Barcelona Graduate School of Economics

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengapa belajar di Barcelona GSE

Barcelona GSE adalah institusi terkemuka untuk pendidikan siswazah dan penyelidikan dalam Ekonomi, Kewangan, dan Sains Data.

Kami memilih pelajar berbakat, bermotivasi dari lebih dari 90 negara dan menghubungkan mereka dengan penyelidik peringkat tinggi, fakulti pengajaran berpengalaman, alumni antarabangsa, dan rangkaian perekrut yang kuat.

Objektif program Sarjana selama sembilan bulan kami adalah menyediakan siswazah untuk kerjaya profesional dan akademik yang memerlukan pemikiran analitis yang sengit dan minda fleksibel.

Apa yang menjadikan Barcelona GSE menonjol

Kedudukan 5 jurusan ekonomi teratas di Eropah (RePEc)

Kecemerlangan akademik sekolah bergantung pada bakat dan dorongan fakulti pengajaran dan penyelidikan kami, yang telah menempatkan Barcelona GSE secara konsisten di antara kumpulan penyelidikan teratas di dunia.

97% kadar kejayaan penempatan kerjaya

Dalam tempoh enam bulan tamat pengajian, 97% dari Kelas 2019 memasuki pekerjaan atau program PhD yang berkaitan dengan pengajian Master mereka. Pasukan Perkhidmatan Kerjaya khusus Barcelona GSE menyediakan kaunseling kerjaya satu-satu dan semua alat yang diperlukan pelajar untuk berjaya pencarian kerja.

Pemenang Hadiah Nobel untuk mengembangkan Sarjana

Program Master kami membawa kepada ijazah rasmi di bawah undang-undang EU dan menerima bimbingan strategik dari sekumpulan lebih daripada 30 akademik terkemuka, termasuk 11 pemenang Nobel, di Majlis Ilmiah Barcelona GSE .

Pelajar Barcelona GSE dicirikan oleh latar belakang akademik mereka yang luar biasa dan komitmen mereka untuk cemerlang dalam pengajian siswazah. Kelas antarabangsa membawa ke kelas campuran latar belakang profesional, perspektif budaya, dan pengalaman peribadi.

Latar belakang akademik

Kelas 2021 terdiri daripada 179 pelajar, dari 50 negara, dengan usia rata-rata 25 tahun.

Latar belakang akademik yang paling biasa bagi pelajar Master Barcelona GSE adalah Ekonomi dan Kewangan, Pentadbiran Perniagaan, Matematik, Kejuruteraan, atau Sains Sosial.

Pelajar dengan pengajian sarjana di mana-mana bidang yang dapat menunjukkan kemahiran kuantitatif yang kuat digalakkan untuk memohon.

Pelajar dari seluruh dunia

Barcelona GSE ditubuhkan berdasarkan idea bahawa potensi individu direalisasikan melalui kerjasama dengan rakan-rakan berbakat. Kami memilih calon dari pelbagai perspektif, pengalaman dan suara. Pada Kelas 2021, 83% pelajar berasal dari luar Sepanyol, dan 39% pelajar berasal dari luar Eropah.


Pengalaman kerja sebelum program induk

Pendidikan di Barcelona GSE adalah pilihan yang tepat untuk kedua-dua pelajar yang baru lulus dan mereka yang mempunyai pengalaman dalam tenaga kerja yang ingin meningkatkan dan meningkatkan kemahiran mereka.

Kira-kira 80% pelajar memasuki Sarjana secara langsung setelah tamat pengajian. Yang lain memiliki pengalaman profesional di firma perundingan, organisasi antarabangsa, dan bank serta institusi penyelidikan dan agensi kerajaan.

Semua pelajar mendapat manfaat daripada gabungan profil ini semasa mereka bekerjasama sepanjang tahun mereka di Barcelona GSE .

Kehidupan di Barcelona

Barcelona menawarkan salah satu persekitaran Eropah yang paling memberi inspirasi untuk pelajar dan akademik. Suasana terbuka di bandar dan lokasi Barcelona GSE di kampus dua universiti bertaraf antarabangsa menempatkan pelajar kami di tengah-tengah persekitaran akademik yang dinamik.

Lokasi

Barcelona

Alamat
Ramon Trias Fargas 25-27
08005 Barcelona, Catalonia, Sepanyol
Telefon
+34 93 542 1234

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami