Universiti Deusto di Bilbao mempunyai lokasi yang istimewa di tengah-tengah Bilbao, bertentangan dengan Muzium Guggenheim di tebing kanan Sungai Nervion. La Comercial, sebuah bangunan bersejarah dengan pengubahsuaian moden, menempatkan Deusto Business School. Perpustakaan universiti ditemui hanya menyeberangi Sungai Nervion dan menawarkan ruang pembelajaran individu dan kumpulan yang luas. Di kampus, pelajar juga akan menemui beberapa ruang makan dan kafetaria, serta pusat kecergasan dan kesihatan yang baru diubahsuai "DeustoFit," dan pelbagai ruang yang sama.

Bilbao adalah bandaraya kosmopolitan yang berkembang maju ke Eropah, menganugerahkan gelaran Bandar Eropah Terbaik 2018. Ia telah mengalami pembaharuan alam sekitar dan bandar berskala besar sejak tahun 1990-an ketika Muzium Guggenheim dibuka sebagai bangunan perdana. Selepas bertahun-tahun sebagai hab perindustrian, simbol-simbol kota baru kini menjadi perniagaan, rekreasi dan budaya. Kawasan pesisir yang berhampiran adalah sesuai untuk sukan air seperti melayari, meluncur angin, menyelam dan belayar, dan kawasan gunung berdekatan menawarkan lawatan mendaki dalam pelbagai tahap pengalaman.

1

106095_CampusBilbao.jpg

Kampus San Sebastián

San Sebastián telah dipilih sebagai Ibukota Kebudayaan Eropah pada tahun 2016. Festival Filem Antarabangsa San Sebastián adalah salah satu daripada Eropah yang paling cemerlang, dan "Jazzaldia" dan "Musical Fortnight" (jazz dan festival muzik klasik, masing-masing) adalah beberapa budaya yang paling penting peristiwa, tanpa melupakan perayaan tradisional utama di bandar ini, yang dikenali sebagai "Tamborada". Suku Lama San Sebastián adalah salah satu tempat terbaik untuk merasai masakan tempatan mulai dari "pintxos" yang terkenal hingga restoran masakan pengarang terbaik. Kampus San Sebastián di University of Deusto, terletak di Paseo de Mundaiz di tebing Sungai Urumea dan di sekitar Taman Cristina-Enea, membentuk sebuah kompleks universiti 32,000 m 2 , tepat di tengah-tengah kota.

3

4

MENGENAI PELAJAR MASTER DI DBS?

  • Semua program Deusto Business School adalah Program Rasmi .
  • Semua program termasuk keperluan latihan .
  • Sekiranya anda tidak mempunyai ijazah ekonomi atau perniagaan , beberapa program Master of Business Deusto adalah cara yang ideal untuk memberi anda peluang perniagaan profesional.
  • Jika anda sudah memiliki ijazah dalam Pengurusan Perniagaan, Master khusus di DBS adalah pelengkap yang sempurna untuk membantu anda memulakan kerjaya profesional anda dalam bidang perniagaan tertentu.

Jabatan Perkhidmatan Kerjaya

Perkhidmatan berikut ditawarkan kepada semua peserta: bantuan untuk menawarkan tawaran latihan, persembahan korporat, seminar untuk membekalkan peserta dengan alat untuk meningkatkan prospek pekerjaan mereka, bimbingan profesional, dan lain-lain.

Alumni Deusto Business

Deusto Business Alumni adalah rangkaian yang terdiri daripada lebih daripada 15,000 profesional yang memegang jawatan utama syarikat di semua sektor di Sepanyol, di seluruh Eropah, dan di luar negara.

Kediaman

The University of Deusto menawarkan perkhidmatan yang membantu pelajar mencari penginapan di Bilbao dan San Sebastián. Pelbagai pilihan termasuk penginapan persendirian, homestay, dan lain-lain ditawarkan.

Kampus Bilbao:

www.accommodationbilbao.deusto.es

Campus San Sebastián:

www.accommodationsansebastian.deusto.es

Hubungan antarabangsa

Jabatan ini mengendalikan pelbagai program antarabangsa dan semua aspek yang berkaitan dengan pelajar antarabangsa di University of Deusto.

Maklumat lanjut: international.deusto.es

Kehidupan Kampus

Deusto Business School percaya bahawa kehidupan universiti melangkaui kelas. DeustoCampus menawarkan aktiviti-aktiviti berikut, antara lain: sukan, teater, bengkel menulis, kelab perbahasan, sukarelawan sosial dan kerjasama, kumpulan iman dan perpaduan.

www.campusdeusto.es

Lokasi

Bilbao

Deusto Business School.

Alamat
Bilbao Campus

Hermanos Aguirre, 2

48014 Bilbao, Negara Basque, Sepanyol
Telefon
+34 944 139 441

San Sebastián

Alamat
San Sebastian Campus
Mundaiz, 50

20012 San Sebastián, Negara Basque, Sepanyol
Telefon
+34 944 139 441

Madrid

Alamat
Madrid Headquarters
Castelló, 76

28006 Madrid, Komuniti Madrid, Sepanyol
Telefon
+34 944 139 441

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami