CMI Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

misi

Tujuan kewujudan WCC adalah untuk menyumbang kepada kebangkitan masyarakat untuk mewujudkan dunia yang baru dan lebih baik melalui penyelidikan, pembangunan dan inovasi serta pendidikan terpenting manusia.

Kami berasaskan latihan baru dalam pengurusan organisasi yang menempatkan tiang asas dalam integriti manusia dan bertanggungjawab semua orang dengan masyarakat dan alam semula jadi, untuk menyumbang kepada penyelesaian cabaran masa kita.


Ini adalah 5 langkah utama CMI:

 • Sebagai sebuah organisasi penyelidikan, pembangunan dan inovasi, menghasilkan pengetahuan ilmiah dan teknologi avant-garda dalam harmoni dan kerjasama dengan agen industri.
 • Menawarkan produk dan perkhidmatan latihan untuk kecemerlangan dalam pengurusan organisasi yang sedar, memaksimumkan pembangunan bakat dan keupayaan orang ramai.
 • Melalui Yayasan Universal WCC, membantu orang dan kumpulan dengan keperluan yang tidak terpenuhi, tanpa mengira keadaan atau asal mereka, dengan menyokong evolusi dan peningkatan keupayaan mereka.
 • Nasihat dan sokongan untuk promosi dan penciptaan organisasi yang bertanggungjawab.
 • Menawarkan perkhidmatan perundingan lanjutan kepada pemimpin dan organisasi yang mencari kecemerlangan dalam perkhidmatan masyarakat.

WCC berfungsi untuk berkembang sebagai ekosistem yang menghasilkan produk dan perkhidmatan yang bertanggungjawab yang meliputi seluruh kitaran, dari konsep idea hingga akhir kitaran hayatnya.


Visi

Rancangan masa depan WCC adalah untuk menyumbang secara global untuk mencapai masyarakat dalam damai dan harmoni dengan alam sekitar melalui pembentukan pemimpin yang sedar, iaitu penuh dan bertanggungjawab.

Visi CMI adalah menjadi penanda aras global dalam pengajaran, perundingan dan keusahawanan yang berkaitan dengan kepimpinan dan pengurusan sedar orang dan organisasi.

 • Kepakaran dan sifat kita yang membezakan kita.
 • Kami bercita-cita menjadi pusat rujukan di Eropah dalam pengurusan sedar.
 • Institut Perintis dalam penyelidikan, pembangunan dan inovasi dalam latihan dan pengurusan syarikat dan organisasi yang bertanggungjawab.
 • Fakulti ini terdiri daripada doktor dan penyelidik di barisan hadapan bidang pengkhususan WCC.
 • Kami suka kerja kami dan menghantar dengan semangat kemajuan teknologi saintifik yang paling maju dalam bidang pengurusan dan pentadbiran, didorong oleh semangat kecemerlangan dan perkhidmatan.
 • Rancangan kajian berkualiti tinggi, yang direka untuk mempunyai skop dan impak global.
 • Berkomitmen untuk pembangunan yang menyeluruh bagi manusia.


Roh mencari kesempurnaan dan peningkatan berterusan

CMI dilahirkan dengan kerjaya untuk kecemerlangan dan penambahbaikan yang berterusan, yang bagi kami bererti sentiasa menawarkan kualiti tertinggi dan menjadi setia kepada komitmen kami.

Mengenai kami

Komitmen kami untuk kecemerlangan adalah asas kejayaan CMI, Institut dalam evolusi yang berterusan yang membawa kemajuan terkini dalam pengurusan syarikat dan organisasi yang bertanggungjawab.

keusahawanan

Keusahawanan adalah bahagian penting dalam aktiviti-aktiviti WCC. Profesor mereka bekerja dalam beberapa bidang: penyelidikan dalam pewujudan organisasi, nasihat kepada pemula dan menyokong projek keusahawanan pelajar Program MBA yang Bertanggungjawab. Dengan semua ini, WCC menyajikan ekosistem yang unik, di mana seorang usahawan dapat mencari semua sumber yang diperlukan untuk memaksimumkan peluang mereka untuk berjaya.

Semua projek ini berkongsi semangat bersama: iaitu mewujudkan permulaan yang bertanggungjawab.

Persekitaran semula jadi, sosial dan ekonomi

Bagi WCC, organisasi membangunkan persekitaran yang mempengaruhi dan terjejas dari perspektif yang berbeza seperti Persekitaran, Sosiologi, Ekonomi, dll. jadi untuk melaksanakan kepimpinan yang benar-benar bertanggungjawab, adalah perlu untuk menyelidiki kajian alam sekitar dengan pendekatan holistik dan pelbagai disiplin.

Para penyelidik CMI menyelidiki fenomena pelbagai sains yang bermain dan hubungan mereka, menghantar inovasi terbaru dalam bidang ini.

Perdagangan dan Pemasaran

Pasukan profesor penyelidikan dari Kawasan Komersial dan Pemasaran menguraikan alat-alat inovatif untuk memahami, menyebarkan dan mempromosikan disiplin-disiplin ini di peringkat tertinggi.

Dengan mengoptimumkan penyesuaian kepada pasaran global dan digital, visi yang sedar dan mengintegrasi ditawarkan yang meliputi semua faktor asas bidang ini untuk mencapai impak positif yang dikehendaki dalam minda pelanggan dan kejayaan yang berterusan dan lestari.

Kewangan

Di WCC, para penyelidik dari Kawasan Kewangan berusaha untuk mencapai dan menghantar kemajuan saintifik dalam pelbagai bidang yang menjadikan analisis kewangan dan kos ekonomi ekonomi menjadi alat yang lebih berkuasa dan berguna yang membolehkan untuk menutup dan menguruskan kerumitan di dunia dengan ruang lingkup yang lebih luas. semasa dan semua pihak yang terlibat dalam aktiviti korporat, dengan itu mencapai penilaian yang lebih tepat dan komited terhadap kesihatan kewangan organisasi.

Profesor Bidang Kewangan adalah pakar dalam bidang ini dan dengan laluan kerjaya yang berjaya di sektor mereka dan yang bekerja sebagai perintis dan promotor kewangan yang bertanggungjawab.

Operasi

CMI menyiasat untuk membangunkan inovasi dalam arah Operasi untuk mencapai kesan positif terhadap masyarakat dan alam sekitar, memastikan model perindustrian dan perkhidmatan ekologi dan mampan mengambil kesempatan daripada kemajuan sains dan teknologi terkini.

Profesor Operasi WCC meliputi pelbagai pengalaman sebagai pakar dalam bidang ini dan berada di barisan hadapan untuk memperluas perbatasan ilmu pengetahuan dan menyampaikan keadaan seni dalam bidang yang berbeza, sektor dan model perniagaan.

Pengurusan Manusia

WCC akan menandakan perubahan besar dalam arah Personel: evolusinya kepada Pengurusan Manusia, yang berhenti mengingati orang sebagai sumber untuk tujuan organisasi, dan mengakui orang penting dan protagonis yang benar Ia sesuai dengan mereka sebagai manusia. Visi yang penuh hormat yang berdasarkan kemajuan terkini dalam neurosains, psikologi, pentadbiran dan pengurusan.

Strategi

Dalam Bidang Strategi WCC, perkembangan dan teori baru yang datang, antara lain, dari penyelidikan mengenai evolusi tanggungjawab sosial korporat dan kesannya terhadap konsep dan perlaksanaan strategik organisasi diterajui. Para profesor WCC dengan pengalaman luas dalam bidang ini membantu memahami dengan jelas kepentingan dan akibatnya dalam semua bidang pengurusan strategik.

Kualiti

Untuk bercita-cita untuk kesempurnaan dan kualiti maksimum dalam semua yang kita lakukan adalah bahagian penting dari WCC. Itulah sebabnya ia adalah aspek transversal kepada semua subjek kurikulum. Fakulti Bidang Kualiti meletakkan fokus pada semua aspek dan inovasi yang relevan untuk mencapai kecemerlangan seperti sistem pengurusan, pentadbiran, pensijilan, piawaian, dll.

Dalam persekitaran seperti Tanggungjawab Sosial Korporat, CMI berfungsi untuk membangun dan menghantar visi sendiri mengenai sistem Sijil.

Teknologi Digital

Sebagai sebuah institusi baru yang dilahirkan di era digital, CMI mempunyai profesor penyelidikan yang bersemangat tentang kelebihan yang ditawarkan oleh masa kita untuk menguruskan sistem maklumat dan komunikasi. Dalam konteks industri 4.0, rangkaian sosial dan penjanaan digital dalam semua bidang, fakulti Teknologi Digital menawarkan latihan yang meliputi alat dan pengetahuan terbaru untuk menguruskan sistem digital dan teknologi dengan kecemerlangan.


Penyelidikan, pembangunan dan inovasi

CMI adalah Institut penyelidikan, pembangunan dan inovasi, oleh itu berfungsi untuk melampaui batas-batas pengetahuan dan mengembangkan teknologi dan inovasi dalam pelbagai bidang seperti pengurusan organisasi, proses pengeluaran, inovasi sosial, dan lain-lain. .

Oleh itu, The Cloister of WCC terdiri daripada doktor atau doktor pelajar di berbagai bidang pengkhususan Institut.

Dalam penciptaan dan pengurusan organisasi, WCC meletakkan penekanan khusus pada ciri-ciri penyelidikan, pembangunan dan inovasi, oleh sebab itu programnya termasuk bidang ini dengan dua tujuan: untuk meletakkan asas untuk dapat mengurus organisasi berdasarkan IDI dan supaya pelajar memperoleh pengetahuan dan kemahiran yang membolehkan mereka membangunkan untuk menjalankan Program Pengajian Doktor di masa hadapan, supaya MBA yang Bertanggungjawab juga diakui sebagai Sarjana Penyelidikan, Pembangunan dan Inovasi, termasuk kurikulum untuk merealisasikan kerja penyelidikan.

Lokasi

Madrid

Alamat
Avenida de Brasil, 29
Madrid, Komuniti Madrid, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami