University of Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Technology adalah yang muda, sedang meningkat, universiti. Ia terletak di rantau Moscow, bandar Korolev - buaian angkasawan Rusia dan bandar sains terbesar di Rusia. Universiti ini telah berjaya melaksanakan aktiviti pendidikan dan penyelidikan sejak tahun 1998 dan dipandu oleh pencapaian terkini dalam bidang ini.

Dalam masa yang sangat singkat, University of Technology telah berjaya mencapai kejayaan yang besar, telah meningkat melalui pangkat institusi pendidikan bukan negeri ke universiti negeri. Aktiviti pendidikan, penyelidikan, antarabangsa dan ekstrakurikulum yang seimbang membolehkan University of Technology untuk dimasukkan ke dalam institusi pendidikan tinggi terbaik TOP-100 di Rusia pada 2018 dan 2019 (ranking RAEX).

130840_DSC_1033.jpg

foto ihsan University of Technology

University of Technology adalah salah satu universiti negeri terbesar di rantau Moscow. Kampus universiti ini terdiri daripada 6 bangunan akademik dan 2 asrama - semuanya dalam jarak berjalan kaki antara satu sama lain.

University of Technology menawarkan kajian di:

  • Institut: Institut Kejuruteraan dan Teknologi Digital , Institut Pengurusan Projek dan Perniagaan Kejuruteraan, Institut Pendidikan Antarabangsa , Institut Pendidikan Tambahan ;
  • Kolej: Kolej Kejuruteraan dan Teknologi Angkasa , Kolej Teknologi dan Rekabentuk
  • Taman Teknologi Kanak-Kanak "Kuantum"

Institusi pendidikan tinggi mempunyai 26 jabatan dan 14 daripadanya ditubuhkan di perusahaan terkemuka di rantau ini dan bertujuan untuk latihan berorientasikan praktis pelajar. Universiti menawarkan 50 jurusan untuk sarjana muda, sarjana dan ijazah lepasan ijazah. Perpustakaan universiti memiliki lebih daripada 1,300,000 cetakan edisi cetak dan elektronik pada sebarang tema. Audit yang luas, dilengkapi dengan kemudahan yang diperlukan, menyumbang kepada pembangunan kemahiran kreatif pelajar.

Lebih daripada 6,000 pelajar mendaftar di University of Technology , termasuk kira-kira 600 pelajar asing dari 11 negara. Kakitangan pengajar terdiri daripada 350 ahli, 80% daripada mereka mempunyai ijazah dan gelaran akademik.

Pada tahun 2015 berdasarkan University of Technology Sains dan Pendidikan Wilayah Kluster «Utara-Timur» ditubuhkan. Kelompok itu, yang terletak di bahagian utara-timur rantau Moscow, telah membentuk ruang sains dan pendidikan bersatu untuk memenuhi keperluan perusahaan teknologi tinggi dengan profesional profesional yang berkelayakan.

Universiti ini juga merupakan ahli dari tiga kelompok: Persekutuan Interregional Kluster «Komposit tanpa sempadan», yang ditubuhkan di wilayah-wilayah wilayah Moscow, Republik Tatarstan dan rantau Saratov; rantau ini Kejuruteraan Elektrik Kluster "Kejuruteraan Elektrik XXI" dan Cluster Territoryial Nuklear-Fizikal dan Nano-Technologies (Dubna).

Dalam kerjasama erat dengan syarikat-syarikat ekonomi sebenar, Pusat Kejuruteraan "Komposit Tinggi -Temperatur" dengan makmal-makmal moden, dilengkapi dengan kemudahan presisi yang lebih tinggi terkini, telah ditubuhkan dengan kerjasama JSC "Kompozit" di University of Technology . Para pelajar, siswazah dan JSC "Kompozit" pakar-pakar terkemuka menyiasat dan membangunkan bahan-bahan berteknologi tinggi baru di Pusat untuk aplikasi berterusan mereka dalam sains roket.

130835_DSC_5676JPG.jpg

foto ihsan University of Technology

Perusahaan inovasi kecil, Jabatan Pembangunan Sains Pemuda, Persatuan Saintifik Pelajar dan Pejabat Reka Bentuk Pelajar telah ditubuhkan di Universiti.

Setiap tahun, University of Technology menjadi platform untuk pelbagai acara saintifik, termasuk persidangan antarabangsa dan serantau.

Terdapat 3 majalah akademik di University of Technology . 2 daripadanya termasuk dalam senarai isu saintifik, yang diluluskan oleh Suruhanjaya Negara untuk Ijazah Akademik.

University of Technology secara aktif terlibat dalam pembangunan sosial dan ekonomi di rantau Moscow. Para pelajar institusi pengajian tinggi adalah peserta yang berkala dari pelbagai forum ekologi, gerakan sukarelawan, sukan, dan acara kebudayaan di bandar dan rantau ini.

Pengantarabangsaan pendidikan adalah sebahagian daripada aktiviti antarabangsa University of Technology . Pada masa ini, lebih daripada 45 perjanjian antarabangsa ditandatangani dengan universiti asing di seluruh dunia. University of Technology adalah peserta aktif dalam program mobiliti ERASMUS. Pergerakan akademik juga dilaksanakan dalam perjanjian dua hala dengan universiti asing.

University of Technology didaftarkan di pangkalan data ANABIN, sebuah sistem pengiktirafan institusi pendidikan antarabangsa, yang mempunyai status "H". Status ini membolehkan graduan universiti untuk menamakan semula diploma mereka di EU dan memohon geran penyelidikan dan pendidikan Eropah.

Berdasarkan pemantauan tahunan institusi pengajian tinggi yang dipegang oleh Kementerian Sains dan Pendidikan Tinggi Persekutuan Rusia, University of Technology diiktiraf sebagai institusi pendidikan tinggi yang berkesan oleh semua petunjuk.

Pelan jangka pendek University of Technology bertujuan untuk pengembangan jurusan teknikal, pengukuhan kerjasama saintifik dengan perusahaan industri ruang angkasa dan kerjasama yang diperluaskan dalam bidang pendidikan dan penyelidikan dengan rakan kongsi asing.

Lokasi

Korolyov

Alamat
141070 Московская область,
г. Королев, ул. Гагарина, 42

Korolyov, Moscow Oblast, Rusia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami