AIDIMME

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Institut Teknologi AIDIMME , adalah persatuan bukan keuntungan swasta skop kebangsaan, yang bertujuan untuk mempromosikan peningkatan daya saing syarikat melalui ID dan kedua-duanya dalam proses produktif mereka dan dalam produk mereka.

Sejak perlembagaannya, pada tahun 1987, ia telah melakukan tindakan yang dibingkai dalam bidang latihan, yang tujuannya adalah dan melatih pakar teknikal yang dapat segera bergabung dengan syarikat itu dan menyumbang pengetahuan yang diperoleh demi kepentingan penambahbaikan berterusan kain produktif kami.

Hasil daripada tindakan ini, pada tahun 1993, satu inisiatif telah dilancarkan, dengan peningkatan dan pengemaskinian yang diperlukan selama bertahun-tahun, telah mencapai masa kini, Master dalam Rawatan Air Sisa Industri dan Kejuruteraan Kitar Semula .

Tahun kemudian, pada tahun 2002, memandangkan keperluan syarikat yang sedia ada dalam bidang pengurusan proses, Pengurusan Pencegahan Sistem Kualiti, Alam Sekitar dan Pencegahan Risiko Pekerjaan telah dilancarkan, kelayakan untuk amalan profesional sebagai Juruteknik Kanan di PRL .

Pada tahun 2007 dan sebelum rangka kerja universiti Eropah yang baru dilahirkan di Bologna dan keperluan untuk memberikan status gelar sarjana ini, perjanjian kerjasama ditubuhkan antara AIMME dan Universiti Katolik Valencia - UCV , mencapai pengesahan yang sama oleh sebahagian daripada Kementerian Pendidikan untuk kedua-dua darjah.

Pada tahun 2014 , AIMME dan UCV mencadangkan keperluan untuk menyediakan tuan dalam pengurusan sistem dengan nilai tambahan, elemen membezakan yang meningkatkan keadaan kompetitif pelajar kami di pasaran buruh. Sebagai hasil daripada analisis ini, ijazah Sarjana Muda yang baru dibentangkan untuk tahun akademik 2015-2016, yang melengkapkan mata pelajaran ijazah induk terdahulu dalam pengurusan sistem, tetapi membolehkan pelajar memperoleh dua gelar sarjana universiti dalam satu kursus:

  • Ijazah Sarjana dalam Pengurusan Bersepadu Sistem Kualiti, Alam Sekitar dan Keselamatan dan Kesihatan di Tempat Kerja
  • Ijazah Sarjana dalam Pencegahan Risiko Pekerjaan

Latihan ini akan memenuhi edisi seterusnya 2017-2018 edisi nombor 15 yang telah melatih lebih daripada 500 pelajar (12 sebagai ijazah tunggal dan 3 sebagai ijazah berganda).

Akhirnya, pada tahun 2016, selepas satu tahun kerja bersama dengan pusat teknologi AIDIMA, pusat teknologi teknologi logam (AIMME) dan kayu (AIDIMA) bergabung, menimbulkan penciptaan Institut Teknologi Kerja Metalworking, Mueble , Kayu, Pembungkusan dan Sekutu - AIDIMME , memperbaharui perjanjian dengan Universiti Katolik UCV Valencia dan oleh itu, meneruskan kerjasama di gelar sarjana universiti, sejak itu, AIDIMME - UCV .

Kursus seterusnya, AIDIMME Sarjana AIDIMME -UCV akan memenuhi edisi ke-11 sebagai Ijazah Sarjana Muda Universiti, yang membolehkan pelajar memohon biasiswa, melakukan latihan, melanjutkan pengajian kedoktoran, memperoleh mata dalam peperiksaan yang kompetitif atau diiktiraf ijazah mereka di mana-mana negara Kesatuan Eropah.

Lokasi

Paterna

Alamat
Carrer de Leonardo da Vinci,38
46980 Paterna, Komuniti Valencia, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami