Bau Design College of Barcelona

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Penyampaian

Bau adalah sebuah pusat yang menyediakan pendidikan tinggi dalam bidang reka bentuk. Terletak di Barcelona, Salah satu daripada bandar-bandar utama di bidang reka bentuk, BAU terletak di kawasan perindustrian lebih 6,000 m2 dilengkapi dengan bilik tertentu untuk ruang pengajaran dan pelbagai guna yang direka untuk menggalakkan penyelidikan, penciptaan dan inovasi.

Latihan yang ditawarkan di Bau kenyataan di universiti darjah dalam grafik, audiovisual, dalaman dan reka bentuk fesyen dan juga Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana. Ia juga menawarkan kursus-kursus lain seperti Diploma Design 'Bau Nit' (Bau Petang), dalam pengkhususan Rekabentuk Grafik dan Interior Design, dan Universiti musim panas, Sebagai tambahan kepada pelbagai jenis kursus, kursus monograf dan bengkel.

SEJARAH

Bau, Design College of Barcelona, ​​ditubuhkan pada tahun 1989, Atas inisiatif sekumpulan pereka profesional dengan kerjaya pendidikan dan pengajaran yang kuat, sebagai moden, inovatif dan pelbagai disiplin pusat peringkat tinggi pengajian dalam reka bentuk, untuk melengkapi model daripada pusat-pusat latihan yang lebih tradisional yang sedia ada pada masa itu di Barcelona.

Pada tahun 2003, Bau komitmen untuk berpindah ke daerah 22 @, kini inovasi dan daerah reka bentuk bandar, di mana ia mengembalikan dan renovates kawasan perindustrian yang indah lebih 6,000 m2.

2009 merupakan satu peristiwa penting dalam sejarah Centre kami: dalam rangka Kawasan Pengajian Tinggi Eropah (EHEA), BAU menjadi pusat bertugas di Universiti Vic (UVIC). Oleh itu ia menjadi pusat perintis dalam menyediakan pengajian universiti untuk Ijazah Sarjana Muda dalam Design.

Kualiti latihan di Bau, yang dinilai oleh Universiti Catalan Agensi Jaminan Kualiti (AQU Catalunya), menjamin masa kini dan masa depan kita.

Sistem pedagogi

Tujuan Bau dan guru-guru adalah untuk melatih kontemporari, mempersoalkan, kreatif, pereka berfikiran terbuka yang mampu memahami perubahan sosial, budaya dan ekonomi dan komited kepada pembangunan mampan untuk bertindak balas terhadap perubahan kehendak masyarakat.

Model latihan Bau membawa kemanusiaan, kebudayaan, kesenian, teknikal dan metodologi latihan yang kukuh yang mempunyai ciri-ciri up-to-tarikh pengajaran, berhubung dengan dunia profesional sebenar daripada budaya perspektif projek. Jaminan Bau kelas kecil untuk menggalakkan latihan yang komprehensif, kerja berpasukan dan pengajaran peribadi, dan berhati-hati untuk mengawasi aktiviti penyelidikan kedua-dua guru dan pelajar sebagai asas untuk meningkatkan kemahiran kreatif dan inovasi.

Pasukan pengajaran Bau terpakai inovatif amalan, pengajaran berkualiti berdasarkan kesesuaian pembelajaran melalui pembangunan projek-projek, dan mengajar pelajar untuk bekerja ketat dan sistematik untuk mencapai profesionalisme proses kreatif.

Bau bertujuan untuk menggalakkan bahubahasa untuk tujuan profesional, dan terutamanya penguasaan bahasa Inggeris, sebagai bahasa yang penting untuk daya saing dalam pasaran pekerjaan dalam bidang reka bentuk dan juga untuk menjalankan profesion, dan untuk menyumbang kepada reputasi antarabangsa pelajarnya.

Lokasi

Barcelona

Alamat
Escuela Superior De Diseño Barcelona
c/ Pujades, 118

08005 Barcelona, Catalonia, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami