State University of Management (SUM)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selama seratus tahun, State University of Management (SUM) telah menjadi pemimpin dalam pendidikan pengurusan di Rusia . Lebih 12 ribu pelajar belajar di SUM. Universiti menawarkan 13 program Sarjana, 9 program Sarjana dan 8 program pasca siswazah.

SUM terdiri daripada 6 institusi pendidikan dengan jumlah lebih daripada 40 jabatan akademik dan bahagian penyelidikan. Sekitar 4 ribu pakar dan pengurus kanan menerima pendidikan profesional tambahan di SUM setiap tahun. Sejak penubuhannya, universiti itu telah berjaya menyediakan lebih 100,000 pengurus berkelayakan untuk sektor ekonomi yang berlainan.

Universiti Pengurusan Negara adalah kompleks penyelidikan dan pendidikan pelbagai peringkat yang mantap. Ia dianggap sebagai pengasas pendidikan pengurusan Rusia. SUM adalah pemimpin dalam pendidikan lanjut dan penemuan profesional pengurusan untuk ekonomi Rusia .

Universiti Pengurusan Negeri adalah salah satu universiti strategik Rusia.

State University of Management berjaya menjalankan kerjasama antarabangsa di peringkat serantau dan global dengan universiti dan pusat pendidikan negara asing. Matlamat utama aktiviti kerjasama antarabangsa adalah untuk meningkatkan martabat pendidikan tinggi Rusia dan integrasi Universiti ke dalam masyarakat pendidikan dan saintifik dunia.

Aktiviti antarabangsa SUM dilaksanakan dalam rangka program kerjasama dengan universiti luar negeri terkemuka, pelaksanaan program dan projek pendidikan antarabangsa, pelaksanaan kegiatan penyelidikan bersama dan pengembangan mobilitas akademik.

State University of Management adalah pengasas bersama persatuan sekolah perniagaan negara-negara anggota BRICS . Persatuan ini ditubuhkan pada tahun 2008 untuk membangunkan kerjasama pendidikan antarabangsa dan pertukaran pengetahuan saintifik dan pengalaman ekonomi dalam keadaan ekonomi moden.

Universiti ini menyokong perhubungan yang mampan dengan banyak universiti asing dan organisasi antarabangsa. Tokoh politik dan masyarakat antarabangsa yang terkenal, saintis yang cemerlang dipilih sebagai doktor kehormatan universiti.

Kampus universiti adalah tempat yang mudah untuk persidangan, mesyuarat dan seminar, simposium dan pertandingan dengan penyertaan pensyarah terkemuka universiti rakan kongsi asing.

Seluruh kompleks bangunan State University of Management terletak di daerah pentadbiran selatan-timur Moscow, berhampiran stesen metro "Vykhino" Tagansko-Krasnopresnenskaya jalur metro.

Kampus universiti termasuk 5 bangunan akademik: gedung pendidikan utama (EB), bangunan makmal (LB), bangunan dengan dewan kuliah (P), bangunan pentadbiran (A) dan pusat perniagaan (BC). Universiti melupuskan kompleks sukan (SC), pusat program pendidikan (TSUVP), kolam renang dan dua bangunan asrama (peta SUM).

Bahan asas dan teknikal Universiti secara penuh dipenuhi, diperbaiki dan dikemas kini.

Infrastruktur Universiti memenuhi semua keperluan moden untuk melatih pakar yang berkelayakan.

Lokasi

Moscow

Alamat
Ruazansky prosp. 99, metro Vykhino
109542 Moscow, Moskva, Rusia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami