Siberian State Aerospace University SibSAU

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Universiti

Krasnoyarsk hari ini dikenali di seluruh dunia sebagai salah satu Pusat Roket dan Angkasa terbesar di Rusia dengan sains asas, latihan tenaga kerja yang sangat berkelayakan dan industri. Lebih dari 70% kenderaan angkasa Rusia dibangunkan dan dihasilkan di Krasnoyarsk.

Universiti Siberia State Aerospace ( SibSAU ), yang diasaskan pada tahun 1960 sebagai institusi pendidikan tinggi yang unik di mana latihan teoritis digabungkan dengan amalan dalam perusahaan teknologi tinggi, kini merupakan sekolah tinggi disiplin kontemporari yang mana pakar dalam bidang teknologi tinggi dan inovatif seperti roket dan pengeluaran ruang serta sains komputer, perniagaan antarabangsa, kewangan, pengurusan, dan kemanusiaan dilatih.

SibSAU telah melatih lebih daripada 20 000 pakar untuk tahun-tahun ini. Lebih daripada 60% jurutera, saintis dan kakitangan pengurusan perusahaan asas - PJSC "ISS dinamakan selepas ahli akademik MF Reshetnev" dan PJSC "Krasmash State Enterprise" - adalah graduan Universiti Siberia Negeri Aeroangkasa.

Kini SibSAU dinamakan sempena ahli akademik MF Reshetnev adalah pusat saintifik dan pendidikan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, memimpin sekolah tinggi cawangan, pemimpin dalam latihan kuasa kerja untuk organisasi sains dan perusahaan pertahanan dalam bidang "Sistem Angkasa".

Universiti terus tradisi sekolah teknikal yang lebih tinggi yang menggabungkan pengajaran teoritis dan berfungsi dalam perusahaan asas berasaskan sains di cawangan ruang; ia dianggap sebagai salah satu pusat inovatif Rusia.

Keutamaan saintifik Universiti adalah "Sistem Maklumat Angkasa", "Sistem Angkasa Terkini Dihantar", "Pengeluaran Kenderaan Roket dan Angkasa" . Di kawasan ini, SibSAU mengambil kedudukan utama di Persekutuan Rusia, lebih-lebih lagi, dalam latihan tenaga kerja dan penyelidikan saintifik.

Lokasi

Krasnoyarsk

Alamat
Siberian State Aerospace University SibSAU
31 Krasnoyarsky Rabochy Avenue

660014 Krasnoyarsk, Krasnoyarsk Krai, Rusia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami