International American University - College of Medicine

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

mengenai

Ditubuhkan pada tahun 2003 bertempat, Universiti American International adalah di tengah-tengah Kepulauan Caribbean, di daerah selatan, Vieux Fort, St. Lucia, West Indies. Universiti disewakan dan diberi kuasa oleh Kerajaan St Lucia untuk memberikan pelbagai sarjana muda dan ijazah lanjutan termasuk Doktor Perubatan ijazah (MD). Kami menawarkan kurikulum state-of-the-art dalam pendidikan perubatan, dengan menggunakan teknologi dan pengajaran kaedah terkini, berdasarkan model Amerika dan diserahkan oleh pasukan fakulti pakar. Setiap sekolah perubatan mempunyai ciri-ciri yang tersendiri, personaliti yang berbeza dan matlamat untuk masa depan. Misi kami adalah untuk menyediakan pendidikan perubatan yang berkualiti kepada individu yang berkebolehan dan bermotivasi tinggi yang ingin mengejar kerjaya dalam bidang perubatan. Melalui pelbagai kerjasama dengan organisasi penjagaan kesihatan, institusi perubatan akademik, dan pihak berkepentingan yang lain, kami telah memainkan peranan utama dalam pembangunan infrastruktur kesihatan dan pendidikan di St. Lucia dan telah menyediakan latihan dan pendidikan selama beratus-ratus profesional penjagaan kesihatan dan pelajar seluruh dunia.

pasukan kami membawa bersama-sama kepelbagaian pengetahuan dan pengalaman dari seluruh industri penjagaan kesihatan. Kumpulan kepimpinan kanan termasuk ahli-ahli dari Amerika Syarikat dan pendidikan perubatan Kanada dan sistem penjagaan kesihatan. kakitangan sepenuh masa kami terdiri daripada profesional berpengalaman dari pelbagai bidang perubatan, pendidikan, penyelidikan, perancangan perubatan, teknologi maklumat kesihatan, pembangunan strategi perniagaan, kepimpinan dan pengurusan. perkhidmatan dan program kami terus menarik apabila kepakaran fakulti dan kakitangan kami di seluruh sekolah perubatan, dan semua hospital pengajar bergabung dan institusi.

SEJARAH

Universiti American International telah ditubuhkan pada Oktober 2003 di Vieux Fort, Saint Lucia oleh sesuatu perbuatan Parlimen Kerajaan Saint Lucia. Pada 1 Februari 2004, dengan hanya sembilan pelajar dan lima jabatan, kelas bermula. Pelajar IAU datang dari seluruh Amerika Syarikat dan di seluruh dunia, termasuk Kanada, India, Nigeria, Amerika Syarikat, United Kingdom, West Indies, dan Zambia, untuk mengalami pendidikan perubatan benar-benar peribadi.

Atas jemputan Kerajaan Saint Lucia, ahli pengasas IAU telah menubuhkan Kolej sebagai respons langsung kepada keperluan dan aspirasi pelajar pra-perubatan Amerika yang mahu berkhidmat dalam sistem Penjagaan Kesihatan AS. Untuk dekad yang lalu, kepimpinan universiti dan ahli komuniti Kolej Perubatan IAU telah didedikasikan untuk membangunkan pakar perubatan yang berminat untuk memperbaiki keadaan penjagaan kesihatan global, termasuk Amerika. inovatif kurikulum berasaskan kes-Universiti, dengan integrasi klinikal, diketuai oleh fakulti antarabangsa khusus untuk kejayaan pelajar dan terus menarik pelajar dari seluruh dunia.

Dekan pengasas University, Paul Cherian, MD, membangunkan kurikulum yang inovatif, yang bertujuan untuk membangunkan pengetahuan pelajar terhadap sains asas serta meningkatkan kemahiran menyelesaikan masalah mereka melalui kurikulum pembelajaran berasaskan masalah. Beliau mengetuai fakulti pengasas dalam menyampaikan seorang pelajar kurikulum berpusat yang terus menjadi asas kejayaan Universiti. John Minarcik, MD, adalah salah satu daripada ahli-ahli fakulti awal diambil untuk mengajar di IAU, dan terus menyampaikan kepada fakulti untuk hari ini. Juga, Olusina Adesanya, MD, ahli fakulti pengasas dalam Perubatan klinikal juga terus berkhidmat di fakulti IAU ke hari ini. Semua ahli-ahli fakulti pengasas telah mendapat pendidikan sama ada di Amerika Syarikat, Kanada, Eropah, dan negara-negara Komanwel dan pelbagai meluas pengalaman membawa kepada penyampaian pedagogi yang berpusatkan pelajar yang bertujuan untuk menamatkan pengajian doktor yang rendah hati dan mahir. Selama bertahun-tahun, fakulti dari Filipina, Kanada, Nigeria, dan Amerika Syarikat, telah menyertai komuniti IAU yang semakin meningkat.

Misi Kita

Untuk melatih pakar perubatan masa depan untuk berkhidmat tanpa memikirkan diri sendiri dan dengan rendah hati, sambil menekankan etika perubatan yang kuat dan penghargaan bernilai manusia dan maruah.

Visi Kami

Untuk menggalakkan dan menyokong komuniti pembelajaran sains kesihatan yang bertenaga untuk pelajar, fakulti, kakitangan dan rakan-rakan komuniti.

Untuk membina sebuah program kecemerlangan akademik, pengalaman, sokongan ulama menyeluruh, budaya kampus dan persekitaran yang menggalakkan pelajar kesejahteraan, fakulti dan kakitangan penglibatan, dan penglibatan masyarakat.

Untuk memimpin program pendidikan perubatan yang inovatif untuk pelajar perubatan, fakulti, dan pakar perubatan komuniti.

Untuk membangunkan penyelidikan dan program ilmiah dengan penekanan dalam penyelidikan digunakan untuk mencegah penyakit, memperibadikan perubatan, dan meningkatkan kesihatan penduduk.

AKREDITASI & kelayakan

Sebagai pelajar IAU, kami menjamin kepuasan setiap satu daripada pelbagai "tahap" kelayakan yang diperlukan untuk Amerika Syarikat, Kanada & Licensure Antarabangsa.

IAU disewakan dan diiktiraf oleh Kerajaan Saint Lucia sebagai sebuah universiti komprehensif dengan kuasa untuk menganugerahkan Doktor Perubatan darjah. Jabatan Pendidikan dan Kesihatan St. Lucia meluluskan kelayakan IAU College of Medicine graduan untuk menjalankan amalan perubatan di St Lucia.

ECFMG: IAU diiktiraf oleh Suruhanjaya Pendidikan Siswazah Perubatan Asing (ECFMG). Ini yang memberikan anda hak untuk mengutip tiga langkah-langkah Amerika Syarikat Pelesenan Medical Exam (USMLE), yang mesti diluluskan untuk menjadi seorang doktor yang menjalankan amalan di Amerika Syarikat

Direktori International Medical Education (IMED): IAU disenaraikan dalam Direktori Pendidikan Perubatan Antarabangsa (IMED). Ini adalah yang tepat dan up-to-date kompilasi sekolah-sekolah perubatan antarabangsa yang diiktiraf oleh agensi kerajaan yang berkenaan di sekolah-sekolah perubatan negara masing-masing. Pengiktirafan oleh ECFMG bergantung secara langsung sama ada atau tidak sekolah disenaraikan dalam direktori ini.

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO): IAU juga disenaraikan dalam Direktori Avicenna yang merupakan pengganti kepada World Directory of Medical Schools WHO.

Direktori Sekolah Perubatan Dunia (WDMS): IAU kini disenaraikan di WDMS yang telah dibangunkan melalui perkongsian antara Persekutuan Dunia bagi Pendidikan Perubatan (WFME) dan Yayasan Kemajuan Pendidikan Perubatan Antarabangsa dan Penyelidikan (FAIMER) dengan kerjasama Pertubuhan Kesihatan Sedunia dan Universiti Copenhagen.

Europa World of Learning: IAU juga disenaraikan dalam Europa Direktori World yang merupakan pangkalan data institusi pengajian tinggi yang diiktiraf di seluruh dunia.

Persatuan Universiti Komanwel (ACU): IAU adalah ahli Persatuan Universiti Komanwel dan disenaraikan dalam pangkalan data University mereka. IAU adalah satu-satunya sekolah di St Lucia disenaraikan dalam direktori ini dan salah satu sekolah Caribbean beberapa disenaraikan.

Majlis Perubatan India: IAU diiktiraf oleh Majlis Perubatan India (MCI) dan graduan layak untuk menduduki Ujian Saringan MCI.

Dengan menghantar borang ini, saya memberikan kebenaran bertulis nyata untuk Universiti American International dan wakilnya untuk menghubungi saya mengenai program dan perkhidmatan pendidikan menggunakan e-mel, panggilan telefon atau mesej teks - termasuk melalui penggunaan teknologi dail automatik untuk panggilan atau teks kepada mana-mana tanpa wayar atau nombor talian tetap saya berikan. Saya faham bahawa kebenaran ini tidak diperlukan untuk membeli barangan atau perkhidmatan dan bahawa saya boleh menghubungi IAU langsung.

Lokasi

Rodney Bay

Alamat
Rodney Bay, Gros Islet, Santos Lucia

Baltimore

Alamat
Maryland
Baltimore, Maryland, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: